 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | << powrót do przepisu Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe- Komentarze do przepisu -
			
			
			Robię często te kotlety, ale dzisiaj po raz pierwszy je upiekłam, nie usmażyłam. Trochę się obawiałam, że się rozpadną i dlatego połowę słonecznika zmiksowałam na gładką masę jako zlepiacz.  Reszta ziaren była tylko trochę zmiksowana tak żeby chrupało. Masa świetnie się lepiła, w połowie pieczenia przewróciłam kotleciki na drugą stronę. Nic się nie rozpadło.
 Melduję, że upieczone kotleciki marchewkowe są jeszcze smaczniejsze niż smażone. Ja doprawiam je ziołami prowansalskimi, obtaczam w mące kukurydzianej zmieszanej z sezamem. Jedliśmy z surówką z kapusty pekińskiej, awokado i kiełków domowego wyrobu. Do tego puree z selera. Pyszne i szybko się robi. Cały obiad w 30 minut gotowy. Moim zdaniem to jeden z najlepszych przepisów na puszce :))) Dzięki. ~Marta 2016-04-03 19:27:30.704 
			
			
			Zrobiłam i wyszły naprawdę pyszne,nawet mój tata zwolennik mięsa się nimi zachwycał :)
 Ja osobiście starłam na drobnych oczkach dzięki czemu kotleciki super się formowały.Wyszło mi ci 10 o średnicy ok 5 cm. ~erllin 2014-10-26 14:30:50.17 
			
				
			
			
			to pytanie nie do mnie, ale to zależy od wielkości i grubości kotlecików ;) polecam przeczytanie wszystkich komentarzy pod tym przepisem. przydają się. smacznego :)
			 lilias 2014-10-22 09:19:57.373 
			
			
			Ile mniej-więcej wychodzi kotlecików z jednej porcji? :)
			 ~erllin 2014-10-21 21:54:11.913  julianka, zawsze! :) Każde kotlety możesz upiec. Natomiast nie każde, które przewidują pieczenie, możesz usmażyć, bo jeśli nie mają właściwiej konsystencji, mogą się rozwalać. patrycccja 2014-04-19 16:03:36.386 
			
			
			Przepyszności minimum raz na 2 tygodnie na moim stole :)
			 ~wiedźma baba Daga 2014-02-05 12:03:26.224      dodałam trochę wody na koniec, żeby się lepiej lepiły, ale nie jest to konieczne. bardzo fajna alternatywa kotletowa. polecam! :) jagienka 2013-11-04 16:58:44.859  "należy obrać marchew i utrzeć ją na tarce" - ewidentnie chodzi o surową. patrycccja 2013-04-24 13:43:44.343 
			
			
			Marchewka ma być surowa czy ugotowana?
			 ~bumcykcyk 2013-04-24 12:07:49.006 
			
			
			Robiłam je już dwa razy, zamiast pietruszki, której nie lubię, dodałam koperku oraz ząbek czosnku więcej. Wyszło przepysznie, na pewno jeszcze nie raz je zrobię :)
			 ~Tererere 2012-10-30 18:18:11.205      Z tej porcji wyszło mi 14 kotlecików, ale w 2 osoby je wszystkie zjedliśmy od razu na obiad (+ziemniaki i sałatka). Były pyszne, mimo że zapomniałem w ogóle dodać soli. Ależ byłem zdziwiony jak doskonale się kleją! Po zagnieceniu w dłoni robiło się ciasto jak plastelina. ahven 2012-08-31 21:36:01.931  Są fantastyczne! :) I przede wszystkim są mega proste, a wszystkie produkty można dostać praktycznie w każdym spożywczaku a to duży plus tego przepisu :) jeżynka 2012-05-15 18:23:14.718 
			
			
			Dziękuję za przepis- moja dwulatka wcina aż miło, pomimo że zwykle nie znosi marchewki i zewsząd ją wygrzebuje. PRZEPYSZNE kotleciaki
			 ~Mordeczka 2012-02-17 17:36:22.556 
			
				
			
			
			Ja tez zrobilam z pestkami dyni zamiast slonecznika. Wyszly znakomite, mozna sie niezle najesc!
			 juliette 2011-11-18 20:36:34.934 
			
			
			właśnie zrobiłam z małymi zmianami,dałam ziarna dyni(słonecznika nie miałam)i wyszły mniamniusne!!!
			 ~niusia 2011-07-29 13:03:20.221  To prawda bardzo syte :) ja zjadłam razem z brązowym ryżem, warzywami i sosem curry. Super! mabo85 2011-07-23 17:44:05.04  Wyszły pysznie. I wg mnie lepiej trzeć na mniejszej tarce - lepiej się kleją. Strasznie syte! :> Greeney 2011-06-16 16:06:34.287 
			
				
			
			
			pycha:)) jem, jem i nie moge przestać. konsystencja świetna- jest co pogryzać. polecam, u mnie będą powtórki :))
			 lilias 2011-02-13 18:05:20.647  No jak to jak - znaczy że 3/5 szkl. mąki :) Czyli po ludzku mówiąc trochę ponad pół szkl. admin 2011-01-14 22:19:36.838 
			
			
			jak to 150 ml maki?
			 ~marta 2011-01-13 14:56:28.423  dziękuję za rady, intuicyjnie zrobiłam tak właśnie jak napisałaś. Marchewka na grubych oczkach - to trochę z lenistwa i nie za dużo oleju. Mela 2010-11-29 21:08:54.841  Ooo, słodkie to z córeczką :) My ścieraliśmy marchewkę na grubych oczkach, a oleju nie musi być dużo - wystarczy tyle żeby po rozgrzaniu dno było całe pokryte. Kotlety to nie sajgonki, nie smaży się ich na głębokim tłuszczu :) patrycccja 2010-11-20 14:53:14.528  jako początkujący kucharz nie wiedziałam, na jakich oczkach zetrzeć marchewke i czy kotleciki maja byc cale zanurzone w oleju podczas smażenia. Ale wyszły smaczne. Do kolejnej partii dałam mniej mąki, więcej słonecznika i czosnku, wyszły pyszne, moja póltoraroczna córeczka zjadła cztery, ostatniego z ust mi zabrała, a to najlepszy krytyk mojego gotowania:) Mela 2010-11-18 12:23:53.881  Rety, jak każde inne kotlety :) Np. z puree lub kaszą gryczaną, a do tego surówka z sałaty lodowej i różnych warzyw z winegretem. Albo z kapusty kiszonej! Klasyka. patrycccja 2010-11-08 20:34:48.39  Tez je ostatnio robiliśmy - są pyszne! Słonecznik ekstra chrupie :) patrycccja 2010-10-03 21:04:46.734 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |  | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
~Ola 2016-04-10 19:23:59.862