7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Wegańskie ciasto dyniowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Wyżeł, mąka pszenna - biała, razowa lub mix. Podobno z białego mixu bezglutenowego z użyciem mąki kukurydzianej, ryżowej, owsianej i gryczanej też wychodzi :) Wg. proporcji jak tutaj: puszka.pl/przepis/7291-maka_bezglutenowa-uniwersalny_bialy_mix.html
AggaDuu - nie wiem, jakiej użyła autorka przepisu, ale ja postawiłabym na jakieś mniej wodniste odmiany. Czyli raczej NIE melonowa tylko piżmowa lub Hokkaido ew. z domieszką melonowej. Albo dynia "Haloween" - nie wiem jak się nazywa ta odmiana, ale często się z niej robi lampiony na Haloween. W tym roku jest bardzo popularna, do dostania prawie wszędzie - mocno pomarańczowa, nieco ciemniejszy odcień, bardzo regularna w kształcie, nawet taka nieco wyższa niż inne odmiany, z bardzo płytkimi rowkami, prawie idealnie gładka.
patrycccja Oct 30, 2013

jakiej mąki użyć do ciasta?
~wyżeł Oct 30, 2013

Mam na myśli gatunek ;)
AggaDuu Oct 26, 2013

A którą dynie proponujecie?
AggaDuu Oct 26, 2013

Agata dzięki za przepis na masę, niestety wczoraj jej nie zauważyłam, więc moja masa jest trochę za wilgotna, ale i tak pyszna;) na szczęście dynia jeszcze jest więc następna próba wg twojego przepisu. Jeśli możesz, to podaj jeszcze ile czasu piec ciasto (część z dynią)
~makówka Nov 8, 2012

Ja ostatnio robiłam taką masę do pumpkin pie: 2 szklanki puree z dyni, 1 szklanka mleka roślinnego, 1 łyżka fruktozy, 1 łyżka stewii, 2 łyżeczki przypraw i 1/4 szklanki mąki kukurydzianej - efekt przerósł moje oczekiwania! Myślę, że Twoje ciasto jest równie pyszne :)
~Agata Oct 21, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas