7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pizza - najprostsza, najszybsza, najtańsza z możliwych

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Chciałam tylko napisać, że zrobiłam już kilkanaście udanych pizz z tego przepisu, więc bardzo dziękuję autorce :) Zawsze robię z połowy składników. I zazwyczaj muszę kombinować z dodawaniem mąki albo wody, bo pierwsza konsystencja rzadko wychodzi idealnie, zastanawiam się od czego to zależy, chyba od rodzaju mąki i wilgotności powietrza :-)
~Dorota Mar 17, 2018

Robiłam ją już ze 20 razy. Nie wiem czemu do tej pory nie dałam komentarza... najlepszy przepis na ciasto do pizzy. Wychodzi za każdym razem, ciasto jest puszyste, idealnie wyrośnięte (nie za grube, nie za cienkie). Ale jak czasem wyjdzie grubsze, to i tak super, bo samo w sobie jest pyszne (ja przy wyrabianiu ciasta dodaję do niego często odrobinę curry, albo zioła prowansalskie, albo suszony czosnek). Dziękuję za świetny przepis! :)
~Kasia Jan 9, 2018

Wczoraj zrobiłam po raz pierwszy. Ciasto wyszło idealne - zarówno przy wyrabianiu, jak i po upieczeniu. Nie za cienkie, nie za grube, puszyste, a zarazem chrupiące. Cała pizza też pyszna, zniknęła w 1 dzień, więc następnego dnia trzeba było zrobić drugą :) z tego samego przepisu
~jump Nov 5, 2016

Niestety moja smakowała jak ciasto francuskie z warzywami.
Wanieczek Mar 29, 2016

Uwielbiam tą pizzę :)
DamianKeska Jan 2, 2016

Pyszna! Wyszła za pierwszym razem! Z serem wegańskim :-)
kleee Dec 29, 2015

super przepis brawoooo :)
~anonik Dec 29, 2015

Witam! Do zrobienia tej pizzy podchodziłam 2 razy - za pierwszym razem kompletnie mi nie wyszła, za drugim została okrzyknięta najlepszą pizzą świata. Przy drugiej wprowadziłam pewne modyfikacje do przepisu, które wyszły na plus, czyli:
1. Zaczyn rozrobiłam z gorącą wodą (taką trochę parzącą w palce), bo przy ciepłej drożdże nie chciały rosnąć; może dlatego, że były prosto z lodówki, ale faktem jest, że z tą gorącą wodą wyrosły idealnie.
2. W ciepłe miejsce odstawiłam na godzinę - dla pewności - i ciasto pięknie potroiło swoją objętość.
3. Najważniejsze - piekłam 8-9 MINUT w 250 STOPNIACH. Gdy podążałam za przepisem, pizza od spodu była całkiem czarna, zbyt chrupka, a górne składniki się przyjarały. W tak krótkim czasie - nawet przy tak wysokiej temperaturze - składniki nie zdążą się spalić, za to ciasto fajnie wyrośnie, zyskując chrupką skórkę i miękkie, drożdżowe wnętrze.
Moja pizza była była z oliwkami, pomidorkami i cebulą. Papryka i pieczarki podane w przepisie faktycznie powinny być poddane obróbce termicznej, ale wydaje mi się, że przy wyższej temperaturze i tak by się "upiekły", a aż 20 minut nie jest potrzebne.
TO jest oczywiście tylko moje zdanie. Autorce przepisu bardzo bardzo bardzo za niego dziękuję, bo do tej pory nigdy nie wyszła mi tak smaczna pizza :) Ciasto przepyszne, a sos pomidorowy nieziemski. Pozdrawiam serdecznie!
~Magda Dec 15, 2015

Ciasto totalnie nieudane. Porazka... :(
~GRRR Oct 10, 2015

Jejku jaka pyszna :) Mmmm miękka :) Polecam
~Aniaa Oct 5, 2015

Jejku jaka pyszna :) Mmmm miękka :) Polecam
~Aniaa Oct 5, 2015

Najlepsza rzecz, jaka mnie dziś spotkała ~Julie Aug 19, 2015

Moja pierwsza pizza w zyciu!! idealna. Dzięki
~Aneta Feb 3, 2015

Super przepis:) dzieki
~Anonim Jan 31, 2015


Wyszła boska - dziękuję za przepis :)
czemutotak Jan 20, 2015


Wystarczy jedno słowo - pyszotka :) Polecam na talerzu polać jeszcze oliwą :) Niedługo spróbuję jeszcze z czarnymi oliwkami ;)
ankaria Jan 11, 2015


jadłem, jem i będę jadł :D
Maktare Sep 4, 2014

Ta pizza jest po prostu świetna :) Dzięki za przepis.
moni Aug 25, 2013

ciasto w pytkę ;) polecam z szpinakiem z oliwa z czosnkiem po prostu mega ;)
~Łosiu May 2, 2013

@ agnmid, tru - Ja uwielbiam tłuste ciasto na pizzę, szczególnie jak się da zamiast oleju oliwę z oliwek (tak jak się powinno robić, ja podałam wersję ekonomiczną :P). Takie bez oleju jest zupełnie inne w smaku i teksturze. Jak ktoś dba o niską zawartość tłuszczu w diecie, to faktycznie przepis nie dla niego :D
amanii Apr 7, 2013

Ja robiąc ciasto wogóle nie daje oleju tylko mąka woda drożdże i kapke soli i wychodzi bardzo smaczne :)
agnmid Dec 8, 2012

Oleju chyba trochę za dużo. Łyżka, dwie, trzy.. ale najlepiej gdyby tego oleju w ogóle tam nie było, ale to wymagało by dużej wprawy. Zmodyfikowałbym ten przepis na "oleju na tyle mało na ile uda ci się uniknąć zakalca od soków puszczanych z warzyw".
~tru Dec 8, 2012

wszystko wyszło superancko, szybko, łatwo i przyjemnie!
~gosiałke Dec 6, 2012

pizza wyszła smaczna i bardzo syta,rzeczywiście ciasto pierwsza klasa:-)
Midsummer_Night Sep 2, 2012


ciasto wyszło przepyszne, nawet po zamianie mąki pszennej na razową! dziękuje za przepis :)
kaia Jun 2, 2012

Pyszne ciasto! bardzo łatwe w przygotowaniu nawet dla niedoświadczonych ;-)ja zrobiłam na cienkim cieście z kukurydzą, papryką i posypałam mozarellą-pycha!
minimonster Apr 1, 2012


super pizza! ciasto jest po prostu przepyszne! i chyba nie może się nie udać. :)
hala Feb 18, 2012

ja nie polecam sosu na bazie kupnych przecierów pomidorowych - one zawsze smakują sztucznie i zupełnie nie jak pomidory.
~gigs Feb 12, 2012

Ciasto wychodzi absolutnie fantastyczne, świetne w smaku i chrupiące, duża ilość sosu nadaje pizzy "tego czegoś", a jeśli chodzi o dodatki, to czegokolwiek byśmy tam nie położyli to i tak wychodzi znakomita .
Muzo Natchniuzo Feb 12, 2012


Przepyszna pizza! Ogólnie zawsze wolałam pizze na cienkim spodzie, ale ten spód, mimo, że gruby, jest chrupiący i pyszny. Ja do swojej dodałam pieczarki, paprykę, kapary, oliwki, ser wegański i kawałeczki sojowe (takie suche paczkowane, jakby mięsko), ale tak naprawdę zamienniki sera ani mięsa nie są w tej pizzy konieczne, bez nich też będzie super! Polecam
niesia12 Dec 12, 2011

mmm Majczi, pycha! <3
~dino Oct 24, 2011

Pyszna pizza, a zwłaszcza ciasto :)
Dee Oct 19, 2011


Bardzo dobra pizza. Polecam! :)
Nula Oct 9, 2011


SUPER !! <3
izie147 Oct 8, 2011


bardzo, bardzo smaczne ciasto i szybko się robi :) sos jednak wzbogaciłam o świeże pomidory, wszystko ładnie na patelni się poddusiło, mniam :)
Daiana Aug 7, 2011

potwierdzam - pizza przepyszna :) lubię testować nowe przepisy na ciasto a do tego na pewno jeszcze nie raz wrócę. dodałam trochę mąki razowej, ciasto wyrabia się genialnie przez dużą ilość oleju. dobrze wyrosło, chrupiące od spodu i miękkie w środku - tak jak lubię :). polecam z tym sosem: puszka.pl/przepis/5914-sos_czosnkowy_na_bazie_tofu.html
majczi Jun 30, 2011

Fajny przepis:) Dosyć łatwy, ciasto ładnie wyrasta:)
~Silverka Mar 4, 2011


Bardzo dobra pizza, szybko się robi - nawet nie trzeba odstawiać, żeby ciasto urosło - i tak rośnie w piecu.
tasak Feb 28, 2011

Bardzo dobry, łatwy i szybki przepis na pizz, która smakuje wsyzstkim, polecam gorąco.
Lupi_47 Feb 20, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas