puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: Oct 21, 2010
Napisz do użytkownika
Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
A jak się ma mniej więcej ilość seitanu do ilości użytej mąki? Z kilograma ile mi wyjdzie? Można toto zamrozić? Z góry dziękuję za infromacje :)
madziaq
Oct 21, 2010
Sos do makaronu z selera naciowego, marchwi i pomidorów (wegańska)
to co mi wyszło, ciężko nazwać sosem :) raczej miał konsystencję leczo. Niemniej jednak bardzo smaczny. A dotąd myślałam, że seler jest niejadalny ;)
madziaq
Mar 4, 2010
Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska)
Myślę, że zamiast soku z cytryny, który ma charakterystyczny zapach, albo kwasku, do zakwaszenia tofu świetnie się nada sos z ogórków kiszonych, jeśli ktoś akurat ma. Też ma specyficzny zapach, ale moim zdaniem bardziej pasujący do ruskich pierogów niż cytryna :)
madziaq
Mar 3, 2010
Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Już dwa razy próbowałam i oba razy wyszedł mega zakalec :( Jeszcze pierwszego dnia od biedy dał się zjeść, ale potem robił się twardy, gumowaty i ogólnie niezdatny do spożycia, więc musiałam sporą część wyrzucić :(
madziaq
Mar 3, 2010
Wafle z kakaową masą maślaną z herbatnikami i bakaliami (lakto-wege)
Eeee tam, wcale nie trzeba wywalać. Na pewno jest pyszne :-) Mnie osobiście własnie denerwują stereotypy, że wegetarianie to jedzą kiełki z tofu albo dla urozmaicenia tofu z kiełkami, no ewentualnie w ramach rozpusty pestki ze słonecznika :-P Wege też człowiek i casem ma ochotę na coś słodkiego i nie musi to być suszona śliwka :-P Ideą wegetarianizmu jest nieszkodzenie zwierzętom, no więc jedzenie takich wafli zwierzętom nie szkodzi, co najwyżej obwodowi w talii :-)
madziaq
Dec 1, 2008
|