7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbirem

Hummus to potrawa niezwykle popularna w kuchni arabskiej i żydowskiej. Jest niezwykle prosta, dlatego bardzo ważne jest tu staranne doprawienie.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

miseczka ugotowanej ciecierzycy (ewentualnie puszka)
łyżka sezamu lub tahini (pasty z sezamu)
ząbek czosnku
kawałek czerwonej papryczki chilli
sproszkowana kolendra
sproszkowany imbir
sól
oliwa z oliwek
kilka kropli soku z cytryny
ew. łyżka jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mielę blenderem dolewając co chwilę trochę oliwy. Mielę do momentu, gdy masa będzie jednolita. Jeśli hummus jest zbyt suchy, można dodać trochę jogurtu naturalnego.
Nadesłał(a) kaka, dnia: Aug 12, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Szkoda, że nie ma podanych proporcji, ale udało mi się jakoś na oko tak je dodać, że wyszedł chyba najlepszy z moich dotychczasowych hummusów :)
Lilly Lill Apr 12, 2016

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą (wegańska)
Duszona cukinia z imbirem i czosnkiem (wegańska)
Hummus (wegańska)
Sos kreolski (pomidorowy z czosnkiem, imbirem i tymiankiem) (wegańska)
Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem (wegańska)
Fasola z ryżem w sosie pomidorowym z czosnkiem, imbirem i cynamonem (wegańska)
Mój hummus (wegańska)
Cebulowy hummus (wegańska)
Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW)
Hummus z pieczoną dynią (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas