7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Śliwkowe ciasto bez cukru



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka mąki razowej orkiszowej
szklanka mąki pszennej białej
szklanka chrupiącej gryki (gryka ekspandowana czyli "popcorn" z gryki)
8 suszonych śliwek
2/3 szklanki wiórków kokosowych
3 łyżki melasy trzcinowej
0,5 kg śliwek (mogą być mrożone)
rafinowany olej kokosowy

Przygotowanie:

Suszone śliwki z dodatkiem melasy i odrobiną wody miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąki, wiórki kokosowe, grykę i olej kokosowy (ok. 3-4 czubate łyżki). Zagniatamy ciasto w niezbyt zbita kulkę (jak na kruche). Jeśli nie chce się lepić, dodajemy więcej oleju kokosowego. Gotowym ciastem wylepiamy formę do tarty, a na wierzchu układamy połówki śliwek.

Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 200 st. C.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: 2012-06-02 19:28:07.596
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Co to jest chrupiąca gryka?
patrycccja 2012-09-29 12:44:58.726

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Powidła śliwkowe (bez cukru) (wegańska)
Powidła śliwkowe z czekoladą (bez dodatkowego cukru) (wegańska)
Ciasto pestkowo-daktylowe bez cukru (wegańska)
Ciasto owsiane (bez cukru i tłuszczu) (bez ograniczeń)
Sernik brzoskwiniowy, prawie bez cukru (bez ograniczeń)
Pyszna szarlotka bez cukru (wegańska)
Bezglutenowa szarlotka (bez cukru) (wegańska)
Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska)
Figowe batoniki muesli bez cukru (lakto-wege)
Mleko sojowe bez soli i cukru (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas