7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dip: kawior z bakłażanów ze śmietaną i czosnkiem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 kg bakłażanów
1 szkl. śmietany
3-4 ząbki czosnku
sól
4 jajka (opcjonalnie)
3-4 gałązki natki pietruszki do przybrania

Przygotowanie:

Bakłażany podpiec w piekarniku, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Wymieszać mikserem śmietanę, bakłażany i przetarty czosnek, posolić. Można dodać drobno pokrojone ugotowane jajka.

Wyłożyć kawior na talerz, przybrać np. krążkami ugotowanych jajek i pietruszką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 3, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: "Lilla"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dip: kawior z bakłażanów z pomidorami i podsmażoną cebulką (wegańska)
Kjopołu - "zielony kawior" z bakłażanów z natką i czosnkiem (wegańska)
Zaalouk - sałatka marokańska z pieczonego bakłażana i pomidorów (tzw. kawior z bakłażanów) (wegańska)
Makaron z sosem cukiniowym ze śmietaną i czosnkiem (lakto-wege)
Super pasta (dip) do krakersów z żółtym serem i czosnkiem (lakto-wege)
Krem (pasta) z bakłażanów (wegańska)
Musaka z bakłażanów i pomidorów (wegańska)
Dip czosnkowy (lakto-wege)
Dip z rokpola (lakto-wege)
Zupa-krem z bakłażanów z grzankami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas