puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	
	 | 
	
		 
	<< wróć do wizytówki
	
	
	
		
		
		
		
		
		
	
	
		
		
	 		 
			
			
			
			
				
				
				Biszkopt  wegański (wegańska)
				 
				
				Upiekłam ten biszkopt zgodnie z zaleceniami autorki. Wyszedł przeolbrzymi, ale pękł mi z wierzchu. Jest to bardzo nieestetyczne, co zrobić, żeby wyrósł ładnie ale nie miał brzydkich bruzd, które nie wiem jak zasłonić? Czy to wynika z tego, że w cieśnie za dużo jest sody? (dałam mniej niż w przepisie 2,5 łyżeczki), czy może powinien piec się cały czas na termoobiegu?
				 Scansenmuseum
					2015-03-28 16:32:58.575
				
  
			
				
				
				Prosty makaronowy stir fry w dwóch wersjach - pieczarkowej i brokułowej (wegańska)
				 
				
				Dawno nie jadłam czegoś aż tak pysznego, będę musiała częściej robić sobie stir fry'e. Dobry sposób na wykorzystanie dużej ilości zalegającej kapusty pekińskiej, bo ta i tak zmięknie w trakcie duszenia warzyw.
				 Scansenmuseum
					2015-01-26 13:56:45.54
				
  
			
				
				
				Ciasto "zeberka" (wegańska)
				 
				
				Wyszło mi bardzo niskie, ale być może jest to związane z tym, że trzeba po prostu zwiększyć proporcje? 
 Mimo to jest pyszne, a zakalcem chyba być nie może bo nawet pękło z góry? Nigdy nie byłam dobra z pieczenia ciast, więc jakby było inaczej to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu.
 Pozdrawiam :)
				 Scansenmuseum
					2014-04-25 21:01:58.86
				
  
			
				
				
				Parówki domowej roboty (wegańska)
				 
				
				Mam pytanie, a ile tych parówek wyjdzie z podanych składników?
				 Scansenmuseum
					2014-03-23 22:10:44.566
				
  
			
				
				
				Wegańskie bezy (wegańska)
				 
				
				A ja mam pytanie, gotuje się na początku siemię bez przykrycia ? Oraz, jak mam je przecedzić, próbowałam przez sitko, przez durszlak i nic, kisiel jest zbyt mocno zwarty, zlepiony z sieminiem lnianym, hmm :( Pomocy!
				 Scansenmuseum
					2013-07-22 15:25:18.471
				
  
			
				
				
				Meksykańskie ciasteczka czekoladowe z nutą cayenne (wegańska)
				 
				
				Witam ! Mam pytanie.. co można zrobić żeby ciasteczka na drugi dzień nie były tak twarde jak kamień ? czy ktoś ma również tego typu problem ? 
 Być może jest to zw. z tym, że zamiast "płynnego słodziszcza "zwiększam ilość cukru w przepisie. :(
				 Scansenmuseum
					2012-12-17 21:07:41.01
				
  
			
				
				
				Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
				 
				
				Hey, mam pytanie ile można go przechowywać w lodówce? :)
				 Scansenmuseum
					2012-10-12 11:12:27.022
				
  
			
				
				
				Makowiec wegański na kruchym spodzie (wegańska)
				 
				
				Czy mąkę sojową można czymś zastąpić? :>  hm
				 Scansenmuseum
					2010-12-22 14:11:44.179
				
  
			
				
				
				Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska)
				 
				
				przepyszne ! na prawdę więcej niż namiastka prawdziwej jajecznicy !
 :) Nie miałam tylko płatków drożdżowych,ogólnie są ciężko dostepne w mojej okolicy więc na nast.raz 
 po prostu pokruszę trochę kostki drożdży piekarskich :)
 Myślę,że nie będzie żadnej różnicy smakowej między tymi a tamtymi :)
 
 Pozdrawiam!
				 Scansenmuseum
					2010-10-26 22:49:50.547
				
  
			
				
				
				Koktajl antystresowy z awokado i banana (wegańska & RAW)
				 
				
				B.dobry ! :) Gęsty jak desery w stylu 'Monte'.
				 Scansenmuseum
					2010-10-22 15:06:19.856
				
  
			
				
				
				Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska)
				 
				
				Weganie,jaką zalecacie mi panierkę aby trzymała się na tofu a nie ześlizgiwała się z niego ?
 :)
				 Scansenmuseum
					2010-10-22 13:53:36.687
				
  
			
				
				
				Ciasteczka karo z kaszy manny (wegańska)
				 
				
				Także zrobiłam wersję rodzynkową,gdyż nie posiadałam daktyli :) Ciasteczka wyszły przepysznie ,tyle że osobiście miałam problem z ich kleistością (robiłam wegańską wersję z olejem) . Ale,podratowały mnie trochę zmielone otręby owsiane -tak że po wyschnięciu łatwiej można je było trzymać w łapce :)A.ii rzecz jasna polecam!
 Pzdr.!
				 Scansenmuseum
					2010-10-22 13:18:20.913
				
  
			
			
			
		
	
	 |