7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ten przepis jest duplikatem,
dlatego jest nieaktywny.

zobacz: Smażone krążki cebuli

Krążki cebuli smażone w głębokim tłuszczu


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

500 g cebuli
200 g mąki
1 l oleju do głębokiego smażenia

Przygotowanie:

Cebule obrać, opłukać, pokroić w plasterki. Podzielić na pierścienie (krążki) naciskając kciukiem środek plasterka. Wsypać mąkę do dużego naczynia, włożyć cebulę, delikatnie wymieszać uważając, by nie przerywać pierścieni.

Panierowane pierścienie wkładać porcjami do metalowego koszyczka. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na zloty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Cebule można również smażyć w cieście naleśnikowym.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2001-04-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Sorel

Nowe komentarze:

Bardzo smaczne jest z dodatkiem soli. Polecam wszystkim fanom i sympatykom cebuli, takim jak ja na przykła. :-)
~Wercia 2005-08-31 00:00:00.0

Podobne wg nazwy:

Smażone krążki cebuli (wegańska)
Smażone panierowane krążki cebuli (ovo-wege)
Cebule na sposób francuski (smażone panierowane krążki) (lakto-wege)
Krążki cebuli w kożuszku - smażone w cieście z czosnkiem (bez ograniczeń)
Smażone krążki cebulowe (lakto-wege)
Panierowana cebula (na płytkim tłuszczu ;) (wegańska)
Smażone cebulowe krążki curry (wegańska)
Sałatka: smażony boczniak z krążkami cebuli i pomidorami (wegańska)
Jajecznica bez tłuszczu (bez ograniczeń)
Krążki cebulowe! (bez ograniczeń)
Wegański biszkopt bez tłuszczu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas