7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brązowy ryż z glonami - przepis podstawowy



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szkl. wody
1 szkl. brązowego ryżu
1 łyżeczka soli morskiej
glony: 1 kawałek kombu lub kilka kawałków wakame

Przygotowanie:

Wodę zagotować. Wsypać ryż i sól, dodać glony, ponownie zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować (nie mieszając!) pod przykryciem 45 minut.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: Jan 6, 2003
Źródło/autor przepisu: serwis PCRM - Komitetu Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej, przepis z "Vegetarian Cooking for People with Allergies" Raphael Rettner
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Widzę, że mało chętnych na tę potrawę- ciekawe dlaczego ;) A ja spróbuję w najbliższej przyszłości, a co! :) Ostatnio lubię egzotyczne smaki :)
Sai89 May 17, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż / gotowanie ryżu w pięciu wariantach - przepis podstawowy (wegańska)
Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska)
Kasza gryczana - przepis podstawowy (wegańska)
Amarantus, gotowanie - przepis podstawowy (wegańska)
Zapiekanka z kuskusu z warzywami (przepis podstawowy) (wegańska)
Ryż brązowy z kapustą (wegańska)
Brązowy ryż z bakaliami (wegańska)
Pasta lub dip słonecznikowy - przepis podstawowy i propozycje smaków (wegańska & RAW)
Papryka z brązowym ryżem z mikrofali (wegańska)
Zapiekanka z brązowego ryżu i warzyw (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas