
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Majonez z makaronu (sos czosnkowy) wg Andy'ego- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pyszny i sto razy lepszy od zwykłego majonezu (którego kiedyś nie byłam fanką)! Mój sojonez miał trochę grudek i kolor beżowy (użyłam makaronu razowego), ale nie przeszkadzało mi to podjadać go nawet "na surowo". :) martusiak Apr 19, 2014
Majonez jest super(wydaje mi się, że smakowo lepszy od oryginału-albo zapomniałam jak smakuje:p no a na pewno lepszy ogólnie bo cruelty free:), robiłam już kilka razy. Raz dało mi się za dużo makaronu i wyszedł taki jakby serek twarogowy. To było dla mnie odkryciem roku. Po dodaniu różnych przypraw powstaje wegański serek na chleb, albo dip. super:) wesołych wegańskich świąt!
sieja88 Dec 23, 2012 ![]() OpenWorld Oct 22, 2012
Opis mnie zachwycił, więc pobiegłam szybko zrobić. Niestety...kompletna porażka. Wszystko musiałam wyrzucić, wcale dobre nie jest... :(
~Iza Oct 21, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo smaczne, podobne w konsystencji do majonezu, niestety mój blender nie dał do końca rady i miałam parę grudek... Ale nie przeszkodziło to w rozkoszowaniu się sałatką z majonezem :) losbimbos May 24, 2012 ![]() bonamartinka May 16, 2012 ![]() OpenWorld Apr 6, 2012 ![]() Ja go zrobilam z 1/4 szklanki oleju(trochę lnianego trochę slonecznikowego) i polowy skzlanki mleka sojowego wlasnej roboty dalam lyzeczke soli i z 9 zabkow czosnku no i z 3 lyzki musztardy i wyszedl pyszny sosik czosnkowy -bardzo gęsty i zmaczny :) OpenWorld Oct 21, 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo fajowski majonez! Chłopak stwierdził, że jest o niebo lepszy od tego z ziemniaka ;) kasiarka Oct 16, 2011 ![]() patrycccja Sep 6, 2011 ![]() Dorota Sep 1, 2011 ![]() majczi Apr 24, 2011 ![]() admin Jan 11, 2011
A można użyć mleka ryżowego? Czy za słodkie jest?
~Asia Jan 10, 2011 ![]() LalaAla Oct 3, 2010 ![]() patrycccja Oct 3, 2010 ![]() LalaAla Oct 3, 2010 ![]() kruszonka Apr 3, 2010 ![]() Co do smaku to czosnek jest oczywiście bardzo wyraźnie wyczuwalny. Nie do wszystkiego to pasuje i nie każdy lubi. Można go więc pominąć, a zamiast tego dodać łyżeczkę łagodnej musztardy - bardzo dobrze wpływa na ostateczny smak :) Ci, co tęsknią za jajecznym aromatem, mogą użyć czarnej soli, która ma zapach (i, podobno, posmak) gotowanego jajka. Dlatego jest też zwana solą jajeczną. patrycccja Feb 22, 2010 ![]() Na szczęście coraz go mniej na sklepowych półkach. Wanieczek Feb 1, 2010 ![]() Shaera Sep 1, 2009
ej, ale makaron jest z jajek chyba, nie?
~jagud Sep 1, 2009 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~CCC Dec 19, 2014