
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Budyń czekoladowy z awokado i bananów (Raw food, witariański)Pyszny i kremowy, a bez mleka ;)
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:awokado
2 średniej wielkości banany 4 łyżeczki kakao 3/4 szklanki wody mineralnej (150 g) opcjonalnie: - stewia, syrop (słód) z agawy lub miód - wiórki kokosowe - świeże owoce, np. arbuz Przygotowanie:Sposób wykonania jest bardzo prosty, składniki trzeba zmiksować w blenderze.
Cały sekret tkwi w ilości wody, dlatego najlepiej, jeśli najpierw dodacie pół szklanki wody i potem miksując na bieżąco ocenicie czy Wasz blender z takiej ilości jest już w stanie wyrobić kremową masę. Jeśli awokado lub banany nie są dojrzałe może okazać się konieczne dodanie odrobinę stewii, syropu z agawy lub po prostu miodu. Po zmiksowaniu przekładamy na talerz i gotowe. Wskazówki i uwagi:Zadbajcie aby awokado i banany były dojrzałe, a kakao eko.
Deser dobrze smakuje posypany wiórkami kokosowymi i podany z arbuzem. Najlepiej zjeść go zaraz po przygotowaniu ponieważ awokado dość szybko ciemnieje. Bon appetit! :) ![]() Źródło/autor przepisu: http://rawolucja.pl/ - raw food po polsku :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fantastyczny! Kremowy, idealnie słodki, mniam :) Zamiast wody dodałam mleka sojowego (i zdecydowanie mniej niż 3/4 szklanki), polecam podawać z kiwi! Sowa90 Jan 3, 2014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry za namnożenie komentarzy z mojej strony ;) Polecam ciut zmodyfikować przepis, czyli dodać mleko sojowe (niedużo), dużo miodu, cukier i morelę jedną. Jest pyszne, ale dopiero po schłodzeniu, stąd moja początkowa negatywna ocena. Można ewentualnie dać mniej awokado, bo jest ono słonawe, ale daje posmak, jakby w środku był jakiś biały ser ;) Jaga_Vege Jun 8, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sushi witariańskie (raw food) (wegańska & RAW)Witariańskie spaghetti RAW food (wegańska & RAW) Orzechowo-figowe kulki Raw food (witariańskie) (wegańska & RAW) Surowa musztarda (raw food, witariańska) (wegańska & RAW) Surowy ketchup (raw food, witariański ) (wegańska & RAW) Pikantne ciasto z kiełków kaszy gryczanej (również w wersji witariańskiej, raw food) (wegańska & RAW) Lasagne z kabaczka z sosem pomidorowym i bazyliowym (raw food, witariańskie) (wegańska & RAW) Pesto bazyliowo-szpinakowe z migdałami (raw food, witariańskie) (wegańska & RAW) Lody czekoladowe z bananów (wegańska & RAW) Kwiatowo-owocowy witariański (raw) tort (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Świetne, lekkie i proste danie. Zrobiłam z 2 średnio dojrzałych avocado i 2 średnio dojrzałych bananów (+ łyżeczka miodu) i było doskonałe. Nie dodawałam wody. Konsystencja była gęsta i lepka, ale jak najbardziej jadalna. Rewelacyjnie smakuje z ziarenkami granatu.
drevni_kocur Jan 8, 2015