
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Pasztet z pieczarek (wegański)- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamiast kaszy manny dałam trochę mąki kukurydzanej, a dodatkowo podprażone ziarna słonecznika i nutritional yeast. Oleju nie dawałam. Dobre :) mimikra87 Nov 24, 2014 ![]() Odmrażane są ciut mniej smaczne, ale można z nich zrobić kotlety :) Pokroić w plastry i odsmażyć. Albo przerobić na jakiś farsz :) patrycccja Mar 28, 2013 ![]() memengwa Mar 28, 2013 ![]() orzechova Mar 28, 2013 ![]() patrycccja Mar 27, 2013 ![]() orzechova Mar 27, 2013
Trututu: a po co robić pasztet z samych tylko pieczarek skoro ich nie lubisz i potem pisać, że ci nie smakuje bo nie przepadasz za pieczarkami? Trudno żeby ci samkował skoro nie lubisz jego jedynego składnika...
~magda Jan 6, 2013 ![]() RudyRydz Dec 31, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakoś niespecjalnie mi smakuje ten pasztet. Może dlatego, że nie przepadam za pieczarkami. Ciekawe, że po wyjęciu z piekarnika był jeszcze półpłynny, zastygł dopiero po ostygnięciu. ahven Dec 29, 2011
Smile, najlepiej w razie wątpliwości zajrzeć najpierw do starszych komentarzy. Ja, tak jak pisałam kiedyś, dodałam "2 łyżki mąki, 4 oleju". Od razu mówię, że nie mam pomysłu czemu ci nie wyszedł... Chyba że piekarnik ci nawala, ale to bys chyba zauważyła ;)
~patrycccja Sep 6, 2011 ![]() Smile Aug 30, 2011
Ja dałam trochę więcej manny i bez pietruszki (fuj!, chyba nigdy jej nie polubię :( ) i wyszło PYSZNIE !!
~Ilona Jun 29, 2011 ![]() patrycccja Jun 9, 2011 ![]() MEDeah Jun 9, 2011
A płatki owsiane masz? albo przynajmniej mąkę sojowa lub kukurydzianą? Coś to musi trzymać w kupie :)
~zonk Feb 18, 2011
Nie mam mąki ziemniaczanej i kaszy manny. Czy bez tego będzie wielka tragedia?
~kasia Feb 18, 2011 ![]() Vanja86 Feb 13, 2011 ![]() Irokezik91 Jul 12, 2010
dzieki;) juz myslalam ze z tym co mi wyszedl jest cos nie tak;) uff.W takim razie z grochu tez wyproboje.
~Silverka Apr 20, 2010 ![]() patrycccja Apr 20, 2010
nie wiem jakim cudem na tym zdjeciu wyszedl taki złoty;) no ale drugi raz robie i wyszlo calkiem smaczne. Juz troche zninelo;)
~Silverka Apr 20, 2010
Szary kolor to nic w porównaniu ze smakiem. Ja robiłam dwa razy i dwa razy wyszedł super!!! Tak super że za drugim razem zjadłam sama całą brytfankę...wrrr...
ewikus Apr 11, 2010 ![]() patrycccja Apr 5, 2010
Palce lizac. Nie moglam sie powstrzymac i wyzarlam jeszcze na cieplo pol brytfanki.
Jedyny minus, to to, ze konsystencja jest nieco maziowata (w plastry pokroic sie nie da). Moze za duzo oleju,moze to, ze masa postala 'troche' nim wlozlam do piekarnika...nie wiem :( ~tcmnm Apr 3, 2010
Robi się szybko i bardzo łatwo. Pachnie wyśmienicie. Nie wiem jeszcze tylko, jaki jest w środku, bo zostanie zawieziony do rodziny i dopiero jutro skonsumowany. Dam znać po egzaminie ;)
metzli Apr 2, 2010 ![]() ryfka Dec 29, 2009
Udało mi się! A już się bałam, że moje 'talenty' kulinarne zepsują kolejny przepis. W efekcie pyszny pasztet wyszedł zwarty i na wigilijnym stole wszyscy byli zachwyceni :))
~nin Dec 25, 2009 ![]() Agus7777777 Dec 22, 2009
Właśnie zrobiłam po raz pierwszy. W smaku pyszny, tylko jakiś taki rzadki mi wyszedł- myślałam, że bedzie bardziej zwarty. Ale czym jest konsystencja wobec tego niebiańskiego smaku;-) Zamiast pietruszki dałam zioła prowansalskie, granulowany czosnek i świeżo mielony, kolorowy pieprz. Pycha!
rubia Oct 23, 2009 ![]() Konstystencja idealna (do rozsmarowania, lub jedzenia w plastrach). Oprócz pietruszki włozyłam cebulę. Na pewno niedługo znowu znajdzie się w piekarniku :-) Moja mięsożerna rodzina bybła zachwycona (mysleli na początku że to pasztet mięsny ;-) Polecam wszystki spróbować to cudo :-) Dziękuję autorce za przepis. edysqa Sep 23, 2009 ![]() xxl Sep 20, 2009
Bardzo dobry pasztet, juz zniknela polowka ;)
~Silverka Sep 18, 2009
Pasztet jest cuuuudowny. Zapomnielismy kupic pietruszke, wiec dodalismy zamiast niej 2 cebulki i wyszlo naprawde przepusznie!
~pachniaczki Apr 24, 2009 ![]() Acha, oprócz pietruszki dodałam jeszcze troche suszonego tymianku i cząbru...i wyszło bomba;-) wegewanka Apr 11, 2009 ![]() aagg Apr 9, 2009
Pyszniutki!!!!!!! Moja mięsożerna rodzinka zjadła cały jeszcze gorący. Naprawdę extra przepis
bursztynka Feb 10, 2009 ![]() Acha, i nauczyłam się jednego: po przygotowaniu masy należy go od razu zacząć piec. Ja przekombinowałam i przez to, że pasztet czekał na upieczenie ponad pół godziny (aż przygotowałam jeszcze inny pasztet), wyszedł nieco brzydszy ;) Pieczarki po prostu puściły sok, który ściemniał i po odparowaniu w trakcie pieczenia spowodował, że pasztet był na wierzchu praktycznie czarny ;P Aczkolwiek nadal bardzo dobry :) patrycccja Mar 26, 2008
mmmm pychota ja dodałam cebulkę startą do takiej ilosci jaka podana w przepisie jak ktos lubi ostro to proponuję duuuużą:D nawet mięsożercy - choć na początku kręcili nosem - się zażerali
~hrabina Dec 27, 2006 ![]() acha, dodalam lyzke maki sojowej i lyzke ziemnaiczanej + 4 oleju. takie proporcje sa ok. patrycccja Dec 30, 2003 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
izabeli Apr 8, 2015