7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

Joszka : komentarze użytkownika

Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska)
Bardzo smaczne i (jeśli używamy ciecierzycy z puszki) szybkie danie, choć wg. mnie raczej jako sos lub jarzynka niż samodzielne danie :)
Joszka Mar 6, 2010

Smażone kuleczki ryżowe i sos pomidorowy z soczewicą (wegańska)
Czy chodzi o zieloną soczewicę?
Joszka Mar 5, 2010

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
Pyszne :) Ja zamiast łyżki sody sypnęłam dwie łyżeczki proszku do pieczenia i jedną niepełną sody, poza tym piekłam placek 45 minut w 170'C i wyszedł idealnie. Na pewno upiekę go jeszcze nie raz :).
Joszka Feb 16, 2010

Sorbet truskawkowy (wegańska)
A czy można zrobić taki sorbet z innymi owocami np. z czereśniami, albo porzeczkami?
Joszka Jul 9, 2009

Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege)
Bardzo dobre. Ja dodałam jeszcze suszony tymianek i dużo świeżego koperku. Aha i gotowałam jeszcze chwilę po dodaniu śmietany.
Joszka Jul 6, 2009

Cukinia smażona (plastry) (wegańska)
Ja co roku mam cukinie u siebie na działce i najbardziej lubię ją smażoną. Polecam ze świeżym rozmarynem :)
Joszka Jul 5, 2009

Makaron z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska)
Bardzo dobre, choć mi wyszło odrobinę zbyt kwaśne, ale to pewnie kwestia gatunku pomidorów.
Joszka Jul 5, 2009

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Dzięki Kuna :D. Zastanawiam się jak to możliwe że wszystkie przepisy (oprócz tego) mi się udawały :) Może w nich ilość mąki nie była aż tak istotna?
Milka w tym przepisie nie ma jajek! A zarodek to taka czarno- brązowa kropeczka w białku.
Joszka Jun 27, 2009

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Już wiem co robiłam źle (poza temperaturą)! Zawsze wydawało mi się że szklanka to 250 g mąki więc jeśli robiłam ciasto z połowy składników to dawałam dwie szklanki a powinny być ok. trzy... Ciasto wychodziło zbyt rzadkie i przez to był zakalec. Kuna, m. dzięki za pomoc :D
Joszka Jun 25, 2009

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Kuna, dzięki za odpowiedź :). Ja mam piekarnik bez termoobiegu, ale i tak spróbuję Twojego sposobu. W końcu musi mi się udać! ;)
Joszka Jun 23, 2009

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Kurcze, nie chce mi ten chleb wyjść :( Nie wiem co robię źle... Przed włożeniem do piekarnika wszystko jest jak trzeba, ciasto dużo rośnie, ale po włożeniu do piekarnika szybko troszkę rośnie (chyba tyle ile trzeba) i zaraz opada... Rzecz jasna wychodzi zakalec. Mam wrażenie że to wina temperatury, robię tak: ustawiam piekarnik na 250 stopni i jak już się nagrzeje wstawiam chleb, w trakcie wkładania piekarnik wychładza się do ok. 220 stopni, więc czekam aż temperatura znów wzrośnie do 250 i trzymam tak jakieś 10 min. , po tym czasie zmniejszam temperaturę do 180. Może Wy mi podpowiecie co robię źle bo ja zupełnie nie znam się na pieczeniu...
Joszka Jun 23, 2009

Pasta z grochu (wegańska)
patrycccja, masz rację, z tym czasem to jest grubo przesadzone, ja namoczyłam groch na noc, potem gotowałam, nie liczyłam dokładnie ile, ale myślę że nawet mniej niż pół godziny. Nie próbowałam gotować bez uprzedniego namaczania, ale może masz rację że można... Chociaż nie wiem bo tu chodzi o to żeby groch się całkiem rozgotował, a nie tylko zmiękł...
Joszka Jun 15, 2009

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Zrobiłam z młodych ziemniaczków i wyszło słodko-ostre :). Polecam :).
Joszka Jun 2, 2009

Śnieżki - orzechowo-kakaowe kulki z płatków owsianych (lakto-wege)
A wracając do tematu, Śnieżki pyszne :)
Joszka May 27, 2009

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
A czy otręby są koniecznie potrzebne, bo akurat nie mam a zabieram się do pieczenia tego chlebka? I jeszcze jedno pytanie, czy w przypadku zwykłego piekarnika (elektryczny, bez termoobiegu) ustawiam taką samą temperaturę?
Joszka May 18, 2009

Pasta z grochu (wegańska)
Pychotka. A do tego można a wręcz trzeba poszaleć z przyprawami :)
Joszka May 7, 2009






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas