7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:500 g (2 1/2 szklanki) mąki pszennej
350 g (1 1/2 szklanki) cukru 130 g margaryny 1 łyżka oliwy 2 jaja 2 opakowania jasnego kisielu lub budyniu (bez cukru) 2 szklanki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja zapachowa tłuszcz i tarta bułka do formy Przygotowanie:Margarynę utrzeć z oliwą, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać kolejno całe jaja i całość dokładnie utrzeć. Dodawać na przemian budyń, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Dokładnie utrzeć. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec około 60 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 31, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
podaj w jakiej temp to pieczesz,pozdrawiam
~Ewa B Apr 3, 2014
mi też wyszła super dzięki za przepis
~goska123 Feb 6, 2014 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Babka piaskowa 1 (ovo-wege)Babka piaskowa 6 (ovo-wege) Babka piaskowa 4 (ovo-wege) Babka piaskowa 5 (bez ograniczeń) Babka piaskowa 2 (bez ograniczeń) Babka piaskowa (bez ograniczeń) Babka piaskowa "Grunwald" (ovo-wege) Babka piaskowo-makowa (bez ograniczeń) Babka piaskowa Stryjenki (bez ograniczeń) Kostka piaskowa (z tofu) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~zaradna Mar 23, 2015