puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: Mar 28, 2015
Napisz do użytkownika
Biszkopt wegański (wegańska)
Upiekłam ten biszkopt zgodnie z zaleceniami autorki. Wyszedł przeolbrzymi, ale pękł mi z wierzchu. Jest to bardzo nieestetyczne, co zrobić, żeby wyrósł ładnie ale nie miał brzydkich bruzd, które nie wiem jak zasłonić? Czy to wynika z tego, że w cieśnie za dużo jest sody? (dałam mniej niż w przepisie 2,5 łyżeczki), czy może powinien piec się cały czas na termoobiegu?
Scansenmuseum
Mar 28, 2015
Prosty makaronowy stir fry w dwóch wersjach - pieczarkowej i brokułowej (wegańska)
Dawno nie jadłam czegoś aż tak pysznego, będę musiała częściej robić sobie stir fry'e. Dobry sposób na wykorzystanie dużej ilości zalegającej kapusty pekińskiej, bo ta i tak zmięknie w trakcie duszenia warzyw.
Scansenmuseum
Jan 26, 2015
Ciasto "zeberka" (wegańska)
Wyszło mi bardzo niskie, ale być może jest to związane z tym, że trzeba po prostu zwiększyć proporcje?
Mimo to jest pyszne, a zakalcem chyba być nie może bo nawet pękło z góry? Nigdy nie byłam dobra z pieczenia ciast, więc jakby było inaczej to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu.
Pozdrawiam :)
Scansenmuseum
Apr 25, 2014
Parówki domowej roboty (wegańska)
Mam pytanie, a ile tych parówek wyjdzie z podanych składników?
Scansenmuseum
Mar 23, 2014
Wegańskie bezy (wegańska)
A ja mam pytanie, gotuje się na początku siemię bez przykrycia ? Oraz, jak mam je przecedzić, próbowałam przez sitko, przez durszlak i nic, kisiel jest zbyt mocno zwarty, zlepiony z sieminiem lnianym, hmm :( Pomocy!
Scansenmuseum
Jul 22, 2013
|