7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szkl. mąki tortowej
3/4 szkl. cukru 1/4 szkl. kakao 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl. mleka sojowego 1/3 szkl. oleju aromat waniliowy Przygotowanie:Włączamy piekarnik na 175° C. W jednej misce mieszamy dokładnie suche składniki, w drugiej misce mokre. Mokre składniki wlewamy do suchych i również dokładnie mieszamy. Wylewamy masę do foremek i pieczemy przez 18-20 minut.
Nadesłał(a) Fermina_Daza,
dnia: Apr 3, 2010
Źródło/autor przepisu: http://weganie.blogspot.com/2010/03/muffiny-kakaowe.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Nowe komentarze:Pycha, raz zrobiłam z karobem, ale mniej cukru,pół szklanki, teraz pieką się z kakao i kawałkami jabłka. Magfe Mar 26, 2015
Zamieniłam mąkę z tortowej na pszenną pełnozziarnistą. Wyszły genialnie ;) Myślicie, że można dodać np. czarne porzeczki do środka?
druglover Jul 12, 2014 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Muffinki (bez ograniczeń)Kakaowe "cappuccino" (lakto-wege) Naleśniki kakaowe (ovo-wege) Babka kakaowa (bez ograniczeń) Trufle kakaowe (wegańska) Pieguski kakaowe (wegańska) Kakaowa masa do wafli (lakto-wege) Kakaowe ciasteczka ośmiornice (bez ograniczeń) Placki kakaowe z jabłkiem (wegańska) Muffiny kakaowe z awokado (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Upieczone, zaraz pewnie znikną. :)
Użyłam mąkę pełną orkiszową, dosypując ponadto dwie dorosłe garście dmuchanego amarantusa i tyleż rodzynków, bo ciasto wydało mi się nieco zbyt mokre.
Pięknie wyrosły i dobrze smakują, minimalnie za słodkie.
Następnymi razami ;) spróbuję z dodatkiem kawałków owoców (jabłko, gruszka, borówka, brzoskwinia...).
Odnośnie komentarzy nt. mieszania ciasta muffinkowego:
wedle opinii znanych mi coolinarnych autorytetów + kilka lat własnych doświadczeń, ciasto na muffinki miesza się NIEDOKŁADNIE i KRÓTKO. Nie zaszkodzi mu późne dosypanie zapomnianego składnika. Mogą byc w nim grudki. To nie ma wpływu na wyrośnięcie ciasta.
chez_paulina Oct 26, 2015