puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
<< wróć do wizytówki
Żyrafa : komentarze użytkownika
Makaron z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska)
Bardzo fajny przepis. Sos jest przepyszny! Dziękuję :)
Żyrafa
Nov 2, 2011
Krokiety ziemniaczane w sosie z ogórków kiszonych (wegańska)
zaintrygował mnie ten sos z ogórków...
Żyrafa
Apr 2, 2010
Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska)
Najlepszy przepis na szybkie wegańskie ciasto. Robiłam je nawet do pracy na urodzinki - wszyscy byli zachwyceni:)
Żyrafa
Jan 30, 2010
Placki marchewkowe z cebulą i kukurydzą (wegańska)
najlepsze placki na cooking clashu!!! :)
Żyrafa
Oct 26, 2009
Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Zupa wyśmienita! U mnie wszyscy byli zachwyceni
Żyrafa
Jul 20, 2009
Dżem z bzu czarnego i marchewki (wegańska)
Po pierwszych przymrozkach zazwyczaj nie ma już owoców bzu czarnego na krzaczkach (chyba, że przyjdzie wczesny przymrozek). owoce czarnego bzu muszą być dojrzałe a są od połowy lipca do końca września. patrycccja, może chodziło Ci o jarzębinę, której owoce zbiera się po przymrozkach (lub po zebraniu wkłada do zamrażalnika), żeby nie były gorzkie.
Żyrafa
Jul 8, 2009
Tartaletki z kremem waniliowym i truskawkami / jagodami / innymi owocami (wegańska)
Moja mama robi placek orzechowy przekładany takim właśnie kremem. Jest pyyyszny!!!! Tartaletki wymiatają zwłaszcza w połączeniu z truskawkami:)
Żyrafa
Jul 7, 2009
Bardzo zdrowa i pożywna sałatka kapuściana z fasolą i ogórkami kiszonymi (wegańska)
Właśnie zrobiłam tę surówkę, jest naprawdę sycąca i pyszna. Ja zrobiłam ja jako dodatek do obiadu: brązowego ryżu i pieczeni z soi. Dziękuję za przepis i polecam go innym głodomorom wegetariańskim:)
Żyrafa
Jul 11, 2008
Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska)
Uwielbiam to danie, farsz jest przepyszny, nieporównywalnie lepszy od "zwykłych" ruskich.
Żyrafa
May 27, 2008
Kotlety pieczarkowe (wegańska)
Z 80 dag pieczarek wychodzi bardzo spora ilość kotlecików dla 6 osób. Jedynym zastrzeżeniem jest mała ilość "wypełniaczy" w postaci bułki tartej czy mąki podana w przepisie. My wypełniliśmy masę płatkami owsianymi i bułką tartą. Do panierki dodaliśmy sezamu - wyszło przepyszne i wcale a wcale się nie kruszyło na patelni:) W połączeniu z aromatyczną surówką (przepis w puszce) smakuje wyśmienicie. Polecamy baaardzo
M&R
Żyrafa
May 16, 2008
Aromatyczna surówka z kapusty, papryki i selera (wegańska)
Zrobiłam te surówkę zamiast cukru dodałam łyżeczkę miodu , łyżeczkę pyłku kwiatowego i dodatkowo odrobinę pieprzu kajeńskiego. Jest przepyszna, kapusta jest krucha i soczysta, a seler świetnie komponuje się z sosem. Mam zamiar włączyć ją do mojego menu. Polecam:)
Żyrafa
May 16, 2008
Myszki ziemniaczane białe i rude (z puree) (wegańska)
To może od razu wyrzućmy foremki do ciasta w kształcie zwierzątek i ludzików. Nie popadajmy w paranoję. Pozdro:)
Żyrafa
May 5, 2008
|