7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kalafior z patelni

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

niebo w gebie
~kristi 2017-07-18 14:22:51.611


Przyłączam się do entuzjastycznych komentarzy.
Kalafior pycha, łodygi/głąb również, no ale ja to lubię również na surowo.
Znacznie smaczniejszy niż z wody/pary. Przygotowanie w woku wymaga więcej czasu - bardzo długo pozostaje chrupki. Dodałam pieczarki i - pod koniec - mrożony groszek i ulubione przyprawy.
Smakował dużym i małym. Z pewnością do powtórzenia w różnych smakowych odsłonach.
chez_paulina 2016-06-30 17:24:36.371

Kalafior, wyszedł pycha. Chyba smaczniejszy niż taki z wody.
Natka 2015-10-16 09:33:43.158

Zrobiłam, dodałam jeszcze troszkę czosnku, niezdrowe bo smażone, ale pyszne! ;)
Justyna 2015-05-20 23:17:10.105

dzisiaj jadłam z pieczonymi ziemniakami i mizerią. pyszności!!! moje dzieciaki nie lubią kotletów, ja nie lubię lepić :P u nas taki kalafior to zawsze jako kotlecior.
~sawka 2014-06-18 22:00:43.713

hej testuję dodawanie komentarzy tylko :)
~Martyna 2014-03-10 09:58:10.252

Dziś zrobiłam kalafiora, ale oprócz soli i pieprzu, do smażenia dodałam pokrojony drobniutko ząbek czosnku. Pod koniec duszenia na patelnię wrzuciłam jeszcze pokrojone w kostkę marynowane tofu. Z kiszonym ogórkiem i ryżem wyszedł mi całkiem pożywny i smaczny obiad. Polecam.
Dana 2014-03-09 15:46:59.102

I rzeczywiście wyszły pyszności: kalafior wg tego przepisu, brukselka z wody, łyżka dyni makaronowej (no dobrze - 2 łyżki), i kasza gryczana z boczniakami w ostrym musztardowym sosie wg przepisu puszka.pl/przepis/4895-boczniaki_duszone_na_ostro_albo_i_nie_z_musztarda.html. Cóż za bogactwo smaków... Do sosu dodałam trochę więcej musztardy i mąka jest już niepotrzebna. Dziś mam powtórkę z wczorajszego obiadu i żałuję, że na jutro nie zostało...
Dana 2013-11-29 16:28:47.161


Kalafior właśnie czeka w kuchni. Biegnę do niego... Będą pyszności!!!
Dana 2013-11-28 12:50:11.658

Pyszne i banalnie proste, dodałam mielonej kolendy dla smaku..
Sweetfairy 2013-10-08 15:46:53.795

Znałam ten przepis od dawna ale zawsze bałam się go wypróbować i jakoś sceptycznie do niego podchodziłam... W końcu się odważyłam i okazało się, że nie było się czego bać, to jest naprawdę dobre! :D Dałam tylko więcej przypraw: sól, pieprz ziołowy, paprykę słodką i wędzoną. :)
Nurkan 2013-07-03 16:06:22.329

Wczoraj sobie zrobiłem, sypnąłem do tego troszkę majeranku - smakowało bdb :) Następnym razem będzie koperek.
~robak 2013-06-17 17:33:28.94

Wrzuciłam na patelnię różyczki, cebulkę i czosnek, po podduszeniu doprawiłam curry, cayenne, gałką i solą, a ka koniec posypałam wszystko koperkiem :) Pychotka :D
Luna7 2013-06-10 16:50:32.877

Przepyszne. Jak mnie teraz ktoś zapyta o prostą, tanią potrawę wegańską to polecę ten kalafiorkowy szał :)
attuna 2012-12-09 15:27:13.99

Szybkie i bardzo pyszne danie:) Kalafior, o dziwo, nie smierdzi - a tak go kiedyś przez to nie lubiłam.
Inon 2012-10-20 20:55:57.994

Ja dziś zrobiłam w ten sposób brokuła :)
Wyszedł świetnie! Ekspresowy dodatek do ziemniaczków :]
Tylko szkoda, że dopiero teraz doczytałam motyw z czosnkiem :/ Następnym razem na bank dodam :3
Triszka 2012-07-03 19:25:53.92

Bardzo syte danie i smaczne w dodatku.
~Krik 2012-02-22 19:26:52.013

ja chyba wole jednak taki z wody, ale mojemu chłopakowi bardzo smakowało(z bułką tartą)
xero 2011-09-15 19:19:42.175

Pyszny!! ja go zrobiłem jak w przepisie ale pod koniec dodałem czosnku i drobno pokrojone pomidory i oczywiście bułka. Różyczki obtoczyły się w pomidorowym kremie :)
~balasek 2011-07-15 11:16:12.8

W mojej wersji był starty na tarce z dodatkiem drobniuteńko pokrojonych ziemniaków, marchewki i łyżeczką ziół prowansalskich :)
babeintoyland 2011-06-16 14:15:08.807


przepyszne danie! pod koniec jeszcze posypałam tartą bułką i smażylam jeszcze chwilę do jej zrumienienia. o wiele lepsze niż kalafior z wody...
majczi 2011-05-26 18:27:57.239

Dla mnie najlepszy ugotowany a później w jajku i bułce tartej mmmmmmm palce lizać
~Pavveł 2010-12-16 18:39:37.048

ja dziada ugotowalem a pozniej smarzylem w bulce tartej zajebisty
~stefan 2010-11-14 13:40:28.671

I tym sposobem zjadłam naraz pół kalafiora ;) Naprawdę pyszne! Kiedy już się dusił, skropiłam porządnie sosem sojowym i to wszystko jeśli chodzi o przyprawy :) Mniam!
kasiarka 2010-10-19 16:54:59.195

ja kalafior podlałam odrobiną wody ale okazało się to niepotrzebne , do tak uduszonego dodałam kostkę sojową i zapiekłam to z serem. Wybornie szybki i smaczny przepis na kalafiora. Dziękuję
szokrana 2010-10-11 18:11:23.451

Gaz nie może być za duży. Kalafior potrzebuje trochę czasu, żeby odrobinę (lub trochę bardziej) zmięknąć. Nie może się więc od razu przyfajczyć :) Sposobem jest też podlanie odrobina wody i przykrycie.
patrycccja 2010-07-22 20:31:20.087

hmmm... to ja nie wiem co robię nie tak. Robiłam już drugi raz i mi się spieka. :/ Chyba trzeba będzie zainwestować w PORZĄDNĄ patelnię...
Irokezik91 2010-07-21 23:31:51.938

przepyszny! :) chrupiący, a zarazem rozpływający się w ustach. ja lubię malutkie różyczki. i dodaję curry :)
wyborne :)
magrusia 2010-07-19 15:57:36.573

MNIAAAAM o niebo lepszy niż z pary, nie mówiąc już o wodzie:)i robi się szybciej! bałam się , że się spali, że powinnam dolać wody, ale rzeczywiście, dzięki przykryciu pięknie mięknie i się rumieni. dziś też takiego zjem :D
MEDeah 2010-06-30 09:53:54.904

PROSTE I GENIALNE! ODKRYLAM KALAFIORA NA NOWO:)
Ja robie kalafiora w wersji egzotycznej - rozgrzewam najpierw oliwe z oliwek w rondelku, Wsypuje dosc sporo curry i garam masale, dodaje sol i wrzucam rozyczki kalafiora. Robie go al dente, zeby zachowal swoje wartosci. Oblednie dobre, a zolty kalafior pieknie wyglada na czarnym talerzu. Moj chlopak, ktory nigdy nie jadl kalafiora, teraz pyta kiedy go znowu zrobie.
~nat 2009-08-17 21:01:02.281

we frytkownicy to najlepiej w ciescie. a tak to nie udusisz go w glebokim oleju...
~vegridd 2009-07-20 13:04:16.73

Faktycznie najsmaczniejsza postać kalafiora :) jeszcze dodać do tego sezam i bułkę tartą i jest jeszcze lepsze, ale i bez tego mniam :)
bakademona 2009-02-27 15:25:19.774

mniam.... palce lizać :p
gacia1992 2008-08-23 21:19:22.695

Nigdy nie lubiłam kalafiora z wody.Ale ten jest naprawdę pyszny.Ja wrzucam do frytkownicy, a nie smażę na patelni
~ola 2007-05-10 00:00:00.0

Rewelacja! Dałam jeszcze marchewkę, dwa pokrojone w kostkę ziemniaczki, garść sparzonych wcześniej kiełków sojowych i curry!
A następnie zdownloadowałam całą puszkkkę (na użytek własny) - bałam się, że kiedyś pójdziecie off line. Podziwiam ten spontan i radość gotowania! O to własnie chodzi. Eureka.
~Aneta 2007-04-22 00:00:00.0

ja dorzucilam jeszcze marchewke i po jakims czasie cebule..wyszlo pycha :D
~tygrysek syberyjski 2007-02-13 00:00:00.0

Kalafior pychota! Można się tym zajadać ile wlezie! Jak zrobiłam do obiadu dla siebie i chłopaka to na jego talerzy najpierw zniknął kalafior, a potem wyjadał z mojego :P
~agusia3r 2007-01-19 00:00:00.0

Zmiksowałem przepis z tego co dopisaliście i zrobiłem go z pieczarkami, dodając sos sojowy, imbir, kurkume i czosnek - i cały czas bałem się czy nie przedobrzyłem.. Ale wyszło świetne, to czarnookie dziewczę z naprzeciwka patrzyło sie na mnie z wielką wdzięcznością - chyba jej smakowało!! I reszta gości też bardzo zachwala..
~Biedrzyk 2006-02-20 00:00:00.0

Ja dodaję do tego jescze warzywa w plasterkach i bułka tarta.
~Alatarmag 2005-05-22 00:00:00.0

o tak, już od dawna tek robie, praze wczesniej na oliwe (tej do smazenia), kurkume i czarna gorczyce, pycha!
~pee 2004-10-12 00:00:00.0

Ja dodaje do smazenia jeszcze pokrojony czosnek i sezam. PO czem zataczam sie z przezarcia ;)
sowa 2004-09-30 00:00:00.0

mysia, dzieki. ostatnio poprawialam przepis, zeby byl lepiej sformulowany i cos mi nie wyszlo ;) kalafiora koniecznie trzeba podsmazac z odrobina oleju - jasna sprawa :)
patrycccja 2004-08-11 00:00:00.0

jedna rada-kalafiora obsmaż na oliwie (nie na suchej patelni) ; poza tym PYCHA!!!
~mysia 2004-08-02 00:00:00.0

To jest super KALAFIOREK -najlepszy już nie wrzuce kalafiora do wody.
~jonasz 2004-02-20 00:00:00.0

Ja podlewam soją z imbirem przy smażeniu, pycha!
~xmari 2003-07-11 00:00:00.0

Szybkie ,smaczne danie.Kalafior fajnie chrupie w zebach.Ja dodalam jeszcze pieczarki.
autor anonimowy 2002-08-22 00:00:00.0

przeczytalam przepis, potem pierwszy pelen zachwytu komentarz i kupilam kalafiora. i akurat tego dnia nie moglam otworzyc puszkkki, wiec zrobilam kalafiorka z pamieci. wyszlo tak: podziabalam go byle jak, posolilam i kilkanascie minut smazylam bez przykrycia na malym ogniu i niewielkiem ilosci oleju. wyszlo pysznie!
Rena 2002-08-03 00:00:00.0

rewelacja.....moj facet oszalal!!!!
~dagi 2002-07-25 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas