7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Krążki cebulowe!

Bardzo chrupiące, amerykańskie krążki cebulowe.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 duża cebula (ja preferuję czerwoną)
1 i 1/4 szklanka mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
3/4 szklanki bułki tartej
1 łyżeczka soli
olej do smażenia
przyprawy: pieprz, papryka czerwona, sól

Przygotowanie:

1. Należy rozgrzać olej w garnuszku lub we frytkownicy do 185 st. C.

2. Cebule kroimy w plastry, rozdzielamy krążki.

3. W miseczce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól. Obtaczamy krążki w przygotowanej mące i odkładamy na bok. Następnie do mąki należy wbić jajko, wlać mleko i dobrze wymieszać.

Zanurzamy krążki w cieście i odkładamy na kratce (np. z piekarnika) i czekamy, by obciekły z nadmiaru ciasta. Następnie obtaczamy krążki w bułce tartej.

4. Smażymy w głębokim tłuszczu do czasu nabrania przez nie złocistego koloru. Przyprawiamy i gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Należy wykorzystać papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu po smażeniu.
Nadesłał(a) aryastark001, dnia: Jul 14, 2012
Źródło/autor przepisu: Pracownik amerykańskiej restauracji w Paryżu. : )
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażone krążki cebulowe (lakto-wege)
Smażone cebulowe krążki curry (wegańska)
Krążki selera z piekarnika (wegańska)
Smażone krążki cebuli (wegańska)
Krążki z cukinii z serem i orzechami (lakto-wege)
Krążki selera w panierce z serem (bez ograniczeń)
Smażone panierowane krążki cebuli (ovo-wege)
Cebule na sposób francuski (smażone panierowane krążki) (lakto-wege)
Sałatka: smażony boczniak z krążkami cebuli i pomidorami (wegańska)
Krążki cebuli w kożuszku - smażone w cieście z czosnkiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas