7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

VegePancur

Data ostatniego logowania: May 14, 2016
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [2]


Czerwcowa multi-warzywna tofucznica :).

Szparagi pieczone z dodatkiem oregano

Najnowsze przepisy użytkownika [1]

  • Czerwcowa multi-warzywna tofucznica :).
    autor: VegePancur dieta: wegańska
    Czerwcowa tofucznica z tego co najlepsze. Mięsożercy pochłaniali :) Generalnie przepis jest otwarty na modyfikacje i można tam dodać wszystkie warzywka jakie się tylko zapragnie. Mi ta kombinacja bardzo smakuje.

Najnowsze komentarze użytkownika [27]

Szparagi pieczone z dodatkiem oregano (wegańska)
Przepyszne! Dołącza do moich ulubionych przepisów na szparagi :)
VegePancur Jun 25, 2014

Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
A i dobrym pomysłem, jak już mamy troszkę wypłukaną kulkę jest płukać ją pod bieżącą wodą, znacznie szybciej to idzie.
VegePancur Mar 18, 2014

Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
Zrobiłam z prawie kilograma mąki, dodałam olej do ciasta i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, czy olej tylko do marynaty? Wyszła mi taka kulka mniej więcej wielkości dłoni. Ugotowałam, odsączyłam, pokroiłam, zamarynowałam (jak tutaj http://puszka.pl/przepis/4813-kotlety_z_seitanu_marynowanego_z_czosnkiem.html) w papryce słodkiej, ostrej, sosie sojowym i przyprawie do kurczaka, usmażyłam. Seitan wyszedł średnio zwarty, więc to takie flaczki wyszły. Ale jest dobry, tylko strasznie chłonie tłuszcz. Mojej mięsożernej rodzice też smakował :D. Trochę mi teraz leży na żołądku, więc nie wiem, czy jeszcze kiedyś go zrobię, ale warto było spróbować tego przepisu.
VegePancur Mar 18, 2014

Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (lakto-ovo-wege)
Bardzo dobra zupka chociaż ja nie robiłam do niej klusek serowych, sama w sobie jest wystarczająco treściwa. Następnym razem dodam więcej pieczarek. Podsmażyłam je i pora wcześniej na patelni z sosem sojowym, dodaje fajnego smaczku, zamiast śmietany był dżogurt i wywar z gotowania grzybów mun, który sobie zostawiłam. Polecam :).
VegePancur Nov 10, 2011

Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska)
Troszkę sobie zmodyfikowałam, mianowicie zmiksowałam mieszankę kukurydza+trochę czerwonej fasoli (niestety tyle mi zostało)i dodałam resztę składników. Wyszła masa jak na kotlety więc dodałam trochę wody. Placki bardzo dobre lecz trzeba uważać przy przewracaniu, przynajmniej w tej wersji.
VegePancur Oct 8, 2011

Ulubione przepisy użytkownika [20]

Chappati (Czapati) (wegańska)
Ciasto czekoladowe - bez jajek! (wegańska)
Czekoladowy tort z brzoskwiniami (lakto-ovo-wege)
Duszone brokuły z czosnkiem i bazylią (lakto-ovo-wege)
Duszone ziemniaki curry (same lub z warzywami) (wegańska)
Eskalopki ziemniaczane (lakto-wege)
Fritatta (omlet włoski) z fasolką szparagową (ovo-wege)
Frytki chińskie (Czao tu tou ssu) (wegańska)
Groch z cebulą (wegańska)
Kanapki z masłem orzechowym i bananami (wegańska)
Kostka sojowa w pomidorkach (wegańska)
Kotlety z jaj i bułki z zieleniną (lakto-ovo-wege)
Krokiety orientalne (z farszem na bazie kapusty i marchewki) (lakto-ovo-wege)
Pomidorowy brokuł z sezamową lub orzechową posypką (wegańska)
Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
Smakowita zupa pomidorowa (lakto-wege)
Soczewica po pakistańsku - z ziemniakami, chili i imbirem (wegańska)
Szparagi au naturel (smażone solo lub z pomidorkami) (wegańska)
Tempura (wegańska)
Tofu z sosem pomidorowo-paprykowym (wegańska)







 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas