7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Gołąbki

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Podpowiedż dla leniwych: jako sos znakomicie sprawdza się domowy ketchup (ze słoika): puszka.pl/przepis/7395-ketchup_domowej_roboty.html#komentarze.
Warto robic prztwory!
Dana May 17, 2015

Świetny przepis. Robiłem już kilka razy i zawsze są pyszne.Dziękuję Patrycjcjo dzięki tobie znów zaznaję "smak dzieciństwa"
~Zygmunt z poznania Dec 3, 2014

meanie_mini, opinie o soi są bardzo podzielone. Nie dajmy się zwariować :)
Dana Sep 25, 2014

tylko, że soja (o ile nie ta fermentowana), jest niezdrowa okrutnie :(
meanie_mini Sep 25, 2014

Ta propozycja gołąbków jest wg mnie najlepsza. Robię je 3-4 razy w roku, od razu na kilka posiłków. farsz już mam, gołąbki dokończę jutro po pracy. Będzie uczta!!!
Dana Mar 5, 2014

Moja rodzinka zawsze jadała tę potrawę w wersji grzybowej, więc wegańsko od zawsze :) Zaraz zabieram się za przygotowanie gołąbków według tego przepisu, tyle, że zamiast granulatu sojowego będą w nim maślaki ze słoiczka.
mrsnogood Nov 22, 2013

aaa zrobiłam wczoraj,chociaż zmieniłam ciutkę farsz :) dałam kaszę gryczaną z cebulą, poszarpanymi kotletami sojowymi, pieczarkami i marchewą :) pyszotka!
orzechova Jun 18, 2013

Zależy od wielkości liści i ile farszu położysz na 1 liściu. Ty decydujesz... Powodzenia!
Dana Jun 17, 2013

Ile wychodzi gołąbków z takiej ilości składników?
~Zu Jun 17, 2013

pyszne dzis robie je drugi raz :)
kacqa Mar 1, 2013


jestem beznadziejna w składaniu ich i na razie się robią, ale jestem prawie pewna, że miło się zaskoczę!
misia Aug 11, 2012

Pyszne. Nawet "mięsożercy" chwalili. Gratuluje przepisu i patentów: ściąć nerw - genialne!
~paweł zygmunt Feb 25, 2012

Do tej pory szłam na łatwiznę :) i robiłam gołąbki w wersji szybkiej (puszka.pl/przepis/5199-golabki_bez_zawijania.html), ale ostatnio stwierdziłam, że powinnam być bardziej ambitna i po raz pierwszy sama zrobiłam je poprawnie. Pycha!
ryfka Nov 11, 2011

Są świetne:)Nie dysponuję póki co granulatem sojowym więc dodalam soczewicę czerwoną i pieczarki no i to mnóstwo cebulki jak w przepisie (mniam). Wyszły super. Sos robię zawsze po swojemu bo taki lubię choć może nie jest szalenie zdrowy: woda, 1 rosołek warzywny albo bulion, maly koncentrat pomidorowy i jakiś dobry mały keczup (na oko). Zakelpać mąką i gotowe. też wychodzi ok.
dzieki za przepis :)
naisha Oct 6, 2011


co prawda to prawda są PYYYYSZNE! moja mama zrobiła mi ostatnio z kaszą gryczaną i soczewicą! Rewelka!
mabo85 Jul 18, 2011

Bardzo dobre, drugi raz je robie..
Properek Apr 14, 2011

Cebula po zeszkleniu będzie aromatyczna i słodkawa - na pewno nie będzie jej za dużo. Ale jeśli się obawiasz to zmniejsz jej ilość - aż takiej różnicy to nie robi :)
patrycccja Jul 18, 2010

Chodzą dziś za mną gołąbki, tylko mam pewne wątpliwości: czy aby nie za dużo tej cebuli?
rubia Jul 17, 2010

Nadzwyczajne!!!
ja dzis robiłam dla siebie i moich "mięsożernych" znajomych wszyscy sie zajadali i chwalili a to smakosze.
Super przepis, goraco polecam;)
renata83 Dec 15, 2009

Jam Ci je wymyśliła, pochwalić się muszę!
Choć sporo przy nich pracy, radują ma duszę.
Dana Apr 25, 2009

Mnie gołąbki co jakiś czas robi babci, taką dużą ilość, więc sobie mrożę i mam na długo;-) Tyle, że są one nadziane soczewicą i pieczarkami(stosunek 1:1). W kapuście włoskiej. PYSZOTA!!! ;-)
~Panna_Nikt Jul 8, 2008

No po prostu jak prawdziwe gołąbki. Pycha!
Solanka Mar 27, 2008

super!
~Gapa May 6, 2006

a ja robie ryz z groszkiem ale nie nazywam je gołabkami tylko zawijaskami w kapuscie :))
~ona Feb 19, 2006

Inny fajny farsz - kasza gryczana plus warzywa (marchewka, pietruszka, seler, cebula) starte na tarce i podsmazone. Zeby farsz nie rozpadal sie mozna dodac surowe jajko.
autor anonimowy Jan 25, 2005

ryz + granulat, wyszly mniam :) nastepne jednak urozmaice grzybami lub warzywami.
~olammas Jan 24, 2005

pychotka :)
~soya Aug 26, 2004

zamiast granulatu można uzyć kotletów sojowych mielonych... są juz doprawione, najlepiej koperkowe...:)Ja osobiscie robię to tak: gołąbki formuję jak w tym przepisie ale osobno robię sos, po czym zalewam gołąbki i w nim je gotuję...
~Kin Jul 17, 2004

Ja proponuję dodać soczewicę do ryżu i cebuli, a granulatu sojowego dodać tylko do smaku - smakuje wyśmienicie.
~mała Jun 14, 2004

Gołąbki zrobiłem z kapusty pekińskiej i wyszły barrrdzoooo pyszne. Cała rodzina nimi sie z zachwytem opychała :D
~gRim Jun 6, 2004

Oprócz lub zamiast granulatu sojowego można dodać różnych suszonych grzybów i też wyjdzie nieźle...
~Szymek Apr 23, 2001

Powiem tak: udały się za pierwszym razem, ale nie wolno robić gołąbków na pusty brzuszek, bo są bardzo czasochłonne... Chyba następną produkcję gołąbków pozostawię mamie...
Rena Sep 25, 2000

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas