puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	
	 | 
	
		 
	<< wróć do wizytówki
	 
	edysqa : komentarze użytkownika
	
	
		
		
		
		
		
		
	
	
		
		
	 		 
			
			
			
			
				
				
				Kofta indyjska z kapusty (wegańska)
				 
				
				Jakiej mąki uzywacie do tej kofty? Zrobiłam dzisiaj na obiad, zanosiło się że będzie pyszne, pachniało pięknie... ale nam nie smakowało. Glutowate ciągnące się w środku i czuć je mąką :( Robiłąm z pszennej.
				 edysqa
					2014-05-25 13:53:57.647
				
  
			
				
				
				Pyszne, twarde tofu bez cytryny (wegańska)
				 
				
				Zrobiłam właśnie to tofu, to moje 3 podejście, wcześniej próbowałam z cytryną i klapa.
 Zrobiłam z podwójnej porcji bo potrzebuję tofu do tofurnika.
 Od czego zależy ilość uzyskanego sera???
 Z podwójnej porcji soi i wody wyszło mi tofu raptem 230 g. Wszystko robiłam wg wskazówek.
 Pozdrawiam
				 edysqa
					2011-06-11 23:51:24.15
				
  
			
				
				
				Pączki wegańskie (wegańska)
				 
				
				A ile to jest paczka tofu? Teraz są takie różne opakowania w zależności od firmy.
				 edysqa
					2011-02-26 01:30:27.718
				
  
			
				
				
				Babeczki (mufinki) bananowe (wegańska)
				 
				
				Super babeczki, wszytsko wyszło tak jak trzeba. Zrobiłam pół na pół mąkę pszenną z razową.
				 edysqa
					2011-02-26 01:24:53.019
				
  
			
				
				
				Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska)
				 
				
				Pycha!
				 edysqa
					2010-03-02 19:14:05.849
				
  
			
				
				
				Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska)
				 
				
				Bardzo pyszne danie :-)
 Gotował mój Mąż i niestety dał trochę więcej ostrej papryki, ziałam ogniem później, ale smak niezapomniany :-)) Na pewno nie ostatni raz gościła na moim stole.
				 edysqa
					2010-02-19 23:40:50.419
				
  
			
				
				
				Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska)
				 
				
				Wspaniały pasztet :-)
 Konstystencja idealna (do rozsmarowania, lub jedzenia w plastrach). Oprócz pietruszki włozyłam cebulę. Na pewno niedługo znowu znajdzie się w piekarniku :-)
 Moja mięsożerna rodzina bybła zachwycona (mysleli na początku że to pasztet mięsny ;-)
 Polecam wszystki spróbować to cudo :-)
 Dziękuję autorce za przepis.
				 edysqa
					2009-09-23 15:39:12.565
				
  
			
				
				
				Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
				 
				
				Czy jeśli chcę dodać do chleba soję to muszę ją moczyć czy dodaję suchą?
				 edysqa
					2009-07-28 18:42:01.395
				
  
			
				
				
				Słoneczna kasza (gryczana z jęczmienną i słonecznikiem) (wegańska)
				 
				
				Kasza jest pyszna. Robię ją bardzo często, z tym że podsmażam cebulę i do niej wsypuję słonecznika i ugotowane kasze. Mniam.
				 edysqa
					2009-07-28 10:53:46.101
				
  
			
			
			
		
	
	 |