7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Budyń czekoladowy z awokado i bananów (Raw food, witariański)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Świetne, lekkie i proste danie. Zrobiłam z 2 średnio dojrzałych avocado i 2 średnio dojrzałych bananów (+ łyżeczka miodu) i było doskonałe. Nie dodawałam wody. Konsystencja była gęsta i lepka, ale jak najbardziej jadalna. Rewelacyjnie smakuje z ziarenkami granatu.
drevni_kocur 2015-01-08 21:10:11.647


Fantastyczny! Kremowy, idealnie słodki, mniam :) Zamiast wody dodałam mleka sojowego (i zdecydowanie mniej niż 3/4 szklanki), polecam podawać z kiwi!
Sowa90 2014-01-03 23:38:28.152


Sorry za namnożenie komentarzy z mojej strony ;)
Polecam ciut zmodyfikować przepis, czyli dodać mleko sojowe (niedużo), dużo miodu, cukier i morelę jedną. Jest pyszne, ale dopiero po schłodzeniu, stąd moja początkowa negatywna ocena. Można ewentualnie dać mniej awokado, bo jest ono słonawe, ale daje posmak, jakby w środku był jakiś biały ser ;)
Jaga_Vege 2013-06-08 23:42:23.69

Okej, z mlekiem sojowym jest ok, ale dopiero po kilku godzinach w lodówce ;) jednak ja polecam mniej awokado, bo daje ono słoność, bez niego byłoby lepiej
~Jaga 2013-06-08 23:32:26.209


Ja robię od dawna, absolutnie uwielbiam! Na początku blenduję owoce z kakao, a później dodaję wody, żeby nie przedobrzyć, ale na pewno nie leję tyle, ile w przepisie. Zmiksowane bez wody są idealne po zamrożeniu :)
nasse 2013-06-08 19:17:20.854

Obrzydlistwo. Dopiero po dodaniu mnóstwa miodu, cukru i mleka sojowego, dało się to przełknąć. Nie polecam. Chyba, ze Wam nie szkoda pieniędzy na awokado. Awokado jest słone i naprawdę w tym połączeniu nie należy do najsamczniejszych.
~Jaga 2013-06-08 16:37:23.917


Super przekąska! Zawsze jak mam ochotę na coś słodkiego, to sięgam po ten przepis. Budyń zachwycił nawet mięsożerców!
Raszka 2013-06-01 11:22:55.997

Bardzo dobre
matirishh 2012-11-04 17:14:45.645


Pyszne!
creedd 2012-10-04 14:37:46.399


Robią w ten sposób "czekoladę" do truskawek. Bardzo dobre!
losbimbos 2012-05-22 19:49:32.512


Pycha! Zrobiłam trochę inaczej niż w przepisie, tzn. nie dodałam wody, tylko kilka łyżek oleju lnianego, a zamiast kakao, którego nie miałam - użyłam cynamonu. Deser wyszedł baaardzo kremowy:) Myślę, że musi być pyszny również z wiórkami kokosowymi albo wanilią. Polecam:)
Inon 2012-05-05 13:34:52.036

Bardzo smaczne. Mimo że przebija się tu smak banana, deser w pełni zaspokaja moją potrzebę aksamitnej słodkości. W przyszłości będę jadła przed egzaminami - zamiast batoników. :)
Saskja 2012-03-23 09:35:35.703

bardzo dobre wyszło!
~vegeboj 2012-03-20 09:22:12.538

niebo w gębie!!
~jal 2012-02-20 00:30:49.458


Bardzo pyszne, polecam ! :)
kasiarka 2012-02-05 12:56:51.977


Z niedojrzałego awokado smakuje na 4, ale na dojrzałym musi być przepyszne!!!
superzebra 2012-01-16 18:46:33.421

pyszne
uwielbiam twoje przepisy !
agnmid 2011-11-16 22:20:03.402

Ja biore zawsze dojrzale awokado(niedojrzale jest przeciez niesmaczne) i nawet bardzo dojrzale banany i nigdy nie potrzebowalam dodawac slodu. Chyba, ze ktos chce dodac bardzo duzo kakao... Budyn mozna przygotowac tez bez uzycia blendera - rozdusic widelcem i nie potrzeba wtedy dodawac wody. Konsystencja byc moze juz nie taka jak z blendera, ale smak ten sam. W polaczeniu z witarianskim spodem do ciasta(namoczone orzechy, nasiona plus rodzynki i/lub inne suszone owoce, czyli jednym slowem "kulki energetyczne" tylko rozlozone na blaszce;-)) otrzymamy "surowe" ciasto czekoladowe! Warto sprobowac.
Iwo-na 2011-10-24 18:18:20.751

Makarena, znów mnie zachwycasz swoim zdjęciem. Te kolory, porzeczki jak korale... :) Jeszcze trochę i wpadniesz przeze mnie w samozachwyt ;)
~pat 2011-08-19 14:22:05.463

Nie wiem, o co chodziło Autorce z tym ciemnieniem, ale po zrobieniu deser miał po prostu kolor czekoladowy i nic się z nim nie działo. Podałam z wiórkami kokosowymi i czerwoną porzeczką, która przełamywała słodycz lekką kwaskowatością, co dało ciekawy efekt smakowy. Ale i sam deser po prostu PYSZNY! ;-)))
Makarena 2011-08-19 00:36:01.151


Zrobiłam dzisiaj, pyszne. I genialnie proste.
Wody dodałam mniej, ok 1/4 szkl. i małą łyżkę miodu - konsystencja wyszła w sam raz.
jo- 2011-08-17 22:47:51.907

nawet nie dałam cukru a i tak pyszne, słodkie i na prawdę jak budyń:)
kiń 2011-06-01 08:42:21.556


przecudowne!
kiń 2011-06-01 08:41:52.186

Bardzo smaczne. Zrobiłam tylko z wiórkami, bez miodu itp. bo banan był bardzo dojrzały :) Następnym razem - wersja z arbuzem - jestem ciekawa tego połączenia.
sunflower_ren 2011-05-24 17:29:06.653

robiłam już dwa razy, wychodzi naprawdę kremowy i przepyszny, bije na głowę czekoladowe deserki alpro ^^ z podanych składników wyszły mi dwie dość pokaźne porcje. Dosłodziłam sztucznym miodem. Następnym razem zamierzam zrobić bez kakao, za to z laską wanilii i cynamonem :>
Zanetak 2011-05-19 19:37:31.656

Polecam :) Bardzo fajna przekąska na szybko i jeśli banany i avocado są dojrzałe naprawdę cudnie smakuje :)
RAWolucja 2011-05-07 22:11:00.17

Też tak pomyślałam, wypróbuję na pewno :)
sunflower_ren 2011-05-06 12:47:59.352

brzmi ciekawie !
agnmid 2011-05-06 00:58:37.535

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas