
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam!- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stale korzystam z tego przepisu :) Ostatnio zamiast ryżu daje kaszę jaglaną, zamiast granulatu sojowego czerwoną soczewicę i znacznie więcej sosu sojowego, a ciut mniej ziemniaków (żeby nie dzielić woreczkow robię podwójną porcję i wtedy 2 do 3 ziemniaków zamiast 4) i mniej bułki tartej. Też wychodzi świetnie :) Kociabanda Feb 7, 2016 ![]() Dana Nov 14, 2015
Gdzie kupic granulat sojowy?
~Dominika Nov 14, 2015 ![]() Również robiłam z kotletów sojowych i zamiast bułki tartej dodałam otręby. Troszkę się rozwalały przy smażeniu, pewnie dodałam zbyt mało ale i tak polecam! ;) Marcela Feb 24, 2014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie miałam czosnku ani pieprzu, ale i tak wyszły bardzo dobre. Myślałam, że będą się rozwalać na petlni ale nic takiego się nie stało, więc tym większy plus. Na pewno zrobię jeszcze raz! :D Katyusha Oct 1, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Absolutna rewelacja! Dałem tylko trochę mniej bułki tartej (tak z 1/3 szklanki) i konsystencja też wyszła ok. Smakowo nie wiem czy bym się dał nabrać, że to mięso, ale na pewno burgery są przepyszne :) Avalo Sep 17, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z rana facet stwierdził: ale mnie naszło na Maca. Powiedziałam: to zrobimy burgery. Pszłam więc do sklepu i zamiast kaszy gryczanej kupiłam jaglaną :D Cóż, stało się. Burgery nawet z jaglanką wyszły perfekcyjnie, do tego stopnia, że kiedy pół porcji przestało noc w lodówce, naprawdę masa smakowała jak mięso (dziwne uczucie). Zamierzam je zrobić po raz kolejny, tym razem z kaszą gryczaną :D Burgery miały być chwilą takiego samorozpieszczania się. Podane z wielką bułą, cebulą, rukolą, wege majonezem, pomidorem, kiszonym ogórkiem i keczupem smakowały idealnie. I były prawdopodobnie najlepszą rzeczą, jaką kiedykolwiek zrobiłam. I wątpię, żeby mojego faceta kiedykolwiek znów naszła ochota na Maca :D Gdyby się dało, oceniłabym na więcej niż 5. Dreu Sep 2, 2013 ![]() Nurkan Aug 17, 2013 ![]() majczi Aug 16, 2013 ![]() oliwka-oliwka Aug 14, 2013 ![]() Nurkan Aug 13, 2013 ![]() oliwka-oliwka Aug 13, 2013 ![]() patrycccja Aug 13, 2013 ![]() Nurkan Aug 13, 2013 ![]() oliwka-oliwka Aug 12, 2013
No pewnie, wciągnie wodę z mokrych składników, a ugotuje się przy smażeniu/ pieczeniu
efedrina Aug 12, 2013
Bardzo , bardzo dobre, a skoro nawet mnie się udały to znaczy, że również trudno je zepsuć ;]
~ynyanq Jun 5, 2013
zamiast soi dałam fasoli czerwonej zamiast bułki tartej make z cieciezycy a reszte zgodnie z przepisem i wyszly najlepsze burgery jakie do tej pory jadlam, nie rozpadaja sie elegancko formuja nawet bez uzycia nakretki ( kumin mi tam troszke zepsul smak)
~dorx15 Feb 23, 2013
"1/2 woreczka ryżu" - ile to z grubsza? Nigdy nie kupowałem woreczkowanego, wiec nie bardzo wiem ile odsypac :)
wilk Jan 9, 2013 ![]() Oj, a myślałam, że akurat jaglankę tam macie... dlatego zaproponowałam. Tak mi się skojarzyło, że jest uprawiana w ciepłych krajach - ale sprawdziłam właśnie - a to Afryka (i trochę Azja) celuje w uprawie jaglanki. Cieszę się, że pomogłam :) Luna7 Dec 18, 2012
Niestety o kaszy jaglanej mogę też zapomnieć... Jedyne dostępne "kasze" tutaj to ryż i kaszka kukurydziana. I to nie jest ta dobra strona Paragwaju :-( Na szczęście ma on wiele innych dobrych stron, np.: u nas dzisiaj 34°C w cieniu, a na śniadanie jadłam mango z własnego drzewa :-))))
Wagę kuchenną mam i będę mogła odważyć 50g - dziękuję! Iwo-na Dec 16, 2012 ![]() Ja bym kaszę gryczaną zastąpiła jaglanką :) Luna7 Dec 16, 2012
Ok, dzięki za odpowiedź :-) Mam tylko jeszcze jedno pytanie: ile suchego(lub objętościowo ugotowanego) ryżu to pół woreczka? Chociaż w przybliżeniu proszę. Ryżu w woreczkach nie gotuję już od ponad 10. lat, a tu w Paragwaju po prostu go nie ma - ryż kupuje się najczęściej z worka, na luz :-)
Iwo-na Dec 16, 2012 ![]() oliwka-oliwka Dec 15, 2012
Czy ma ktoś pomysł czym zastąpić kaszę gryczaną? Nie ma jej tutaj w Paragwaju :-( A może ją po prostu pominąć?
Iwo-na Dec 14, 2012
taaaak! idealne te kotlety! od dawna wlasnie takiego przepisu szukalam,przepyszne sa :)
dzieki :) *cebule troche najpierw zeszklilam na oliwie dodalam pieczarki i pestki slonecznika :) Namaste Dec 14, 2012 ![]() oliwka-oliwka Oct 16, 2012
Może być bez tego granulatu sojowego?
~Rrrrekin Oct 16, 2012 ![]() Troche ziemniaki mnie odstraszaja ale jak ich nie czuc w tych kotletach to moze kiedys zrobie :P OpenWorld Oct 12, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~majczi Aug 12, 2016