7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Razowy pszenno-żytni na zakwasie ze słonecznikiemChleb, na który przepis podaję niżej to typowy razowiec, bez dodatku jasnej mąki. Jest ciemny, bogaty w smaku, ma wilgotny, zwarty miąższ. Nie ma z nim dużo roboty, więc poradzą sobie z nim także początkujący.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 2 bochenki200 g mąki żytniej pełnoziarnistej
200 g śruty żytniej 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g zakwasu 10 g świeżych drożdży 1 łyżka soli 150 g ziaren słonecznika 450 ml letniej wody Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chleb razowy żytnio-pszenny na zakwasie (wegańska)Pizza pszenno-żytnia razowa ze szpinakiem lub ananasem i kukurydzą (wegańska) Naleśniki pszenno-żytnie na piwie (bez ograniczeń) Chleb żytni cebulowy na zakwasie (wegańska) Chleb żytni na zakwasie z drożdżami (wegańska) Pizza pszenno-razowa (dla mnie najlepsza) (wegańska) Prostokątna pszenno-żytnia pizza z cukinią (wegańska) Pierniczki pełnoziarniste Ani D. (pszenno-żytnie) (wegańska) Zakwas na tradycyjny żurek (z mąki żytniej) (wegańska) Chleb razowy pszenno-owsiany (na drożdżach) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
zielenina_blog Sep 2, 2012