
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :)- Komentarze do przepisu -
Wyszlo baaardzo dobre, ale jak makrela nie smakuje :D
~Mniam Aug 12, 2016
Rewelacyjna pasta. Ostatnio zrobiłam taką, chociaż używłam innych składników:
- tofu wędzone polsoi - 2 pokruszone arkusze glonów nori - 4 łyżki majonezu wegańskiego - zielona cebulka - odrobina soku z cytryny - sól i pieprz do smaku ~hanka Jun 1, 2015
Wyszło genialne, polecam! Na tyle na ile pamiętam smakuje rzeczywiście jak pasta z makreli ;)
~Fili Jan 29, 2015
pychaaa!!
~kasia Dec 22, 2014
dodałam rozdrobnione nori i teraz naprawdę zalatuje rybą ;p tylko trzeba uważać z koncentratem. jak się chlapnie go za dużo to wychodzi bardziej kwaskowe i go po prostu czuć.
lilias Jul 13, 2014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co za niespodzianka. Kupiłam tofu na grilla, impreze odwołano, więc szukałam sposobu na tofu, które miało się zaraz przeterminować. Pasta świetna, bo banalna w wykonaniu a do tego smaczna - szczególnie dla kogoś kto lubił ryby. Dragonist Jul 13, 2014 ![]() masskotka69 Apr 15, 2014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Super ta pasta :) przyjemnie wzbogaciła moje dzisiejsze śniadanko. Na pewno powrócimy do tego smaku. Ekasha Feb 11, 2014 ![]() oliwka-oliwka Jan 18, 2014
bylam ciekawa efektu pasty i ja zrobilam tylko... po zmieleniu skladnikow wszytsko tak niekorzystnie pachnialo ze przez pare minut balam sie tego sprobowac...
ogolnie bardzo dobra pasta ale wyszla mi jakas suchawa w smaku. ma ktos jakies pomysly by poprawic jej smak? MMM Jan 18, 2014 ![]() patrycccja Jan 9, 2014
Patrycccjo! Zaciekawiła mnie ta wędzona sól i papryka, ale nie mam pojęcia gdzie w Wawie można to kupić... pomożesz?:))
~Kama Jan 9, 2014 ![]() patrycccja Jan 8, 2014 ![]() patrycccja Jan 8, 2014
Martina, robiłam z tofu naturalnego i pasta też jest pyszna, ale jeśli zależy ci na makrelowym efekcie, to MUSI być wędzone - właśnie stąd się bierze ten smak. :)
Sowa90 Jan 7, 2014 ![]() martina Jan 7, 2014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie sądziłam, że można odtworzyć smak wędzonej makreli przy pomocy wegańskich składników! Pycha! :D Avka Jan 7, 2014
Pasta jest pyszna i faktycznie smakuje trochę jak z prawdziwej makreli. Rewelacyjny i prosty przepis! :)
~Marta Jan 6, 2014
Niesamowicie pyszna pasta. Nie wiem jak smakują ryby, ale ta pasta jest kapitalna!
~Mateusz Jan 4, 2014
Składnikiem podkreślającym rybny smak jest siemię lniane. najlepiej je podprażyć na suchej patelni i po ostudzeniu rozdrobnić w moździerzu albo zmielić w młynku do kawy. dodać wedle uznania.
~mant Jan 4, 2014
Rewelacyjna pasta. Mięsa i ryb nie jem od lat i akurat za makrelą tęsknię ogromnie. Dzisiaj po raz pierwszy od momentu przejścia na dietę wege naprawdę dałam się "oszukać" :) Polecam wszystkim :)
~Małgorzata Jan 3, 2014
bardzo dobra :)
~magda Jan 2, 2014
Super. Proste i pyszne
~dorzar Dec 30, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam śniadanie w trybie tajniaka. Efekt? "CZEMU to smakuje wędzoną rybą??? :o Coś ty tam dodała??? Rany, jakie dobre!!! Jak mi tego smaku brakowało! Szok! Ale pycha! Koniec z kupnymi pastami, będziemy taką robić." ;D Reakcja przerosła moje oczekiwania :D Zrobiłam też pastę "makrelową" z dodatkiem nori (puszka.pl/przepis/6886-pasta_pseudo-makrelowa.html). Stawiałam że to ona wygra, ale bezdyskusyjnym zwycięzcą okazała się jednak pasta wg Sowy :) Pełen zachwyt :) Jedyna zmiana, to że zamiast oliwy użyłam oleju lnianego - ma bardzo bogaty aromat, niektórzy twierdzą, że zbliżony właśnie do rybiego tłuszczu. Tego nie wiem, ale na pewno jest o wiele bogatszy niż oliwy z oliwek i większości innych olejów roślinnych, a jednocześnie nie jest dominujący. Myślę, że to jeden z sekretów dzisiejszego sukcesu :) patrycccja Dec 29, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
mańka May 30, 2017