7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Prażny syr tofu (smażony ser tofu)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Rozpadła mi się panierka :(
Fox Jun 30, 2015


Własnie zrobiłam- bardzo smaczne!. Ja panierowałam w mące razowej i podałam na sałatce. Polecam :)
Ivett Feb 16, 2015


Robiłem z naturalnego tofu, z ryżem i pomidorami z bazylią. Wyszło całkiem smaczne, ale mam wrażenie, że za bardzo przechodzi smakiem smażonej bułki. Największa zaleta to szybkość przygotowania. W trakcie, jak gotuje się ryż można zamarynować, usmażyć i pokroić pomidorki, więc mamy świeży obiad zrobiony w 15-20 minut.
qawa Jan 18, 2015

Przepis przepyszny ! również dodałam pieprz, carry oraz zioła pr., sosu użyłam sojowego takiego zwyczajnego. Cudo ! ;)))))
~Olinka Jul 17, 2014

Prażny syr z tofu + ryż na sypko + sos pomidorowy + zielona sałata = szybki, pyszny i zdrowy obiad. Polecam :)
Dana May 26, 2014

zrobiłam z marynowanego tofu, skropiłam kilkunastoma kroplami sosu sojowego grzybowego, doprawiłam pieprzem, curry i ziołami prowansalskimi. Obtoczyłam w bułce tartej. Jakie to proste, szybkie i pyyyszne! :)
~Kasia Jan 3, 2014


Potwierdzam: bajeczne, wyśmienite.
Dana Aug 19, 2013

O, jutrzejszy obiadek! zeby był bardziej wyrazisty smak, zrobię z polsojowym tofu wędzonym.
~bati May 2, 2013

to będzie mój dzisiejszy obiad:)
~bonjourdisko Apr 6, 2013


Bardzo dobre. Zostawiłam w sosie sojowym na ok 15 minut i smakują wyśmienicie razem z brązowym ryżem i domowym sosem czosnkowym :)
Raszka Feb 25, 2013

jak smazylam zolty ser, to w grubej panierce - jajko + duzo majeranku, mysle, ze do tofu tez majeranek bedzie pasowal wysmienicie. bardzo polecam, choc nie probowalam jeszcze tego smazonego z majeranem tofu, ale jestem wielkim fanem tegoz ziola.
amanitamuscaria Jun 13, 2012

ulubione danie dziecia :)
ja polecam wymieszac bulkę tartą z ostrą papryką i solą gruboziarnistą.
A na tłustość dobrze po zdjęciu z patelni dać na papier do odsączenia :)
~mumi Jun 13, 2012


użyłam tofu marynowanego, więc darowałam sobie sos sojowy. obtoczyłam w cieście z mąki pszennej i kukurydzianej. całkiem niezłe.
majczi Apr 1, 2012

Ja je smażyłam bez panierki (jakoś jej nigdy nie lubiłam), za to wcześniej moczone w oliwie z czosnkiem, solą i ziołami. Wyszło fantastyczne!
Luna7 Apr 1, 2012


szału nie ma, ale łatwo się robi i jest miła odmiana. Trochę tłustawe, za to można swobodnie kombinować z przyprawami
gzozia Dec 14, 2011

Obstawiam za bardzo rozgrzaną patelnię lub za małą ilość oleju - wtedy się przypala. Ale dlaczego panierka ci się nie trzyma tofu??? Jakiego tofu używasz? A mąki?
Możesz jeszcze spróbować puszka.pl/przepis/2348-kostka_piaskowa_z_tofu_.html - pycha, a może być łatwiejsze :) Tylko trzeba mieszać odpowiednio często, żeby równomiernie ze wszystkich stron się usmażyło.
patrycccja Feb 24, 2011

Myślałam, że tym razem będzie inaczej, ale było jak zawsze. Panierka pomimo gluta nie chciała mi się trzymać, a potem na patelni się przypaliło (nigdy nie udało mi się otrzymać koloru ze zdjęcia smażąc tofu obtoczone w mące( :( oczywiście zjadłam, ale było takie sobie, sytuację ratował polecany w przepisie pieczarkowy sos. Warto zrobić coś innego z tofu:)
Puenta Feb 24, 2011

@Scansenmuseum - zamiast jajka możesz użyć mleka sojowego lub gluta ;) z siemienia lnianego (łyżka zmielonego siemienia lnianego zalana wrzątkiem).
~Ripley Oct 31, 2010

Weganie,jaką zalecacie mi panierkę aby trzymała się na tofu a nie ześlizgiwała się z niego ?
:)
Scansenmuseum Oct 22, 2010

zasugerowałam sie kształtem podanym w 'zaskakującym tofu'. zamiast sosu sojowego - nie przepadam, panierowałam odciśnięte tofu w mieszance przypraw - curry, ostra i słodka papryka, pieprz cayenne, i dopiero potem w mące kukurydzianej :) można pokroić na mniejsze trójkaciki (kostkę wzdłuż, potem na pół, potem na trójkaty i jeszcze raz na pół - wychodzi 16 jednokęsów :) ). podane z przepysznym (w moim przypadku w curry) - puszka.pl/przepis/2592-kalafior_z_patelni.html]kalafiorem z patelni
magrusia Jul 19, 2010

Tak, od razu zaczęło bulgotać, ale jak robiłam kostkę piaskową (z tofu) to miałam ten sam problem... Chyba to wina patelni... :/
Irokezik91 May 28, 2010

Kładłaś na dobrze rozgrzany tłuszcz? Znaczy bez przesady, ma nie dymić ;) ale ma od razu zacząć "bulgotać" jak się położy tofu albo kawałek chleba. Innych rad w sumie nie mam :/
~x May 27, 2010

Suuuper! Dzisiaj zrobiłam na obiad do sosu greckiego -- > puszka.pl/przepis/2933-sos_grecki_czyli_ryba_po_grecku_bez_ryby_ktora_sobie_w_spokoju_plywa_.html Tylko niestety mi się tak ładnie jak na zdjęciu nie usmażyło - panierka mi przywarła do patelni :/, ale w smaku i tak dobre.
Irokezik91 May 27, 2010

Ja przed panierowaniem nacieram kawałki tofu przyprawą do ryb. Panieruje w mące kukurydzianej. Wychodzi boskie!
~Pola Apr 3, 2010

Ostatnio z "Zaskakującego tofu" nauczyłam się jak skutecznie "zamarynować" tofu naturalne. Najpierw należy je czymś obciążyć (np. położyć na nim deskę i postawić paczkę mąki), a kiedy "wypoci" wodę, łatwiej naciągnie np. sosem sojowym. Oczywiście na wierzchu i tak będzie bardziej słone niż w środku, cudów nie ma ;)
patrycccja Apr 1, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas