7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Gazpacho z Kordoby - z ogórkami i czosnkiem (wg. przepisu Alicji B. Toklas)Zupa na zimno - jak raz na gorące dni.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób2 łyżki oliwy z oliwek
2 zmiażdżone ząbki czosnku 2 ogórki 2 filiżanki wody 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 2 filiżanki śmietanki (ok. 30%) Przygotowanie:Do ceramicznej miski wlać oliwę z oliwek, dodać zmiażdżone ząbki czosnku i razem utrzeć. Ogórki obrać, usunąć gniazda nasienne, drobno posiekać i dodać do oliwy z czosnkiem, wymieszać.
W rondelku zagotować 2 filiżanki wody z solą. Mąkę kukurydzianą wymieszać z niewielką ilością zimnej wody (ok. 3 łyżki) i wlać do wrzątku. Chwilę pogotować, aby płyn zgęstniał. Zdjąć z ognia i wlać do miski. Zamieszać i ostudzić. Do chłodnej zupy wlewać stopniowo, ciągle mieszając, śmietanę. Przed podaniem mocno ochłodzić.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Gazpacho z Malagi - na bulionie, z ogórkiem, pomidorem i ryżem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)Gazpacho z Segowii doprawione kuminem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Turecki cacik (wg przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege) Grecka tarata (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege) Gazpacho - przepis ogólny (wegańska) Chłodnik litewski z ogórkami, czosnkiem i fetą (lakto-wege) Warstwowe gazpacho (wegańska & RAW) Gazpacho andaluzyjskie - pomidorowe (wegańska) Gofry - precyzyjny przepis (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |