7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

Lilly Lill : komentarze użytkownika

Zapiekanka soczewicowa z tofu, warzywami i ziemniaczanym kożuszkiem (lakto-wege)
Zrobiłam bez tofu, a zamiast brokuła dałam fasolkę szparagową. Do farszu warto dodać sosu sojowego. Finalnie wyszło przepyszne :)
Lilly Lill Jan 31, 2017

Pasta warzywna z soczewicą i tofu (wegańska)
Zrobiłam z podanych proporcji warzyw, ale tofu dałam tylko pół kostki. Doprawiłam solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, kolendrą, tymiankiem i czosnkiem. Spróbowałam i wydawało mi się to jakieś dziwne, ale przez noc przegryzło się w lodówce i w kanapce z pomidorem jest całkiem smaczne, a z ogórkiem kiszonym jest wręcz wow ;)
Lilly Lill Sep 9, 2016

Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia (wegańska)
@Marika,
Przede wszystkim żelatyna nie jest wegetariańska...
Lilly Lill Jul 22, 2016

Gryczana z czochem i tofu wędzonym (wegańska)
Proste i smaczne! Z braku wystarczającej ilości kaszy gryczanej, zrobiłam pół na pół z jęczmienną i dodałam jeszcze kilka suszonych pomidorów i zioła prowansalskie.
Lilly Lill Jul 10, 2016

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Taka zagęszczona wersja węgierskiego paprikás krumpli czyli paprykarzu ziemniaczanego, bardzo dobra :) Dodałam trochę wędzonej papryki, bo lubię ten posmak.
Lilly Lill Apr 12, 2016

Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbirem (wegańska)
Szkoda, że nie ma podanych proporcji, ale udało mi się jakoś na oko tak je dodać, że wyszedł chyba najlepszy z moich dotychczasowych hummusów :)
Lilly Lill Apr 12, 2016

Zapiekanka amarantusowa z cukinią, bakłażanem, papryką i serem mozarella (lakto-wege)
Też zrobiłam z kaszą jaglaną i odrobiną amarantusa, bo tylko tyle miałam. Doprawiłabym trochę bardziej już na etapie marynowania warzyw i pomarynowałabym bardziej, ale ogólnie całkiem smaczne :)
Lilly Lill Jul 8, 2015

Gryczanki (wegańska)
Niezłe, ale trochę brakowało mi w tym smaku. Coś bym bardziej podoprawiała. Kotlety muszą być nieduże, żeby się nie rozpadały.
Lilly Lill Jul 5, 2015

Szparagi w cieście francuskim (lakto-wege)
Dodałam jeszcze suszonych pomidorów, camembert był z ziołami, a przed pieczeniem posmarowałam wierzch olejem z suszonych pomidorów i posoliłam, bo zapomniałam w środku. PYCHOTA :)
Lilly Lill Jul 2, 2015

Paluszki "rybne" z tofu (wegańska)
Niestety nie takie dobre, jak prawdziwa ryba, ale plusy za przerobienie tofu na coś jadalnego ;) Z frytkami bardzo spoko :)
Lilly Lill May 10, 2015

Gulasz z kostki sojowej z jałowcem i ogórkami małosolnymi lub kiszonymi (wegańska)
Bardzo dobre, dodałam jeszcze pół łyżeczki węgierskiej pasty z ostrej papryki, ale to już wersja dla wyjątkowych miłośników palenia w gębie :D
Lilly Lill May 10, 2015






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas