7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

Pollimer : komentarze użytkownika

Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)
Wyłożyłam ciastem blachę, taką sporszą, i wyszedł mi po prostu półkruchy spód z kardamonem i cynamonem (dodałam też trochę ksylitolu, chyba niepotrzebnie). Bardzo cieniutkie, użyłam sody zamiast proszku. Włożyłam kremem jaglano-kokosowym i truskawkami polanymi wiśniową galaretką agarową, zapowiada się pysznie (jeszcze nie jestem pewna efektu, tylko podjadałam, blacha chłodzi się w lodówce). Ale jako takie ciasto "hurtowe" dla większej ilości osób super :D Tylko musi być trochę więcej "treści".
Pollimer Jun 23, 2013

Zupa z pomidorów i banana (wegańska)
Mi jakoś tak nie podpadła do gustu. Dodałam jeszcze trochę chilli i czubricy, ale nadal ten słodki smak mi nie pasuje. Choć przepis fajny, bardzo prosty, ale mam widocznie inne kubki smakowe :P
Pollimer May 10, 2013

Pieczarki z faszem chlebowo-ziołowym (lakto-wege)
Przepis bardzo fajny, ale zdecydowanie to nie było 30 minut. Nie mogłam wytrzymać i trochę zmieniłam przepis dodając mleko i "zaklepkę" do farszu. Mimo wszystko bardzo dobre.
Najbardziej problematyczne było usmażenie kapeluszy - jak Ty to zrobiłaś? Z pewnością nie były dosmażone, a wyciekająca z nich woda w połączeniu z olejem strasznie "strzelała". Na dodatek, kiedy smażyłam je od spodu, w kapeluszowej miseczce zbierała się woda, którą potem trzeba było wylewać. Coś mi nie pasuje.
Pollimer Nov 14, 2012

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Banalnie proste, ale bez internetu nie wpadłabym na kanapkę z groszkiem. Idealne dla robiących kanapki do szkoły w tempie ekspresowym.
Pollimer Oct 29, 2012

Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska)
@vegan dżihad - Potem pasteryzowałaś normalnie?
Pollimer Sep 30, 2012

Hummus (wegańska)
Co to znaczy - "równoważna ilość ugotowanej ciecierzycy"? Ile mniej więcej gram/szklanek suchej soi?
Pollimer Sep 30, 2012

Mleko sojowe, tofu, okara i serwatka (wegańska)
To był mój pierwszy w ogóle eksperyment z mlekiem sojowym i nie mam porównania z kupnym. W każdym razie BAARDZO mi nie smakowało, jednak jeśli się je doda np. do kaszki manny albo do ciasta, jest idealnie. Nie mam żadnych syfków na dnie ani nic, 4 warstwy gazy. Teraz właśnie chcę spróbować z wymrażaniem i blanszowaniem soi przed zrobieniem mleka, może dzięki temu mleko będzie mniej "fasolowe".
Pollimer Sep 3, 2012






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas