7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Grecka tarata (wg. przepisu Alicji B. Toklas)Zupa na zimno - jak raz na gorące dni
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 8 osób3 zielone papryki
6 niedużych bakłażanów 6 łyżek oliwy z oliwek 4 filiżanki gęstego jogurtu przyprawy: łyżeczka soli, pół łyżeczki czarnego pieprzu, szczypta cayenne, szczypta suszonej mięty oraz 2 zmiażdżone ząbki czosnku Przygotowanie:Papryki obrać, pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. Podobnie przygotować bakłażany. Warzywa smażyć na niewielkim ogniu na oliwie z oliwek; często mieszać.
Gdy będą już zupełnie miękkie, dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę (można zmiksować). Pod koniec doprawić. Przed podaniem silnie oziębić.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Turecki cacik (wg przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege)Gazpacho z Kordoby - z ogórkami i czosnkiem (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege) Gazpacho z Malagi - na bulionie, z ogórkiem, pomidorem i ryżem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Gazpacho z Segowii doprawione kuminem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) "Buraczkowa" sałatka grecka (lakto-wege) Sałatka grecka (horiatiki) (wegańska) Gofry - precyzyjny przepis (bez ograniczeń) Chleb - przepis uniwersalny (wegańska) Gazpacho - przepis ogólny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |