7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 kg bakłażanów
1 szkl. śmietany 3-4 ząbki czosnku sól 4 jajka (opcjonalnie) 3-4 gałązki natki pietruszki do przybrania Przygotowanie:Bakłażany podpiec w piekarniku, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Wymieszać mikserem śmietanę, bakłażany i przetarty czosnek, posolić. Można dodać drobno pokrojone ugotowane jajka.
Wyłożyć kawior na talerz, przybrać np. krążkami ugotowanych jajek i pietruszką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Feb 3, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: "Lilla"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Dip: kawior z bakłażanów z pomidorami i podsmażoną cebulką (wegańska)Kjopołu - "zielony kawior" z bakłażanów z natką i czosnkiem (wegańska) Zaalouk - sałatka marokańska z pieczonego bakłażana i pomidorów (tzw. kawior z bakłażanów) (wegańska) Makaron z sosem cukiniowym ze śmietaną i czosnkiem (lakto-wege) Super pasta (dip) do krakersów z żółtym serem i czosnkiem (lakto-wege) Krem (pasta) z bakłażanów (wegańska) Musaka z bakłażanów i pomidorów (wegańska) Dip czosnkowy (lakto-wege) Dip z rokpola (lakto-wege) Zupa-krem z bakłażanów z grzankami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |