7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Sos grecki (czyli ryba po grecku bez ryby, która sobie w spokoju pływa :)- Komentarze do przepisu -
www.Puszka.pl jest świetna!
~tadek Nov 1, 2016
vegevege.pl/category.php?id_category=6716 wegańskie święta nie muszą byc pelne wyrzeczen i nudne. ryba po grecku bez ryby to chyba pierwsze danie, ktore zweganizowalam :)
~tario Dec 7, 2015
Ja też podjadam samą marchewkę bo jest naprawdę super. Moja córka robi obiad według tego przepisu, dodaje tylko rybę. Ale ona ma dopiero 12 lat.
~Guśka Aug 12, 2015
Można przekładać ugotowaną fasolkę szparagową warstwami z sosem .pychotka
~Dorota Apr 28, 2015
Ten sos grecki jest niebiańsko pyszny. Nie lubię ryb, ale za to zajadam się takim sosem, jako dodatek do ryżu. Może raz do roku, może raz na dwa lata,jem ten sos ze śledziem w oleju, oczywiście na zimno.
~Grażyna Dec 2, 2014 Zrobiłam z boczniakami zamiast ryb. Było rewelacyjne. Sosu wyszło mi tyle, że mogłabym obsmarować 3 półmiski:) Na drugi raz z 3/4 składników. moskalek Jan 2, 2014
Wlasnie robimy to na obiad. Pysznosci - jak zwykle:)
~Dana Dec 30, 2013
jedynie dałabym mniej soli, każdy soli do smaku,ale musztarda koniecznie
~dana Dec 28, 2013
jak najbardziej można dodać musztardę, ja właśnie szukałam takiego przepisu
~dana Dec 28, 2013
Patrycjo. We wstępie użyłaś nazw dla mnie nieznanych(soja, tofu, romby). Ja chcę zrobić niespodziankę mojej Rodzinie i podać na Kolację Wigilijną filety rybne z sosem greckim. Czy w przypadku ryb można dodać do sosu greckiego musztardę? Pozdrawiam, życząc pogodnych spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym 2014 roku.
bukwik Dec 23, 2013
Bardzo dobry do makaronu, ja dałam jeszcze więcej koncentratu i odrobinę pieprzu kajeńskiego :)
pamelal Oct 2, 2013
pyszne...
~dor87 Sep 1, 2013
najlepszy moim zdaniem do tego sosu jest seler smażony w plastrach. do tego przyprawa do ryby - masakra, polecam! :)
xdakax Aug 19, 2013
zepter, durnowaty spamerze, to jest strona wegetarianska.
~ksz Jun 1, 2013
Polecam PANSTWU rybe po grecku bez smazenia ryby/surowe platy ukladamy w pojemniku prozniowym,nastepnie nakladamy goracy sos.W ten sposob ukladamy kika warstw,w zaleznosci na ile osob przygotowujemy danie.Nastepnie nalezy wypomompowac powietrze z pojemnika.Po ok pol godz.danie gotowe do serwowania.Zycze smacznego.
zepter Jun 1, 2013
a ja polecam wszystkim wrzucić do tego sosu kotlety sojowe (te z paczki - a'la schabowe czy coś takiego)
trzeba je wcześniej podgotować, odsączyć, przyprawić, lekko podsmażyć i kłaść tak jak płaty ryby smakuje 24J3b1$C13 i nikt się nawet nie połapie, że to nie jest ryba! ~tom May 26, 2013
Zrobiłem wedlug przepisu i powiem wam że jest pyszny ja zamiast czerwonej papryki dodalem chili palce lizac.
~sorkaan Mar 30, 2013
U nas w rodzinie mówi się na to po prostu "po grecku".
- Poproszę rybkę po grecku. - A dla mnie samo po grecku! Klasyka. ;) ~Marek Mar 27, 2013
Robiłam coś podobnego na tę wigilię, tyle że z innej strony ale przepis wiele się nie różni :) Pycha. Do tego sojacze smażone w cieście.
kasumi90 Dec 25, 2012
waśnie robie ,. zobaczymy co wyjdzie :)
~jan Dec 24, 2012
Sos pyszne sam w sobie, robię go od lat....
~kocham [...] Dec 6, 2012
Moja babcia od wieków robi kotlety sojowe zamiast ryby, właśnie w takim sosie. Pycha!
~Martyna Nov 4, 2012
Spoko przepis.. można jeszcze dodac liscie laurowe i ziele angielskie.. robilem bez selera i tez spoko.. ale nastepnym razem sprobuje z selerem albo nawet i z porem.. ;)
MagikCat Sep 22, 2012
Skądś to znam... moja mama dodawała tak przygotowane warzywa do ugotowanej kiszonej kapusty i to był nasz wege bigos :)
Luna7 Apr 1, 2012
Oj, ja ten sos skądś znam ;) sam w sobie faktycznie wspaniały, ale jeśli na spód pójdą kotlety sojowe lub fasolowe, a na na to góra sosu - to już poezja !
kleementyna Jan 22, 2012
Od 6 lat robię ten sosik, jest PYCHAAA !!! i oczywiście i dziś go u mnie nie zabraknie na Wigilijnym stole :)Pozdrawiam serdecznie wszystkich i życzę zdrowych i wesołych Świąt :)
~agnieszka Dec 24, 2011
Ja dodaję jeszcze śmietanę i pikantną paprykę w proszku, czasami pieczarki. Właśnie dziś jadłam naleśniki z takim nadzieniem.
~smakowite.com Dec 19, 2011
Ach -teraz rozumiem Ty jestes ADMINISTRATORKA. Tak czy inaczej wspaniala strona i przepisy!
helutka67 Nov 9, 2011
Hahaha - Patrycja masz wspaniale przepisy to chyba 5 czy 6, ktory wyprobowalam albo mam zamiar. Bardzo dziekuje za dzielenie sie wiedza :)
helutka67 Nov 9, 2011
Pierwszego dnia ta potrawa miała jak dla mnie jakiś dziwny posmak. Jednak po nocy spędzonej w lodówce zmieniała się w przepyszne danie! :D Do tych warzyw wrzuciłam seitan i jadłam zagryzając ciemnym pieczywem, pychota, polecam! :)
Nurkan Nov 8, 2011
Jedyna wada przepisu to składniki, ja bym wszystko razy 3 pomnożyła - warzyw do 'ryby po grecku' nigdy za wiele (nie ważne z jakiej ilości się zrobi potrawkę i tak znika w ciągu jednego dnia <3)
Cottie Apr 1, 2011
Tradycyjne warzywa do Ryby po Grecku, jakie robi moja mama, szalejemy za tym i możemy to jeść kilogramami <3
Cottie Jan 18, 2011
Super ,dla mnie był lepszy na swieta niz bigos!
Dałem wiecej marchwi i bez cebuli , zamiast tego hing. PolecammmMnnnnnniam! :) Simao Jan 5, 2011
polecam dodać musztardę, pychotka:)
najlepiej z ziemniakami lub makaronem:) ~Madzia Nov 29, 2010
A ja do tego dodaje podmazone platy sojowe - zamiast ryby. Po calym dniu w lodowce, jak wszystko sie ladnie 'przegryzie' , wychodzi genialne jedzenie!
~Miss E. Nov 11, 2010
Ja daję jeszcze sporo natki selera i kilka pomidorów.
Najbardziej lubię z kaszą gryczaną. Pychotka! Ewunia80 Aug 7, 2010
No wyyyyyyypas! A jak nie trzeba ręcznie warzyw ucierać to nawet mało pracochłonne :)
~x Jan 25, 2010
No przecież ryba "sobie w spokoju pływa :)", może i w stawie ;D
~dynia Dec 22, 2009
ja nigdy nie jałem ryby ale zgodze się z ~calineczką:-*
~korniiiiiiiiiiiiiii123456789_0 Dec 22, 2009
a gdzie ta niby - "ryba"??? w stawie?
~calineczka:-* Dec 20, 2009
Uwielbiam "rybę" po grecku bez ryby- ja dodaję jeszcze czerwoną paprykę, przesmażoną razem z cebulą, a rolę ryby odgrywa fasola "jaś". Daję też mniej cebuli, bo nie przepadam. Co ciekawe, to jedna z tych potraw, które- tak jak bigos- zyskują na walorach smakowych w miarę odgrzewania:-)
rubia Dec 15, 2009
Patryniu, po latach przypomniały mi się jeszcze dwa tajemne składniki, podnoszące walory smakowe: 1-2 jabłka starte i dodane do warzyw oraz musztarda jako przyprawa
Dana Apr 17, 2009
dodałem pokrojoinych orzechów włoskich i wyszło pyszne, przez co podwyzyszyłem wertość dania :) makaron + ten sos...mm.....
grimunio Aug 20, 2006 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
waterhouse Apr 16, 2021