7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

kanapki z powidłami śliwkowymi

dla alergików



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

chlebek ryżowy Wasa
powidła śliwkowe
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

chlebek delikatnie posmarować oliwą a następnie powidłami

uwaga! przepis na powidła znajduje się w książce "Kuchnia Polska". warto jednak pamiętać, że do powideł wcale nie trzeba dodawać cukru ani innych zagęszczaczy, wystarczy je odpowiednio długo "smażyć", zawarty w śliwkach naturalny cukier uwalnia się sam nadając takim powidłom wyśmienity, słodkawy smak i odpowiednio je konserwując; w ostateczności zamiast cukru można dodać fruktozę, pamiętając, że jest ona dużo słodsza od cukru rafinowanego z buraków
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: 2003-06-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Powidła śliwkowe (bez cukru) (wegańska)
Powidła śliwkowe z czekoladą (bez dodatkowego cukru) (wegańska)
Pseudo powidła (wegańska)
Wieloowocowe powidła (wegańska)
Placek śliwkowy (bez ograniczeń)
Tarta śliwkowa (bez ograniczeń)
wino śliwkowe (wegańska)
Śliwkowo - czekoladowy "tulipan" (lakto-wege)
Zupa jabłkowo - śliwkowa (lakto-wege)
Śliwkowa tarta z Liege (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas