7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:250 gramów dość twardego tofu
marynata: 3/4 szklanki wody łyżeczka soli łyżeczka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki sosu sojowego 1/2 łyżeczki koperku świeżego lub mrożonego łyżka przyprawy do ryby lub pieprz cytrynowy. kurkuma, bazylia, jak ktoś lubi to może dodać algi lub nori niby jajko do panierki: 100 ml wody 3-4 łyżki mąki trochę soli pieprz cytrynowy sok z cytryny bułka tarta do panierowania Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Paluszki słone z czekoladą (wegańska)Kruche słone paluszki (wegańska) Płatki-paluszki z sezamem lub makiem (wegańska) Nagie pierożki (paluszki) gryczane z grochem (wegańska) Paluszki (krokiety) z Silden, z pieczarek i kaszy kukurydzianej (wegańska) Pikantne paluszki z kaszy/ryżu z warzywami (bez ograniczeń) Paluszki ziemniaczane (ciasto ziemniaczane podstawowe) (wegańska) Szaszłyki z tofu (satay tofu) (wegańska) Śmietana z tofu (wegańska) ToFu-Burgery (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Niestety nie takie dobre, jak prawdziwa ryba, ale plusy za przerobienie tofu na coś jadalnego ;) Z frytkami bardzo spoko :)
Lilly Lill May 10, 2015