7745 przepisów wegetariańskich
w tym 4932 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

Scansenmuseum : komentarze użytkownika

Biszkopt wegański (wegańska)
Upiekłam ten biszkopt zgodnie z zaleceniami autorki. Wyszedł przeolbrzymi, ale pękł mi z wierzchu. Jest to bardzo nieestetyczne, co zrobić, żeby wyrósł ładnie ale nie miał brzydkich bruzd, które nie wiem jak zasłonić? Czy to wynika z tego, że w cieśnie za dużo jest sody? (dałam mniej niż w przepisie 2,5 łyżeczki), czy może powinien piec się cały czas na termoobiegu?
Scansenmuseum Mar 28, 2015

Prosty makaronowy stir fry w dwóch wersjach - pieczarkowej i brokułowej (wegańska)
Dawno nie jadłam czegoś aż tak pysznego, będę musiała częściej robić sobie stir fry'e. Dobry sposób na wykorzystanie dużej ilości zalegającej kapusty pekińskiej, bo ta i tak zmięknie w trakcie duszenia warzyw.
Scansenmuseum Jan 26, 2015

Ciasto "zeberka" (wegańska)
Wyszło mi bardzo niskie, ale być może jest to związane z tym, że trzeba po prostu zwiększyć proporcje?
Mimo to jest pyszne, a zakalcem chyba być nie może bo nawet pękło z góry? Nigdy nie byłam dobra z pieczenia ciast, więc jakby było inaczej to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu.
Pozdrawiam :)
Scansenmuseum Apr 25, 2014

Parówki domowej roboty (wegańska)
Mam pytanie, a ile tych parówek wyjdzie z podanych składników?
Scansenmuseum Mar 23, 2014

Wegańskie bezy (wegańska)
A ja mam pytanie, gotuje się na początku siemię bez przykrycia ? Oraz, jak mam je przecedzić, próbowałam przez sitko, przez durszlak i nic, kisiel jest zbyt mocno zwarty, zlepiony z sieminiem lnianym, hmm :( Pomocy!
Scansenmuseum Jul 22, 2013

Meksykańskie ciasteczka czekoladowe z nutą cayenne (wegańska)
Witam ! Mam pytanie.. co można zrobić żeby ciasteczka na drugi dzień nie były tak twarde jak kamień ? czy ktoś ma również tego typu problem ?
Być może jest to zw. z tym, że zamiast "płynnego słodziszcza "zwiększam ilość cukru w przepisie. :(
Scansenmuseum Dec 17, 2012

Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
Hey, mam pytanie ile można go przechowywać w lodówce? :)
Scansenmuseum Oct 12, 2012

Makowiec wegański na kruchym spodzie (wegańska)
Czy mąkę sojową można czymś zastąpić? :> hm
Scansenmuseum Dec 22, 2010

Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska)
przepyszne ! na prawdę więcej niż namiastka prawdziwej jajecznicy !
:) Nie miałam tylko płatków drożdżowych,ogólnie są ciężko dostepne w mojej okolicy więc na nast.raz
po prostu pokruszę trochę kostki drożdży piekarskich :)
Myślę,że nie będzie żadnej różnicy smakowej między tymi a tamtymi :)

Pozdrawiam!
Scansenmuseum Oct 26, 2010

Koktajl antystresowy z awokado i banana (wegańska & RAW)
B.dobry ! :) Gęsty jak desery w stylu 'Monte'.
Scansenmuseum Oct 22, 2010

Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska)
Weganie,jaką zalecacie mi panierkę aby trzymała się na tofu a nie ześlizgiwała się z niego ?
:)
Scansenmuseum Oct 22, 2010

Ciasteczka karo z kaszy manny (wegańska)
Także zrobiłam wersję rodzynkową,gdyż nie posiadałam daktyli :) Ciasteczka wyszły przepysznie ,tyle że osobiście miałam problem z ich kleistością (robiłam wegańską wersję z olejem) . Ale,podratowały mnie trochę zmielone otręby owsiane -tak że po wyschnięciu łatwiej można je było trzymać w łapce :)A.ii rzecz jasna polecam!
Pzdr.!
Scansenmuseum Oct 22, 2010






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas