puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: May 14, 2016
Napisz do użytkownika
-
Czerwcowa multi-warzywna tofucznica :).
Czerwcowa tofucznica z tego co najlepsze. Mięsożercy pochłaniali :) Generalnie przepis jest otwarty na modyfikacje i można tam dodać wszystkie warzywka jakie się tylko zapragnie. Mi ta kombinacja bardzo smakuje.
Szparagi pieczone z dodatkiem oregano (wegańska)
Przepyszne! Dołącza do moich ulubionych przepisów na szparagi :)
VegePancur
Jun 25, 2014
Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
A i dobrym pomysłem, jak już mamy troszkę wypłukaną kulkę jest płukać ją pod bieżącą wodą, znacznie szybciej to idzie.
VegePancur
Mar 18, 2014
Seitan czyli chińskie "mięso" (wegańska)
Zrobiłam z prawie kilograma mąki, dodałam olej do ciasta i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, czy olej tylko do marynaty? Wyszła mi taka kulka mniej więcej wielkości dłoni. Ugotowałam, odsączyłam, pokroiłam, zamarynowałam (jak tutaj http://puszka.pl/przepis/4813-kotlety_z_seitanu_marynowanego_z_czosnkiem.html) w papryce słodkiej, ostrej, sosie sojowym i przyprawie do kurczaka, usmażyłam. Seitan wyszedł średnio zwarty, więc to takie flaczki wyszły. Ale jest dobry, tylko strasznie chłonie tłuszcz. Mojej mięsożernej rodzice też smakował :D. Trochę mi teraz leży na żołądku, więc nie wiem, czy jeszcze kiedyś go zrobię, ale warto było spróbować tego przepisu.
VegePancur
Mar 18, 2014
Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (lakto-ovo-wege)
   
Bardzo dobra zupka chociaż ja nie robiłam do niej klusek serowych, sama w sobie jest wystarczająco treściwa. Następnym razem dodam więcej pieczarek. Podsmażyłam je i pora wcześniej na patelni z sosem sojowym, dodaje fajnego smaczku, zamiast śmietany był dżogurt i wywar z gotowania grzybów mun, który sobie zostawiłam. Polecam :).
VegePancur
Nov 10, 2011
Szybkie placki meksykańskie - z fasolką czerwoną (wegańska)
Troszkę sobie zmodyfikowałam, mianowicie zmiksowałam mieszankę kukurydza+trochę czerwonej fasoli (niestety tyle mi zostało)i dodałam resztę składników. Wyszła masa jak na kotlety więc dodałam trochę wody. Placki bardzo dobre lecz trzeba uważać przy przewracaniu, przynajmniej w tej wersji.
VegePancur
Oct 8, 2011
|