7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Babeczki (mufinki) bananowe- Komentarze do przepisu -
babeczki cudne :-D
dodałam jeszcze dwie garście suszonej żurawiny, drobno pokrojonej :-P przepyszne :-D ~Joanna Feb 22, 2014
pyszne, Majczi! <3
~dinko Mar 11, 2013
zrobiłam tylko z rodzynkami i posypałam brązowym cukrem, puszyste i pyszne! w sam raz dla małego alergika ;)
~555 Nov 18, 2012 przepyszne i banalnie proste w przygotowaniu. dodałam całą posiekaną gorzką czekoladę i robiłam bez kruszonki i polewy. podobno wcale nie smakują 'wegańsko' :D. majczi Jul 14, 2012 Zrobiłam bez kruszonki czy polewy, za to z dodatkiem cynamonu i rodzynek. Wyszły bardzo dobre :) Ładnie rosną, w środku są wilgotne i puszyste. Przezornie zredukowałam jednak ilość cukru do 1/2 szklanki i dla mnie są w sam raz - ale to już kwestia gustu. 3/4 szklanki dodałabym dopiero, gdyby banany były jeszcze niedojrzałe. Następnym razem rodzynki zastąpię pokruszoną wegańską czekoladę. Pycha! Willow Jan 15, 2012
W silikonie pewnie wyjdzie nawet lepiej, bo nie będzie problemu z przywierającym papierkiem :) Patent, który mi tu ktoś doradził, z wkładaniem muffinek na noc do puszki, działa idealnie, ale jednak trzeba trochę poczekać na efekty... Z silikonu z założenia wszystko gładko wychodzi.
patrycccja May 4, 2011
Czesć mam pytanie czy one mogą być pieczone w foremkach silikonowych ?
~kalina May 4, 2011
Dzięki bardzo za ten przepis :) pierwsze ciasto, które
w końcu mi wyrosło i na dodatek przepyszne! ~Ania Apr 22, 2011
Super babeczki, wszytsko wyszło tak jak trzeba. Zrobiłam pół na pół mąkę pszenną z razową.
edysqa Feb 26, 2011
Dziś zrobiłam, ale w formie ciasta. Masa była konsystencji cementu więc w połowie mieszania mikser odmówił współpracy ;) Ciasto piekło się ponad godzinę ale wyszło przepyszne !! Domieszałam kawałki gorzkiej czekolady do masy i po ostudzeniu przełożyłam dżemem truskawkowym. Pycha !!
LalaAla Nov 28, 2010
Po prostu niebo w gębie! Zawsze się udają, są przepyszne, wszyscy byli zachwyceni. Ostrzegam tylko że znikają w zastraszającym tempie! I takie świeże i takie które poleżą mają swój urok, zależy co kto lubi:)
KiciKicia Aug 15, 2010
wczoraj zrobiłam. co prawda ciasto, nie muffinki :) ale wyszło przepyszne :) do środka wrzuciłam cząsteczki gorzkiej czekolady i płatki migdałów :)
magrusia Jul 20, 2010
Bez posypki również wychodzą bardzo smaczne:), chociaż myślę, że z posypką wyglądałyby bardziej atrakcyjniej dla oka.Duży plus za ten przepis kamilenko:)
veganjihad Jun 6, 2010
ostatnio żadne słodkie wypieki mi się nie udają a tu totalne zdziwienie. z podanych proporcji wyszło mi 18 dużych muffinek. pięknie wyrosły i wszyscy się nimi zajadają. nie są suche. po prostu pychota!
udadzą się nawet kompletnemu beztalenciu:) sachmet0612 Apr 2, 2010
Babeczki są świetne, normalnie pyszności z tym, że mi z tej porcji wyszło aż 17 babeczek i to mega dużych :)
~gaki Mar 6, 2010
mega! jestem właśnie po pierwszej partii z wierzchem cynamonowym, zjadłam już jedną, a następne kuszą. bardzo, bardzo, bardzo dobre!
lecę do kolejnej serii - tym razem z wiórkami kokosowymi w środku i z czekoladowym wierzchem :) bea Jan 2, 2010
a ja mam taki sposób że foremki smaruję olejem i sypię bułką tartą i to nie zmienia smaku a babeczki się nie kleją
~laurka Dec 1, 2009
ja mam taki sposób (mam metalowe foremki),że po prostu smaruje foremki olejem i wysypuje kaszką manna,jak wystygną to wystarczy puknąć i odchodzą,a sposób ten nie zmienia smaku ;D
veganjihad Aug 15, 2009
mnie nie wyszly zastanawiam sie co zrobilam zle tak jak w przepisie 200 stopni na 25 min. spiekly sie na wierzchu a w srodku sa surowe
~misiakizia Jul 16, 2009
hmm ja zorbiłam zgodnie z przepisem ale wlałam do jedenj formy . wyszło pyszne ciasto :D
debaxd Jun 11, 2009
Ha, działa z tym wkładaniem do puszki :D Jednego mufinka zamiast w puszce schowałam w foliowej torebce i efekt jest ten sam :) Super. Chociaż szkoda, że świeże się kiepsko odklejają. A na pewno jest to osiągalne :)
patrycccja Jun 4, 2009
Robiłam niedawno muffinki według innego przepisu zamieszczonego na tej stronie i też miałam problem z odlepieniem ich od papierka. Ale jeśli schowa się je do metalowej puszki i zamknie (jak polecała autorka tamtego przepisu), to następnego dnia odlepiają się bez problemu i są lepsze, bo bardziej miękkie.
ryfka Jun 3, 2009
Moje pierwsze mufinki :) Mają idealną konsystencję, są delikatne, puszyste, a jednocześnie wilgotne. Mój Wojtek doszedł do wniosku, że są zdecydowanie lepsze niż jego :) I ten aromat cynamonu - super! Jeśli robicie bez kruszonki, to polecam dodanie cynamonu do samych babeczek i to nawet całą łyżeczkę.
Jedyna ich wada to że nie odlepiają się od papierka :/ To raczej nie miało związku z moimi modyfikacjami, ale kto wie. Dodałam bowiem 3 razy mniej cukru, czyli 1/4 szklanki, i dzięki temu były idealnie słodkie. Za to kruszonkę zrobiłam zgodnie z podanymi proporcjami i było straaaasznie słodkie. Za słodkie. Lepsze bez kruszonki :) patrycccja Jun 3, 2009
Są super, moi znajomi dzięki tym babeczkom zrozumieli, że dieta wegańska nie musi być nudna :D
~LadyValo Jun 2, 2009
Ja robię je w formie ciasta, bez posypki, za to dodaję pokruszoną gorzką czekoladę, jest pyszne!
~Kira Oct 31, 2008
Szybkie, łatwe i pyszne :) ja dodaję trochę mniej cukru, preferuję mniej słodkie :)
~Magda May 31, 2008 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
paulein89 Jan 30, 2015