7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka piaskowa na 2 jajkach



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

500 g (2 1/2 szklanki) mąki pszennej
350 g (1 1/2 szklanki) cukru
130 g margaryny
1 łyżka oliwy
2 jaja
2 opakowania jasnego kisielu lub budyniu (bez cukru)
2 szklanki mleka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy lub esencja zapachowa
tłuszcz i tarta bułka do formy

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z oliwą, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać kolejno całe jaja i całość dokładnie utrzeć. Dodawać na przemian budyń, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Dokładnie utrzeć. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec około 60 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 31, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

babka wyszła super, puszysta, wysoka i oczywiście smaczna :) Piekłam w temp. 195 st. rewelacja
~zaradna Mar 23, 2015

podaj w jakiej temp to pieczesz,pozdrawiam
~Ewa B Apr 3, 2014

mi też wyszła super dzięki za przepis
~goska123 Feb 6, 2014

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
Babka piaskowa 1 (ovo-wege)
Babka piaskowa 4 (ovo-wege)
Babka piaskowa 2 (bez ograniczeń)
Babka piaskowa 5 (bez ograniczeń)
Babka piaskowa (bez ograniczeń)
Babka piaskowa "Grunwald" (ovo-wege)
Babka piaskowo-makowa (bez ograniczeń)
Babka piaskowa Stryjenki (bez ograniczeń)
Kostka piaskowa (z tofu) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas