
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Raw choco bez strat...- Komentarze do przepisu -![]() Luna7 Apr 16, 2015
Co za wysmienity przepis! Wspsnialy! Nie moglam zasnac,musialam sprobowac i warto bylo ;)
Blendowalam z karobem i z mniejsza iloscia cukru (juz nauczylam sie zmniejszac jego ilosc w kazdym przepisie i jak na moje kubki smakowe-slusznie ;)) Pudrowosc prawie nie wyczuwalna (zwrocilam na nia uwage tylko dlatego,ze czytam wszystkie komentarze),ale przyznaje-krecilam do momentu otrzymania polplynnej masy. W kwestii ilosci szalu nie ma-wyszlo ze 30 czekusiów niewielkich rozmiarow-nie ma bata,zeby dotrwaly nawet do niedzieli ;D Fantastyczne. Dziekuje. ~Nika Apr 10, 2015 ![]() I wybacz, ale fraza "rozgnieciony banan" jednoznacznie kojarzy mi się z rozgniataniem widelcem - mam nadzieję, że zamierzasz użyć nieco bardziej zaawansowanych narzędzi ;) Luna7 Jul 4, 2014
Natknęłam się na przepis ze 2 godziny temu i już przed chwilą zjadłam pierwszą czekoladkę :) Faktycznie, są trochę "pudrowe", nie tak jednolite jak kupne, ale w smaku pycha! Mocno kokosowe, nie za słodkie. Do każdej czekoladki włożyłam orzeszek laskowy, ale czuję, że inne bakalie też by się świetnie sprawdziły.
kasiarka Jul 19, 2013 ![]() Zanetak Jul 18, 2013 ![]() patrycccja Jul 18, 2013 ![]() @patrycja: proszę doradź mi coś. Orzechy ziemne w braunie miksuje się super na masełko, ale wiórków za cholerę się nie da ;/ martina Jul 17, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trudno się oprzeć, boję się, że nim wrócą domownicy, większość zostanie pożarta :D Następne próby na pewno podejmę, tym razem z kakao (może spróbuję je nadziać żurawiną z alkoholem :D). Daję 5 za świetny pomysł ;-) martina Apr 9, 2013 ![]() martina Apr 9, 2013 ![]() orzechova Apr 2, 2013 ![]() Nula Mar 10, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do tej pory należałam do tych niedobrych mam, co to dziecku czekolady żałują... - dzięki temu przepisowi będę mogła parę punktów nadrobić i trochę częściej pozwalać mojej córeczce na jej ulubioną słodycz ;-) Spróbuję następnym razem, jak pisze Bonamartinka, zmiksować wiórki z mlekiem - czy mogłabyś podać ile tego mleka użyłaś, skoro już przetestowałaś i wyszło? Chyba niewiele, bo inaczej czekolada nie stężeje... Iwo-na Dec 25, 2012 ![]() bonamartinka Dec 24, 2012 ![]() orzechova Dec 23, 2012 ![]() Ha, ha, kryptoreklama... :P A specjalnie szukałam czegoś, co nie bije nazwą po oczach :P Mój wygląda podobnie, ale nie jest taki sam. I właściwie to drugi egzemplarz, bo jednemu spaliły się takie gumki i nigdzie nie mieli części zamiennych... a jak już, to w takiej cenie, że lepiej było kupić nowy... Luna7 Dec 21, 2012 ![]() patrycccja Dec 21, 2012 ![]() www.p-wholesale.com/upimg/2/176a1/magic-blender-bl350b-918.jpg Na niczym innym nie próbowałam i jeśli masz na myśli takie coś, jak to w następnym linku, to absolutnie nic nie gwarantuję: images.kangoo.pl/73607540/145850/large/blender_reczny_mpm_product_mbl_04_mbl_04_.jpg Luna7 Dec 21, 2012 ![]() orzechova Dec 21, 2012 ![]() agnmid Dec 20, 2012 ![]() Poza tym to jednak przepis raw ;) Więc gotowanie raczej tu odpada ;) Pytanie, czy ważniejsza tu aksamitność czekolady, która niewątpliwie jest ogromną zaletą tego przysmaku, czy jednak ważniejsze jest, by dany produkt był surowy. I w jakim stopniu "pudrowość" czyni czekoladki mniej apetycznymi. Jeśli chodzi o pierwsze, to jednak dla mnie ważniejsze jest "raw", a co do drugiego - "pudrowość" aż tak bardzo mi nie przeszkadza, w pewnym sensie wyróżnia je na tle innych - na ile pozytywnie czy negatywnie, to już kwestia gustów ;) A prawda, sycące to ;) Luna7 Dec 18, 2012 ![]() patrycccja Dec 18, 2012 ![]() Po przełożeniu do foremek powierzchnia się wyrównuje i jest u mnie gładka. Luna7 Dec 18, 2012 ![]() Mimo wszystko smaczne. I nie za słodkie :) patrycccja Dec 18, 2012 ![]() cyla91 Dec 3, 2012 ![]() Poza tym wymyśliłam całą masę kolejnych wariacji tego przepisu, czyli co dodać... bez kakao, za to z cukrem waniliowym (prawdziwym!) wychodzą śliczne i pyszne białe czekoladki. Gdy miast kakao dodamy karobu - otrzymamy takie rudobrązowe. Jasnobrązowe będą, gdy dodamy połowę zalecanej ilości kakao, a gdy dodamy podwójną ilość - wyjdą gorzkie czekoladki. Jest też tyle innych opcji! Czemu by nie spróbować z odrobiną soków owocowych (kolor!) na białej czekoladzie, czemu by do środka takiej małej czekoladki nie włożyć niespodzianki - migdału, paru rodzynek, kawałka nerkowca, skórki pomarańczy, kawałka moreli? Tyle opcji... aż mam ochotę otworzyć małą czekoladową manufakturę, przygotowywanie tych wszystkich pyszności jest co najmniej równie przyjemne, co ich spożywanie! :) Chociaż tak normalnie nie przepadam za słodkim... ale to jest po prostu niesamowite :) Luna7 Nov 30, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Luna7 Apr 16, 2015