7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

Mja : komentarze użytkownika

Tofucznica z wędliną sojową i cebulą (wegańska)
Gdzie można kupić tę czarną sól? Szukałam w tesco ostatnio i nie było :(
Mja 2009-12-16 11:15:56.511

Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska)
Nie chodzi o mnie. Nie znam osoby ktora bylaby w stanie zjesc cos w czym jest 3/4 szklanki octu ;)
Mja 2009-10-23 04:33:02.201

Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska)
Nie jestem w stanie znieść zapachu i smaku jednej łyżki octu rozpuszczonej w szklance wody, a tutaj mam dać 3/4 szklanki samego octu? O.O
Mja 2009-10-20 13:25:09.524

Samosy - pierożki hinduskie nadziewane groszkiem zielonym i ziemniakami (wegańska)
JWG, wtf?!
Mja 2009-09-26 00:16:18.475

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Czy to ciasto po upieczeniu jest takie podobne do chleba?
Mja 2009-09-06 06:09:54.083

Sałatka makaronowa z kalafiorem, pomidorami i winegretem (wegańska)
Czy tylko ja nie ogarniam jak można jeść surowy kalafior? ;)
Mja 2009-09-03 04:47:59.29

Bigos z cukinii (wegańska)
Nie bardzo rozumiem na jakiej zasadzie nadałeś nazwę "bigos" :P "Bigos – tradycyjna dla kuchni polskiej i litewskiej potrawa z kapusty i mięsa" Mięso się wycina of course, ale nadal mamy kapustę. Tu jej jakoś nie widzę... Już lepiej pasuje ratatouille, albo po prostu leczo.
Mja 2009-08-26 13:16:20.848

Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska)
Zulejka, surówka jak sama nazwa wskazuje jest surowa :P
Mja 2009-08-12 20:37:53.248

Chrupiące pieczone kosteczki tofu (wegańska)
Po ostatnich perypetiach z tą potrawą postanowiłam dopisać, że jeśli po spróbowaniu czuć mąkę to oznacza, że trzeba jeszcze długo piec.

Więc nie radzę wyrzucać i mówić "fuj", tylko pac do piekarnika na dobre 20 minut.

Mi dopiero za którymś z kolei razem wyszło to właśnie takie dziwne i wtedy ratowałam... jajkiem. Było ok, no ale przecie miało być wegańskie, więc jak następnym razem znowu wyszło dziwne to postanowiłam dłużej piec. I teraz jest ok. Wszystko chyba zależy od tego ile się mąki nasypie, jak za mało to wychodzi takie bagno surowe :P
Mja 2009-05-08 08:30:26.014

Kotlety z tofu z zieleniną (wegańska)
Jako panierka dobrze pasują do tego rozdrobnione migdały - wtedy smakuje tak orientalnie ;)
Mja 2009-04-19 16:06:46.462

Chrupiące pieczone kosteczki tofu (wegańska)
Mam stary piekarnik, który pamięta jeszcze czasy PRL-u (tego nawet ja nie pamiętam :P), a tofu robione tym sposobem zawsze jest gotowe po max 15 min, więc radzę podejść do czasu podanego w przepisie z dystansem i nie zostawiać żarełka samopas, bo zastaniecie tofu-węgielki ;)
Za pierwszym razem prawie mnie to spotkało, na szczęście lubię lekko przypalone ^^
Mja 2009-04-07 19:12:44.733

Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska)
Byłam taka rozentuzjazmowana tym przepisem, robiłam ciasto z uśmiechem na ustach, ale nie wyszło - nie wyrosło ;((( A było dobre, raz zjadłam dwa kawałki, rozbolał mnie brzuch, następnego dnia zjadłam znowu dwa kawałki i rozbolał mnie brzuch, resztę wyrzuciłam :P Cóż, za jakiś czas zrobię drugie podejście, bo nie dam za wygraną. Tylko trochę mi przykro, że umiem popsuć nawet ciasto, które cyt "każdemu wychodzi" :D

W sumie trzymałam się przepisu, tylko zamiast sody dałam proszek do pieczenia, bo sody nie było w markecie. Myślicie, że to może być wina tego proszku?
Mja 2009-03-02 23:35:05.972

Tempura (wegańska)
Nie nastawiam się negatywnie ;) Po prostu jeśli chodzi o surowe warzywa to mam ograniczone możliwości, bo właśnie np kalafiora czy brokułów raczej nie zjem.
Mja 2009-02-13 09:51:49.558

Tempura (wegańska)
Surowe warzywa w cieście - mało apetycznie to brzmi...
Mja 2009-02-11 12:52:51.279

Tempura (wegańska)
I te warzywa mają być surowe?
Mja 2009-02-10 05:08:06.781

Frytki chińskie (Czao tu tou ssu) (wegańska)
Czyli po prostu usmażone w głębokim oleju.
Mja 2009-02-01 03:15:35.325

Pieczony bakłażan najlepszy do kanapek (wegańska)
Ten przepis to moje pierwsze spotkanie z bakłażanem, od pewnego czasu często je sobie piekę i się nimi zajadam, tylko że jest jedno "ale".

Nigdy nie udało mi się kupić bakłażana, którego skórka po upieczeniu jest jadalna, zawsze muszę go obierać :/
A ona tak ładnie wygląda, ehhh...
Mja 2009-01-18 06:30:11.564






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas