7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699    


Drożdżowe ciasto marchewkowe (wegańska)
Przy dużej blasze można podwoić proporcje. Po upieczeniu pokroiłam ciacho na małe kwadraciki, co niestety było błędem, gdyż cała zawartość zniknęła w przeciągu godziny (:
Dobry, prosty przepis. Na pewni skorzystam z niego ponownie.
madame_a 2007-05-04 00:00:00.0

Ciacha owsiane z bakaliami w kilku wersjach smakowych (wegańska)
Ciacha - rewelacja. Można je piec nieco krócej ok. 25 minut. Polecam świeżo "tłuczone" goździki, dodają niesamowitego aromatu.
madame_a 2007-05-04 00:00:00.0

Ciasto kakaowo-jogurtowe z wiśniami (bez tłuszczu) (lakto-ovo-wege)
Nie pamiętam dokładnie, ale znając siebie nie chciałoby mi się ważyć i odmierzać składników, raczej na pewno użyłam szklanek i wyszło w porządku.
~kszsz 2007-05-03 00:00:00.0

Kotlety ciecierzycowo-warzywne (wegańska)
Calkiem smaczne, zamiast maki uzylam platkow oswianych. Jednak nie trzymaly sie rewelacyjnie i byly toszke suche. Ale oglnie nawet niezle :)
~Silverka 2007-05-03 00:00:00.0

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Chleb - rewelacja. Szybki w przygotowaniu, a co najważniejsze wyszedł mi bez zakalca. Teraz nikt z rodziny nie chce jeść kupnego (:
madame_a 2007-05-02 00:00:00.0

Ciecierzyca z aromatycznym jarmużem i ziemniakami (frytkami) (wegańska)
czy ktos wie moze gdzie mozna kupic nasiona jarmuzu??moze jakos sklep internetowy albo cos...bede bardzo wdzieczna:)
~Ada 2007-05-01 00:00:00.0

Babka piaskowa na 2 jajkach (lakto-ovo-wege)
mi wyszła trochę za mokra, lekko "gliniasta". jakby ktoś podał dokładną temp. pieczenia (albo co to znaczy temp. "umiarkowana") to byłoby super :P
~falka 2007-05-01 00:00:00.0

Zupa zbożowa (wegańska)
nie dałam rady tego ugotować, bo po 20 minutach ziemniaki były miękkie, a pszenica nadal twarda (pomimo moczenia noc i dzień) - nie wiem jak to zrobić żeby działało. miałam za to ćwiczenia żuchwy =) z reszty odlałam wodę i skręciłam na pastę - zobaczę rano co wyszło ;)
~falka 2007-04-30 00:00:00.0

Ciasto kakaowo-jogurtowe z wiśniami (bez tłuszczu) (lakto-ovo-wege)
Z chęcią zrobiłabym to ciasto, ale zastanawiam się nad proporcjami... . W przepisie podane jest, że należy użyć 1 szklanki cukru, wg autora jest to 125 g. Chciałabym zauważyć, iż 1 szklanka cukru waży 220 g, a nie 125, więc nie wiem, która wielkość jest właściwa dla tego przepisu. To samo dotyczy mąki. 1.5 szkl. mąki nie waży 150g, a ok. 255 g. Nie chodzi mi o to, żeby się czepiać, ale różnica będzie kolosalna jeśli użyję 125 g cukru zamiast 220g oraz 150 g mąki zamiast 255g przy zachowaniu proporcji pozostałych składników. Pytanie więc brzmi: jakie proporcje zastosowały te osoby, które już robiły to ciasto i którym to ciasto się udało :-) Ps. Zakładam, że 1 typowa szklanka mieści 250 ml wody.
~ewa 2007-04-30 00:00:00.0

Placki ziemniaczane (wegańska)
Te właśnie placki robię i zjadam.
~gzyra 2007-04-30 00:00:00.0

Kanapka z awokado (wegańska)
Ja dodaje na kanapke kminek, ktory uprzednio wrzucam na rozgrzana patelnie (bez tluszczu).
~Natasha 2007-04-30 00:00:00.0

A może leczo? Z włoszczyzną i ew. z ciecierzycą (wegańska)
PYCHOTKA :) nigdy nie dodawalam marchewki do lecza , ani pietruszki, ani selera , a tu prosze - wyszlo pyszne!!!! w zeszlym roku sloiczki nie dotrwaly do zimy pozdrawiam.
Od czasu do czasu też dodaje kostkę sojową i przyprawiam łyżkami ostrej papryki :)
~beta78 2007-04-28 00:00:00.0

Rosół (bulion) jarski z buraczkiem i suszonym grzybkiem (wegańska)
Idealny skład :]
~ankaopolanka 2007-04-27 00:00:00.0

Ciecierzyca czosnkowa z porem (wegańska)
mmm, smakowało mi :)cytrynka dodaje magii!
~daffnia 2007-04-27 00:00:00.0

Sałatka ryżowa (lub makaronowa) z ogórkiem kwaszonym i oliwkami (wegańska)
Przez pomylke uzylam czarnych oliwek...SALATKA REWELACJA!!!
~magz 2007-04-25 00:00:00.0

Zupa cebulowa na winie (wegańska)
francuzi maja niektóre zioła w takich woreczkach, jak my herbatę ;)
więc najlepszą opcją byłby woreczek, bo zupa ma nasiąknąć tylko ich smakiem- dodanie pod koniec nie spełni tej funkcji...
autor anonimowy 2007-04-25 00:00:00.0

Wegańskie ciasto czekoladowe (wegańska)
Do Małej Mi oraz wszystkich innych, którzy zawzięcie komentują wegańskość przepisów: dla mnie osobiście jest to małostkowe czepialstwo. Zamiast tego lepiej sie wspólnie cieszyć pysznymi bezmięsnymi potrawami i faktem, że coraz więcej osób się ku nim skłania. Weganin, który będzie chciał skorzystać z Puszkowych przepisów z pewnością sobie poradzi z doborem właściwego. Pozdrawiam wszystkich i życzę więcej luzu i życzliwości.
~Kasumi 2007-04-24 00:00:00.0

Kalafior z patelni (wegańska)
Rewelacja! Dałam jeszcze marchewkę, dwa pokrojone w kostkę ziemniaczki, garść sparzonych wcześniej kiełków sojowych i curry!
A następnie zdownloadowałam całą puszkkkę (na użytek własny) - bałam się, że kiedyś pójdziecie off line. Podziwiam ten spontan i radość gotowania! O to własnie chodzi. Eureka.
~Aneta 2007-04-22 00:00:00.0

Kotlety ciecierzycowo-warzywne (wegańska)
bardzo smaczne kotleciki!
polecam
~pandoktor 2007-04-22 00:00:00.0

Galaretka "wredna-niespodzianka-dla-mięsożerców" (wegańska)
Ale czad:) Chyba załatwie tak moich domowników:] Galaretki jeszcze nie robiłam...Niezbyt wierzę w moje umiejętności kulinarne, nie wiem - może kiedyś:) Ale po przeczytaniu przepisu wydaje mi się że bedzie niezła:]
Hehe:) Trzeba nam więcej takich Wrednych Niespodzianek Dla Mięsożerców (ja kiedyś podałam mojemu tacie kotlety sojowie. Nie zauważył że to nie mięso:)) pozdrawiam:)
~Lynniątko 2007-04-22 00:00:00.0

"Jajecznica" sojowa z cebulą (wegańska)
W wersji "klasycznej" przypominała mi trochę kaszankę ;)

Ale moge sie mylić bo smak kaszanki w moim przypadku to mgliste wspomnienie z dzieciństwa
autor anonimowy 2007-04-21 00:00:00.0

"Jajecznica" sojowa z cebulą (wegańska)
pyszna! jeszcze z pomidorkami i szczypiorkiem i duuuuzo pieprzu mniam mniam!! Kto by sie spodziewał że to takie proste :)
autor anonimowy 2007-04-21 00:00:00.0

Babka piaskowo-makowa (lakto-ovo-wege)
Ten przepis jest magiczny albo to szczęście początkującego :))) Babka się udała! Piekłam w okrągłej blaszce na 160 stopni, jak się zarumieniła zmniejszyłam na 150. To moja pierwsza babka, więc jestem w szoku. Do rzeczy - dla mnie trochę za słodka, zmniejszam cukier do 3/4 szklanki.
~falka 2007-04-21 00:00:00.0

Pokrzywy w majonezie (ovo-wege)
Proponuję sparzyć pokrzywy przed posiekaniem i dodaniem reszty składników. Ktoś mi kiedyś powiedział, że robi się tak aby nie parzyły. Przepis dobry, właśnie jestem w trakcie degustacji:) Pozdrawiam:)
~Lynne 2007-04-21 00:00:00.0

Wegańskie ciasto czekoladowe (wegańska)
to zalezy od rodzaju czekolady:)
autor anonimowy 2007-04-21 00:00:00.0

   689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas