7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbiremHummus to potrawa niezwykle popularna w kuchni arabskiej i żydowskiej. Jest niezwykle prosta, dlatego bardzo ważne jest tu staranne doprawienie.
Średnia ocena:
[4.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:miseczka ugotowanej ciecierzycy (ewentualnie puszka)
łyżka sezamu lub tahini (pasty z sezamu) ząbek czosnku kawałek czerwonej papryczki chilli sproszkowana kolendra sproszkowany imbir sól oliwa z oliwek kilka kropli soku z cytryny ew. łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą (wegańska)Duszona cukinia z imbirem i czosnkiem (wegańska) Hummus (wegańska) Sos kreolski (pomidorowy z czosnkiem, imbirem i tymiankiem) (wegańska) Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem (wegańska) Fasola z ryżem w sosie pomidorowym z czosnkiem, imbirem i cynamonem (wegańska) Mój hummus (wegańska) Cebulowy hummus (wegańska) Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW) Hummus z pieczoną dynią (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Szkoda, że nie ma podanych proporcji, ale udało mi się jakoś na oko tak je dodać, że wyszedł chyba najlepszy z moich dotychczasowych hummusów :)
Lilly Lill Apr 12, 2016