7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 torebki kaszy gryczanej
pęczek szpinaku
1-2 marchewki
2 cebule
2 ząbki czosnku
oliwa do smażenia
olej kokosowy
przyprawy do smaku
szparagi (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Kaszę gryczaną gotuję według instrukcji.

Cebulkę i marchew siekam, wrzucam na rozgrzaną oliwę. Siekam szpinak, dodaję go do cebuli i marchewki i duszę wszystko do miękkości. Dodaję olej kokosowy do uzyskania fajnego posmaku (można pominąć). Doprawiam (sól morska, pieprz, czosnek w proszku, itp).

Drobno kroję czosnek i dodaję do całości już po wyłączeniu gazu i dokładnie mieszam.

Powstały 'sos' nakładam na kaszę gryczaną. Dodatkowo ugotowaliśmy sobie szparagi, bo akurat zostały nam z poprzedniego dnia. Oczywiście, można to pominąć lub wybrać inne ulubione warzywo.
Nadesłał(a) grubcieen, dnia: Sep 11, 2012
Źródło/autor przepisu: http://weganizacja.blogspot.co.uk/2012/08/kasza-gryczana-ze-szpinakiem.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brukselka z kasza gryczaną (bez ograniczeń)
Kasza gryczana + seler (wegańska)
Zielona kasza gryczana (wegańska)
Kasza gryczana z duszonymi warzywami (wegańska)
Kasza gryczana z marchewką i brokułami (wegańska)
Kasza gryczana z jajkiem sadzonym (ovo-wege)
Kasza gryczana z serem twarogowym (bez ograniczeń)
Kasza gryczana z porem i pomidorami (wegańska)
Kasza gryczana z dynią i pomidorami (wegańska)
Kasza gryczana z dynią i pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas