
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Budyń czekoladowy z awokado i bananów (Raw food, witariański)- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fantastyczny! Kremowy, idealnie słodki, mniam :) Zamiast wody dodałam mleka sojowego (i zdecydowanie mniej niż 3/4 szklanki), polecam podawać z kiwi! Sowa90 Jan 3, 2014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry za namnożenie komentarzy z mojej strony ;) Polecam ciut zmodyfikować przepis, czyli dodać mleko sojowe (niedużo), dużo miodu, cukier i morelę jedną. Jest pyszne, ale dopiero po schłodzeniu, stąd moja początkowa negatywna ocena. Można ewentualnie dać mniej awokado, bo jest ono słonawe, ale daje posmak, jakby w środku był jakiś biały ser ;) Jaga_Vege Jun 8, 2013
Okej, z mlekiem sojowym jest ok, ale dopiero po kilku godzinach w lodówce ;) jednak ja polecam mniej awokado, bo daje ono słoność, bez niego byłoby lepiej
~Jaga Jun 8, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja robię od dawna, absolutnie uwielbiam! Na początku blenduję owoce z kakao, a później dodaję wody, żeby nie przedobrzyć, ale na pewno nie leję tyle, ile w przepisie. Zmiksowane bez wody są idealne po zamrożeniu :) nasse Jun 8, 2013
Obrzydlistwo. Dopiero po dodaniu mnóstwa miodu, cukru i mleka sojowego, dało się to przełknąć. Nie polecam. Chyba, ze Wam nie szkoda pieniędzy na awokado. Awokado jest słone i naprawdę w tym połączeniu nie należy do najsamczniejszych.
~Jaga Jun 8, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Super przekąska! Zawsze jak mam ochotę na coś słodkiego, to sięgam po ten przepis. Budyń zachwycił nawet mięsożerców! Raszka Jun 1, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pycha! Zrobiłam trochę inaczej niż w przepisie, tzn. nie dodałam wody, tylko kilka łyżek oleju lnianego, a zamiast kakao, którego nie miałam - użyłam cynamonu. Deser wyszedł baaardzo kremowy:) Myślę, że musi być pyszny również z wiórkami kokosowymi albo wanilią. Polecam:) Inon May 5, 2012
Bardzo smaczne. Mimo że przebija się tu smak banana, deser w pełni zaspokaja moją potrzebę aksamitnej słodkości. W przyszłości będę jadła przed egzaminami - zamiast batoników. :)
Saskja Mar 23, 2012
bardzo dobre wyszło!
~vegeboj Mar 20, 2012
niebo w gębie!!
~jal Feb 20, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z niedojrzałego awokado smakuje na 4, ale na dojrzałym musi być przepyszne!!! superzebra Jan 16, 2012
Ja biore zawsze dojrzale awokado(niedojrzale jest przeciez niesmaczne) i nawet bardzo dojrzale banany i nigdy nie potrzebowalam dodawac slodu. Chyba, ze ktos chce dodac bardzo duzo kakao... Budyn mozna przygotowac tez bez uzycia blendera - rozdusic widelcem i nie potrzeba wtedy dodawac wody. Konsystencja byc moze juz nie taka jak z blendera, ale smak ten sam. W polaczeniu z witarianskim spodem do ciasta(namoczone orzechy, nasiona plus rodzynki i/lub inne suszone owoce, czyli jednym slowem "kulki energetyczne" tylko rozlozone na blaszce;-)) otrzymamy "surowe" ciasto czekoladowe! Warto sprobowac.
Iwo-na Oct 24, 2011
Makarena, znów mnie zachwycasz swoim zdjęciem. Te kolory, porzeczki jak korale... :) Jeszcze trochę i wpadniesz przeze mnie w samozachwyt ;)
~pat Aug 19, 2011 ![]() Makarena Aug 19, 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam dzisiaj, pyszne. I genialnie proste. Wody dodałam mniej, ok 1/4 szkl. i małą łyżkę miodu - konsystencja wyszła w sam raz. jo- Aug 17, 2011 ![]() sunflower_ren May 24, 2011 ![]() Zanetak May 19, 2011 ![]() RAWolucja May 7, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Świetne, lekkie i proste danie. Zrobiłam z 2 średnio dojrzałych avocado i 2 średnio dojrzałych bananów (+ łyżeczka miodu) i było doskonałe. Nie dodawałam wody. Konsystencja była gęsta i lepka, ale jak najbardziej jadalna. Rewelacyjnie smakuje z ziarenkami granatu.
drevni_kocur Jan 8, 2015