7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

majczi : komentarze użytkownika

   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12


Ryż imbirowy z kukurydzą (wegańska)
a jak zrobić taką ładną górkę z ryżu, żeby się od razu nie rozpadła?
majczi Jun 20, 2011

Paella z tofu, ciecierzycą i papryką (wegańska)
właśnie zjadam :). bardzo smaczne, faktycznie szybko się robi a składniki fajnie się ze sobą komponują. następnym razem dodam jednak ciecierzycę w połowie gotowania, żeby nie zmiękła tak bardzo. generalnie polecam.
majczi Jun 13, 2011

Letnie naleśniki z owocami (nadzienie) (wegańska)
właśnie wcinam na rozpoczęcie sezonu truskawkowego :D. i polecam zawinąć naleśniki w rulon, nie w kopertę - będzie można władować więcej owoców ;)
majczi Jun 3, 2011

Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska)
bardzo smaczny sos, dodałam jeszcze 1/2 łyżeczki curry, bo lubię je w chińskich daniach i około łyżki sosu chilli z ananasem z TaoTao. świetnie wszystko razem się komponuje :). tylko musiałam dodać więcej sosu sojowego, ale to już kwestia indywidualnego smaku, dla mnie było zbyt mało słone. następnym razem dodam po prostu sos sojowy ciemny. dzięki za przepis i polecam!
majczi Jun 1, 2011

Kalafior z patelni (wegańska)
przepyszne danie! pod koniec jeszcze posypałam tartą bułką i smażylam jeszcze chwilę do jej zrumienienia. o wiele lepsze niż kalafior z wody...
majczi May 26, 2011

Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.) (wegańska)
pyszny ten farsz, ja użyłam wyjątkowo soczewicy z puszki, bo miałam w zapasie, dodałam jeszcze sproszkowanej papryki ostrej i słodkiej. pierogi bardzo smaczne :)
majczi May 24, 2011

Kotlety szpinakowe z tofu (wegańska)
daj koniecznie znać jak Ci wyszły :)
majczi May 24, 2011

Szybkie ciasto na pizzę (ze zwiększoną ilością drożdży) (wegańska)
robiłam ostatnio, odstawiłam co prawda do wyrośnięcia na jakieś 15 min, bo musiałam przygotować dodatki, więc sobie postalo. super przepis, pizza była pyszna :)
majczi May 8, 2011

Surówka z kapusty kiszonej (wegańska & RAW)
jedna z moich ulubionych surówek! cebula jak dla mnie obowiązkowa, częściej raczej pomijam jabłko, też jest dobra. dodaję pieprzu i tymianku.
majczi May 1, 2011

Naleśniki w 10 minut (wegańska)
właśnie je zjadam ;). wyszły bardzo dobre, faktycznie błyskawicznie się robi, mąkę białą zmieszałam z razową, do tego jeszcze po łyżeczce mąki kuku i z ciecierzycy. jedyny problem miałam ze smażeniem, ale nigdy mi nie wychodziło smażenie naleśników, nie potrafię jakoś poruszyć energicznie tą patelnią żeby ciasto się ładnie rozlało i uformowało w okrąg :D. no cóż, miałam za to inne geometryczne figury ;)
majczi May 1, 2011

Twarożek z migdałów lub nerkowców z ogórkiem kiszonym - cudo! (wegańska & RAW)
zrobiłam wg. wersji oryginalnej używając nerkowców, gdyż nie byłam pewna czy zasmakuje mi ze zmiksowanym ogórkiem. twarożek PRZEPYSZNY :D. dodałam szczypiorku i rzodkiewki :). na dniach zrobię wersję ekspresową, żeby uzyskać niejednolitą konsystencję, myślę że byłaby ciekawsza od tej ze zmielonych orzechów. polecam.
majczi Apr 30, 2011

Makaron z orzechami (wegańska)
jedno z moich ulubionych dań :). do tej pory robiłam z orzechami brazylijskimi, muszę spróbować też innych. ja zawsze rozdrabniam je w następujący sposób: orzechy do woreczka foliowego, zawiązuję, zawijam to w ściereczkę i tłukę tłuczkiem do kotletów (jeśli ktoś posiada,ja w moim pół-wege domu mam akurat takie cuda:D). fajna metoda bo kawałki są różnej wielkości. u mnie do tego obowiązkowo świeża bazylia.
majczi Apr 27, 2011

Placki z jabłkami i cynamonem (wegańska)
pyszne i proste :). użyłam domowego mleka z nerkowców i mieszanki mąk białej, razowej i odrobiny owsianej. smażyło się łatwo, ale strasznie nasiąkają olejem :/.
majczi Apr 26, 2011

Brokuł z musztardą francuską (sałatka) (wegańska)
faktycznie ta musztarda bardzo pasuje do brokułów. zrobiłam sos winegret - oliwę (nie miałam oleju lnianego) ubiłam z sokiem z cytryny, dodałam ziół i wyżej wymienionej musztardy. do tego pomidor w ćwiartkach. pyszne :)
majczi Apr 24, 2011

Zebra wegańska (wegańska)
pyszne ciasto :). dodałam mniej cukru (szklankę) i upiekłam w formie babki, żeby było bardziej świąteczne ;). na pewno jeszcze nie raz wykorzystam ten przepis, bo ciasto robi się wyjątkowo szybko. polecam.
majczi Apr 24, 2011

Majonez z makaronu (sos czosnkowy) wg Andy'ego (wegańska)
świetny przepis! użyłam mleka z nerkowców, zamiast czosnku dodałam musztardę, tak jak radziła Patrycja i miksowałam w blenderze bez pokrywki na wolnych obrotach, dolewając powoli olej. majonez wyszedł gęsty i kremowy. miałam go użyć do sałatki jarzynowej, ale postanowiłam zrobić z niego różne dipy do kanapek. świetnie spisał się w tej roli, można nabrać mięsożerców ]:->. jedynie ten posmak cytrynowy był moim zdaniem trochę za bardzo wyczuwalny, następnym razem dodam mniej soku. ale polecam!
majczi Apr 24, 2011

Kluski gryczane (wegańska)
zrobiłam parę dni temu zamieniając mąkę gryczaną na jaglaną, dodając trochę mąki razowej do białej i dla pewności dorzuciłam jeszcze płaską łyżkę mąki z ciecierzycy, żeby się nie rozkleiły. w smaku średnie jak dla mnie, ale polecam odsmażyć na oliwie (ja dodałam jeszcze pestek dyni) z różnymi ziołami :).
majczi Apr 22, 2011

   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas