7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Mój ulubiony przepis :)
waterhouse Apr 16, 2021

www.Puszka.pl jest świetna!
~tadek Nov 1, 2016

vegevege.pl/category.php?id_category=6716 wegańskie święta nie muszą byc pelne wyrzeczen i nudne. ryba po grecku bez ryby to chyba pierwsze danie, ktore zweganizowalam :)
~tario Dec 7, 2015

Ja też podjadam samą marchewkę bo jest naprawdę super. Moja córka robi obiad według tego przepisu, dodaje tylko rybę. Ale ona ma dopiero 12 lat.
~Guśka Aug 12, 2015

Można przekładać ugotowaną fasolkę szparagową warstwami z sosem .pychotka
~Dorota Apr 28, 2015

Moja mama robi identycznie rybę po grecku ;) Pycha!
Olenika92 Dec 2, 2014

Ten sos grecki jest niebiańsko pyszny. Nie lubię ryb, ale za to zajadam się takim sosem, jako dodatek do ryżu. Może raz do roku, może raz na dwa lata,jem ten sos ze śledziem w oleju, oczywiście na zimno.
~Grażyna Dec 2, 2014


Zrobiłam z boczniakami zamiast ryb. Było rewelacyjne. Sosu wyszło mi tyle, że mogłabym obsmarować 3 półmiski:) Na drugi raz z 3/4 składników.
moskalek Jan 2, 2014

Wlasnie robimy to na obiad. Pysznosci - jak zwykle:)
~Dana Dec 30, 2013

jedynie dałabym mniej soli, każdy soli do smaku,ale musztarda koniecznie
~dana Dec 28, 2013

jak najbardziej można dodać musztardę, ja właśnie szukałam takiego przepisu
~dana Dec 28, 2013

bukwik.
bukwik Dec 23, 2013

Patrycjo. We wstępie użyłaś nazw dla mnie nieznanych(soja, tofu, romby). Ja chcę zrobić niespodziankę mojej Rodzinie i podać na Kolację Wigilijną filety rybne z sosem greckim. Czy w przypadku ryb można dodać do sosu greckiego musztardę? Pozdrawiam, życząc pogodnych spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym 2014 roku.
bukwik Dec 23, 2013

Bardzo dobry do makaronu, ja dałam jeszcze więcej koncentratu i odrobinę pieprzu kajeńskiego :)
pamelal Oct 2, 2013

pyszne...
~dor87 Sep 1, 2013

najlepszy moim zdaniem do tego sosu jest seler smażony w plastrach. do tego przyprawa do ryby - masakra, polecam! :)
xdakax Aug 19, 2013

zepter, durnowaty spamerze, to jest strona wegetarianska.
~ksz Jun 1, 2013

Polecam PANSTWU rybe po grecku bez smazenia ryby/surowe platy ukladamy w pojemniku prozniowym,nastepnie nakladamy goracy sos.W ten sposob ukladamy kika warstw,w zaleznosci na ile osob przygotowujemy danie.Nastepnie nalezy wypomompowac powietrze z pojemnika.Po ok pol godz.danie gotowe do serwowania.Zycze smacznego.
zepter Jun 1, 2013

a ja polecam wszystkim wrzucić do tego sosu kotlety sojowe (te z paczki - a'la schabowe czy coś takiego)
trzeba je wcześniej podgotować, odsączyć, przyprawić, lekko podsmażyć i kłaść tak jak płaty ryby
smakuje 24J3b1$C13 i nikt się nawet nie połapie, że to nie jest ryba!
~tom May 26, 2013

Zrobiłem wedlug przepisu i powiem wam że jest pyszny ja zamiast czerwonej papryki dodalem chili palce lizac.
~sorkaan Mar 30, 2013

U nas w rodzinie mówi się na to po prostu "po grecku".
- Poproszę rybkę po grecku.
- A dla mnie samo po grecku!
Klasyka. ;)
~Marek Mar 27, 2013

Robiłam coś podobnego na tę wigilię, tyle że z innej strony ale przepis wiele się nie różni :) Pycha. Do tego sojacze smażone w cieście.
kasumi90 Dec 25, 2012

waśnie robie ,. zobaczymy co wyjdzie :)
~jan Dec 24, 2012

Sos pyszne sam w sobie, robię go od lat....
~kocham [...] Dec 6, 2012

Moja babcia od wieków robi kotlety sojowe zamiast ryby, właśnie w takim sosie. Pycha!
~Martyna Nov 4, 2012


Robiłem wczoraj. Bardzo smaczne 5 gwiazdeczek
matirishh Nov 4, 2012

Spoko przepis.. można jeszcze dodac liscie laurowe i ziele angielskie.. robilem bez selera i tez spoko.. ale nastepnym razem sprobuje z selerem albo nawet i z porem.. ;)
MagikCat Sep 22, 2012

dobre. tylko dałem za dużo selera :p
faggotcore Sep 14, 2012

Skądś to znam... moja mama dodawała tak przygotowane warzywa do ugotowanej kiszonej kapusty i to był nasz wege bigos :)
Luna7 Apr 1, 2012

znany i lubiany :)
Lilei Feb 8, 2012

Oj, ja ten sos skądś znam ;) sam w sobie faktycznie wspaniały, ale jeśli na spód pójdą kotlety sojowe lub fasolowe, a na na to góra sosu - to już poezja !
kleementyna Jan 22, 2012

Od 6 lat robię ten sosik, jest PYCHAAA !!! i oczywiście i dziś go u mnie nie zabraknie na Wigilijnym stole :)Pozdrawiam serdecznie wszystkich i życzę zdrowych i wesołych Świąt :)
~agnieszka Dec 24, 2011

Ja dodaję jeszcze śmietanę i pikantną paprykę w proszku, czasami pieczarki. Właśnie dziś jadłam naleśniki z takim nadzieniem.
~smakowite.com Dec 19, 2011


Pyszności!!!
Dana Nov 9, 2011

Ach -teraz rozumiem Ty jestes ADMINISTRATORKA. Tak czy inaczej wspaniala strona i przepisy!
helutka67 Nov 9, 2011

Hahaha - Patrycja masz wspaniale przepisy to chyba 5 czy 6, ktory wyprobowalam albo mam zamiar. Bardzo dziekuje za dzielenie sie wiedza :)
helutka67 Nov 9, 2011

Pierwszego dnia ta potrawa miała jak dla mnie jakiś dziwny posmak. Jednak po nocy spędzonej w lodówce zmieniała się w przepyszne danie! :D Do tych warzyw wrzuciłam seitan i jadłam zagryzając ciemnym pieczywem, pychota, polecam! :)
Nurkan Nov 8, 2011

Jedyna wada przepisu to składniki, ja bym wszystko razy 3 pomnożyła - warzyw do 'ryby po grecku' nigdy za wiele (nie ważne z jakiej ilości się zrobi potrawkę i tak znika w ciągu jednego dnia <3)
Cottie Apr 1, 2011

Tradycyjne warzywa do Ryby po Grecku, jakie robi moja mama, szalejemy za tym i możemy to jeść kilogramami <3
Cottie Jan 18, 2011

Super ,dla mnie był lepszy na swieta niz bigos!
Dałem wiecej marchwi i bez cebuli , zamiast tego hing.
PolecammmMnnnnnniam!
:)
Simao Jan 5, 2011

polecam dodać musztardę, pychotka:)
najlepiej z ziemniakami lub makaronem:)
~Madzia Nov 29, 2010

A ja do tego dodaje podmazone platy sojowe - zamiast ryby. Po calym dniu w lodowce, jak wszystko sie ladnie 'przegryzie' , wychodzi genialne jedzenie!
~Miss E. Nov 11, 2010

Ja daję jeszcze sporo natki selera i kilka pomidorów.
Najbardziej lubię z kaszą gryczaną. Pychotka!
Ewunia80 Aug 7, 2010

Wyszło idealnie. :)
Irokezik91 May 27, 2010

No wyyyyyyypas! A jak nie trzeba ręcznie warzyw ucierać to nawet mało pracochłonne :)
~x Jan 25, 2010

No przecież ryba "sobie w spokoju pływa :)", może i w stawie ;D
~dynia Dec 22, 2009

ja nigdy nie jałem ryby ale zgodze się z ~calineczką:-*
~korniiiiiiiiiiiiiii123456789_0 Dec 22, 2009

a gdzie ta niby - "ryba"??? w stawie?
~calineczka:-* Dec 20, 2009

Uwielbiam "rybę" po grecku bez ryby- ja dodaję jeszcze czerwoną paprykę, przesmażoną razem z cebulą, a rolę ryby odgrywa fasola "jaś". Daję też mniej cebuli, bo nie przepadam. Co ciekawe, to jedna z tych potraw, które- tak jak bigos- zyskują na walorach smakowych w miarę odgrzewania:-)
rubia Dec 15, 2009

Patryniu, po latach przypomniały mi się jeszcze dwa tajemne składniki, podnoszące walory smakowe: 1-2 jabłka starte i dodane do warzyw oraz musztarda jako przyprawa
Dana Apr 17, 2009

dodałem pokrojoinych orzechów włoskich i wyszło pyszne, przez co podwyzyszyłem wertość dania :) makaron + ten sos...mm.....
grimunio Aug 20, 2006

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas