puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: 2019-11-06 00:00:00.0
Napisz do użytkownika
Kasza jaglana - jak gotować (wegańska)
Gdzieś czytałam, że dzięki temu pozbywamy się goryczy.
Kiedyś faktycznie nie uprażyłam i nie była najlepsza, ale może to był po prostu wypadek przy pracy.
mater
2011-08-09 22:19:08.798
Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska)
Ja robię podobnie kaszę jaglaną na wodzie. Kiedy jest już dobra dodaję łyżeczkę masła orzechowego, a potem banana. Mój faworyt śniadaniowy. ;)
mater
2011-05-16 16:08:57.592
Twarożek z tofu ze szczypiorkiem (lub koperkiem) (wegańska & RAW)
Jak ktoś lubi zielony, to polecam zmiksować tofu blenderem razem ze szczypiorkiem. ;)
mater
2011-04-22 14:11:23.31
Sztandarowa babka czyli ciasto kokosowo-cytrynowe (wegańska)
Sprawdź w Carrefour. W Brązowym opakowaniu. Powinno być przy sosach sojowych, makaronach ryżowych, tabasco...
mater
2011-04-21 12:41:21.663
Mleko sojowe (wegańska)
Nie jestem ekspertką ale wydaje mi się, że może się ścinać od zbyt wysokiej temperatury, bo to jeden z czynników powodujących ścinanie się białek, patrz jajecznica. Ale nie jestem pewna. W sumie w takim wypadku podczas gotowania też powinno się ścinać. Chyba że wymaga innego środowiska. Poddaje się. ;) Spróbuj kiedyś dodać mleko do chłodniejszej kawy. Nie zaraz po zalaniu. Może się uda. ;)
mater
2011-03-25 16:34:45.217
|