7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

sleep lover

Data ostatniego logowania: Jul 16, 2015
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [5]


"Serowy" sos ze słonecznika

"Łososiowe" spaghetti z cukinii

Czekoladowe muffiny

Najnowsze przepisy użytkownika [2]

  • "Serowy" sos ze słonecznika
    autor: sleep lover dieta: wegańska
    Bardzo sympatyczny sos, smakiem przypomina sos zrobiony z serka topionego; świetny do makaronu. Wielkim jego plusem jest to, że bazą jest słonecznik, a nie nerkowce (jak w większości wegańskich serowych produktów), co znacznie obniża koszt produkcji ;)
  • Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia
    autor: sleep lover dieta: wegańska
    Smak tego sera kojarzy mi się z serkami topionymi w plastrach. Nadaje się on zarówno do kanapek, jak i na pizzę czy zapiekankę - posiada magiczną właściwość topienia się!

Najnowsze komentarze użytkownika [10]

Hummus z pieczoną dynią (wegańska)
zatkało mnie z wrażenia kiedy spróbowałem pierwszą łyżeczkę. serio. przepyszny hummus!
sleep lover Sep 19, 2013

Imbir kandyzowany (wegańska)
ja rok temu robiłem taki kandyzowany imbir, gotowy przekładałem słoiczków razem z syropem, zakręcałem i czekałem aż zakrętki same się wsysną. nie wiem jak długo tak wytrzyma, bo wszystko szybko rozeszło się po znajomych, ale podejrzewam, że z taką ilością cukru i hermetycznie zamknięty, przeżyje parę miesięcy.
sleep lover Sep 17, 2013

Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia (wegańska)
Marta: nie, nie trzeba namaczać orzechów :)
Nurkan: to pewnie zależy od rodzaju miso, ja nie czuję wyraźnie jego smaku - raczej jest wkomponowany w całość.
sleep lover Jun 20, 2013

Czekoladowe muffiny (wegańska)
przepyszne, mocno czekoladowe i wilgotne. zrobiłem je na mleku kokosowym, dodałem pół tabliczki gorzkiej czekolady i jakieś resztki orzechów laskowych i migdałów, rozdrobnionych tłuczkiem. niewegańskie muffiny nigdy nie wychodziły mi tak smaczne!
sleep lover Jun 18, 2013

Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia (wegańska)
Kacowski: hmm, ja bym nie eksperymentował z rodzajem orzechów - większość wegańskich serów jest właśnie na nerkowcach, musi to mieć jakieś uzasadnienie; widziałem też sery z migdałów, ale zupełnie inne niż ten.
martina: myślę, że miso można właściwie pominąć i dodać więcej soli. miso oprócz słonego daje też słodkawo - zgniły posmak (nie brzmi to dobrze, wybaczcie, ale tak postrzegam udział miso w tym przepisie ;)). sos sojowy może zupełnie zmienić smak, nie wiem, czy nie zdominuje smaku płatków drożdżowych.
sleep lover Jun 12, 2013

Ulubione przepisy użytkownika [3]

Falafel (felafel) (wegańska)
Majonez fasolowy (wegańska)
Paprykarz ryżowy z włoszczyzną (wegańska)







 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas