7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dip: kawior z bakłażanów z pomidorami i podsmażoną cebulką



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bakłażany
cebula
2-3 pomidory
sól
pieprz
olej
sok z cytryny lub ocet

Przygotowanie:

Upiec w piekarniku kilka bakłażanów (45-60 min. w temp. ok. 220-250°C), obrać ze skorki, pokroić drobno lub rozetrzeć łyżką.

Dodać drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, pomidory pokrojone w kostkę, sól, pieprz, olej, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub octem. Wymieszać całość.

Można podgotować na małym ogniu, aby kawior zgęstniał. Odstawić w chłodne miejsce, a gdy przestygnie, podawać na stół.

Wskazówki i uwagi:

Innym razem Lilla podała takie proporcje:
30 dag bakłażanów
2 łyżki oleju
1-2 cebule
1 pomidor
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Lilla
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dip: kawior z bakłażanów ze śmietaną i czosnkiem (lakto-wege)
Zaalouk - sałatka marokańska z pieczonego bakłażana i pomidorów (tzw. kawior z bakłażanów) (wegańska)
Kjopołu - "zielony kawior" z bakłażanów z natką i czosnkiem (wegańska)
Musaka z bakłażanów i pomidorów (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i pieczarek (lakto-wege)
Kiopołu - pasta z pieczonych bakłażanów i papryki + pomidor (wegańska)
Kawior z kabaczków z dodatkiem pomidorów i marchewki (na bieżąco lub na zimę) (wegańska)
Surówka z pomidorów (z porem lub cebulką) (wegańska & RAW)
Guacamole - dip/pasta awokado z oliwkami i pomidorem (wegańska)
Salata de vinete - sałatka/pasta z pieczonych bakłażanów z zieloną papryką i pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas