Pasztet ma słodkawy smak, choć smak można modyfikować za pomocą przypraw (np. ostrą papryką). Nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Egzotyczny deser : krem z mango(lakto-wege)
Na jedno mango dałam PÓŁ śmietany (niecałe 100g) i było zbyt tłuste. Wydaje mi się, że lepiej, gdyby śmietana była tylko subtelnym dodatkiem. Za to cytrynowo-rumowy posmak - rewelacyjny!
devlin
May 31, 2011
Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką(wegańska)
Smażona pekińska kojarzy mi się z typowym aromatem chińsko-wietnamsko-rodzimych jadłodajni, który zresztą bardzo mi odpowiada.
Również zmodyfikowałam przepis: nie było cebuli ani natki, a zamiast sosu sojowego dodałam siekane suszone pomidory z oleju, które również są słone. Rezultat przeszedł moje oczekiwania :-)
devlin
Mar 19, 2011
Musli domowe z żurawiną i innymi bakaliami(wegańska)
Suuuper! Często robię podobne, acz porcje jednorazowe, dzięki czemu mogę często zmieniać składniki. Uwielbiam żurawinę! Podobne do płatków owsianych są orkiszowe, których używam, ew. płatki sojowe. Otręby daję granulowane, też fajnie smakują. Osobiście lubię jeszcze dorzucić pokrojonego banana.
devlin
Feb 1, 2011
Manna śliwkowa (z suszonymi śliwkami)(wegańska)
A ja bym to spróbowała z żurawiną. (Ja to bym wszystko zrobiła z żurawiną). Jak myśli autorka - nada się?
devlin
Jan 25, 2011
Hummus(wegańska)
Dobre, choć myślałam, że będzie smakować znacznie bardziej podobnie do hummusu rodem ze Sphinxa, etc. ;-)
devlin
Jul 11, 2009