7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Budyń czekoladowy z awokado i bananów (Raw food, witariański)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Świetne, lekkie i proste danie. Zrobiłam z 2 średnio dojrzałych avocado i 2 średnio dojrzałych bananów (+ łyżeczka miodu) i było doskonałe. Nie dodawałam wody. Konsystencja była gęsta i lepka, ale jak najbardziej jadalna. Rewelacyjnie smakuje z ziarenkami granatu.
drevni_kocur Jan 8, 2015


Fantastyczny! Kremowy, idealnie słodki, mniam :) Zamiast wody dodałam mleka sojowego (i zdecydowanie mniej niż 3/4 szklanki), polecam podawać z kiwi!
Sowa90 Jan 3, 2014


Sorry za namnożenie komentarzy z mojej strony ;)
Polecam ciut zmodyfikować przepis, czyli dodać mleko sojowe (niedużo), dużo miodu, cukier i morelę jedną. Jest pyszne, ale dopiero po schłodzeniu, stąd moja początkowa negatywna ocena. Można ewentualnie dać mniej awokado, bo jest ono słonawe, ale daje posmak, jakby w środku był jakiś biały ser ;)
Jaga_Vege Jun 8, 2013

Okej, z mlekiem sojowym jest ok, ale dopiero po kilku godzinach w lodówce ;) jednak ja polecam mniej awokado, bo daje ono słoność, bez niego byłoby lepiej
~Jaga Jun 8, 2013


Ja robię od dawna, absolutnie uwielbiam! Na początku blenduję owoce z kakao, a później dodaję wody, żeby nie przedobrzyć, ale na pewno nie leję tyle, ile w przepisie. Zmiksowane bez wody są idealne po zamrożeniu :)
nasse Jun 8, 2013

Obrzydlistwo. Dopiero po dodaniu mnóstwa miodu, cukru i mleka sojowego, dało się to przełknąć. Nie polecam. Chyba, ze Wam nie szkoda pieniędzy na awokado. Awokado jest słone i naprawdę w tym połączeniu nie należy do najsamczniejszych.
~Jaga Jun 8, 2013


Super przekąska! Zawsze jak mam ochotę na coś słodkiego, to sięgam po ten przepis. Budyń zachwycił nawet mięsożerców!
Raszka Jun 1, 2013

Bardzo dobre
matirishh Nov 4, 2012


Pyszne!
creedd Oct 4, 2012


Robią w ten sposób "czekoladę" do truskawek. Bardzo dobre!
losbimbos May 22, 2012


Pycha! Zrobiłam trochę inaczej niż w przepisie, tzn. nie dodałam wody, tylko kilka łyżek oleju lnianego, a zamiast kakao, którego nie miałam - użyłam cynamonu. Deser wyszedł baaardzo kremowy:) Myślę, że musi być pyszny również z wiórkami kokosowymi albo wanilią. Polecam:)
Inon May 5, 2012

Bardzo smaczne. Mimo że przebija się tu smak banana, deser w pełni zaspokaja moją potrzebę aksamitnej słodkości. W przyszłości będę jadła przed egzaminami - zamiast batoników. :)
Saskja Mar 23, 2012

bardzo dobre wyszło!
~vegeboj Mar 20, 2012

niebo w gębie!!
~jal Feb 20, 2012


Bardzo pyszne, polecam ! :)
kasiarka Feb 5, 2012


Z niedojrzałego awokado smakuje na 4, ale na dojrzałym musi być przepyszne!!!
superzebra Jan 16, 2012

pyszne
uwielbiam twoje przepisy !
agnmid Nov 16, 2011

Ja biore zawsze dojrzale awokado(niedojrzale jest przeciez niesmaczne) i nawet bardzo dojrzale banany i nigdy nie potrzebowalam dodawac slodu. Chyba, ze ktos chce dodac bardzo duzo kakao... Budyn mozna przygotowac tez bez uzycia blendera - rozdusic widelcem i nie potrzeba wtedy dodawac wody. Konsystencja byc moze juz nie taka jak z blendera, ale smak ten sam. W polaczeniu z witarianskim spodem do ciasta(namoczone orzechy, nasiona plus rodzynki i/lub inne suszone owoce, czyli jednym slowem "kulki energetyczne" tylko rozlozone na blaszce;-)) otrzymamy "surowe" ciasto czekoladowe! Warto sprobowac.
Iwo-na Oct 24, 2011

Makarena, znów mnie zachwycasz swoim zdjęciem. Te kolory, porzeczki jak korale... :) Jeszcze trochę i wpadniesz przeze mnie w samozachwyt ;)
~pat Aug 19, 2011

Nie wiem, o co chodziło Autorce z tym ciemnieniem, ale po zrobieniu deser miał po prostu kolor czekoladowy i nic się z nim nie działo. Podałam z wiórkami kokosowymi i czerwoną porzeczką, która przełamywała słodycz lekką kwaskowatością, co dało ciekawy efekt smakowy. Ale i sam deser po prostu PYSZNY! ;-)))
Makarena Aug 19, 2011


Zrobiłam dzisiaj, pyszne. I genialnie proste.
Wody dodałam mniej, ok 1/4 szkl. i małą łyżkę miodu - konsystencja wyszła w sam raz.
jo- Aug 17, 2011

nawet nie dałam cukru a i tak pyszne, słodkie i na prawdę jak budyń:)
kiń Jun 1, 2011


przecudowne!
kiń Jun 1, 2011

Bardzo smaczne. Zrobiłam tylko z wiórkami, bez miodu itp. bo banan był bardzo dojrzały :) Następnym razem - wersja z arbuzem - jestem ciekawa tego połączenia.
sunflower_ren May 24, 2011

robiłam już dwa razy, wychodzi naprawdę kremowy i przepyszny, bije na głowę czekoladowe deserki alpro ^^ z podanych składników wyszły mi dwie dość pokaźne porcje. Dosłodziłam sztucznym miodem. Następnym razem zamierzam zrobić bez kakao, za to z laską wanilii i cynamonem :>
Zanetak May 19, 2011

Polecam :) Bardzo fajna przekąska na szybko i jeśli banany i avocado są dojrzałe naprawdę cudnie smakuje :)
RAWolucja May 7, 2011

Też tak pomyślałam, wypróbuję na pewno :)
sunflower_ren May 6, 2011

brzmi ciekawie !
agnmid May 6, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas