
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Gołąbki- Komentarze do przepisu -
Świetny przepis. Robiłem już kilka razy i zawsze są pyszne.Dziękuję Patrycjcjo dzięki tobie znów zaznaję "smak dzieciństwa"
~Zygmunt z poznania Dec 3, 2014 ![]() Dana Mar 5, 2014 ![]() mrsnogood Nov 22, 2013 ![]() orzechova Jun 18, 2013 ![]() Dana Jun 17, 2013
Ile wychodzi gołąbków z takiej ilości składników?
~Zu Jun 17, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jestem beznadziejna w składaniu ich i na razie się robią, ale jestem prawie pewna, że miło się zaskoczę! misia Aug 11, 2012
Pyszne. Nawet "mięsożercy" chwalili. Gratuluje przepisu i patentów: ściąć nerw - genialne!
~paweł zygmunt Feb 25, 2012 ![]() ryfka Nov 11, 2011
Są świetne:)Nie dysponuję póki co granulatem sojowym więc dodalam soczewicę czerwoną i pieczarki no i to mnóstwo cebulki jak w przepisie (mniam). Wyszły super. Sos robię zawsze po swojemu bo taki lubię choć może nie jest szalenie zdrowy: woda, 1 rosołek warzywny albo bulion, maly koncentrat pomidorowy i jakiś dobry mały keczup (na oko). Zakelpać mąką i gotowe. też wychodzi ok.
dzieki za przepis :) naisha Oct 6, 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co prawda to prawda są PYYYYSZNE! moja mama zrobiła mi ostatnio z kaszą gryczaną i soczewicą! Rewelka! mabo85 Jul 18, 2011 ![]() patrycccja Jul 18, 2010
Chodzą dziś za mną gołąbki, tylko mam pewne wątpliwości: czy aby nie za dużo tej cebuli?
rubia Jul 17, 2010
Nadzwyczajne!!!
ja dzis robiłam dla siebie i moich "mięsożernych" znajomych wszyscy sie zajadali i chwalili a to smakosze. Super przepis, goraco polecam;) renata83 Dec 15, 2009 ![]() Choć sporo przy nich pracy, radują ma duszę. Dana Apr 25, 2009
Mnie gołąbki co jakiś czas robi babci, taką dużą ilość, więc sobie mrożę i mam na długo;-) Tyle, że są one nadziane soczewicą i pieczarkami(stosunek 1:1). W kapuście włoskiej. PYSZOTA!!! ;-)
~Panna_Nikt Jul 8, 2008
super!
~Gapa May 6, 2006
a ja robie ryz z groszkiem ale nie nazywam je gołabkami tylko zawijaskami w kapuscie :))
~ona Feb 19, 2006
Inny fajny farsz - kasza gryczana plus warzywa (marchewka, pietruszka, seler, cebula) starte na tarce i podsmazone. Zeby farsz nie rozpadal sie mozna dodac surowe jajko.
autor anonimowy Jan 25, 2005
ryz + granulat, wyszly mniam :) nastepne jednak urozmaice grzybami lub warzywami.
~olammas Jan 24, 2005
pychotka :)
~soya Aug 26, 2004
zamiast granulatu można uzyć kotletów sojowych mielonych... są juz doprawione, najlepiej koperkowe...:)Ja osobiscie robię to tak: gołąbki formuję jak w tym przepisie ale osobno robię sos, po czym zalewam gołąbki i w nim je gotuję...
~Kin Jul 17, 2004
Ja proponuję dodać soczewicę do ryżu i cebuli, a granulatu sojowego dodać tylko do smaku - smakuje wyśmienicie.
~mała Jun 14, 2004
Gołąbki zrobiłem z kapusty pekińskiej i wyszły barrrdzoooo pyszne. Cała rodzina nimi sie z zachwytem opychała :D
~gRim Jun 6, 2004
Oprócz lub zamiast granulatu sojowego można dodać różnych suszonych grzybów i też wyjdzie nieźle...
~Szymek Apr 23, 2001
Powiem tak: udały się za pierwszym razem, ale nie wolno robić gołąbków na pusty brzuszek, bo są bardzo czasochłonne... Chyba następną produkcję gołąbków pozostawię mamie...
Rena Sep 25, 2000 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Warto robic prztwory!
Dana May 17, 2015