puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: May 12, 2013
Napisz do użytkownika
Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka) (wegańska)
   
Przepyszne racuszki! Zrobiłam z proporcji szklanka mąki pszennej, 0,5 szklanki pszennej razowej i 0,5 szklanki owsianej oraz 2 łyżeczki kukurydzianej. Dodatek mąki owsianej do wegańskich placuszków wszelkiej maści sam w sobie zasługuje na Nobla :) Do środka jabłka i suszone morele oraz śliwki, smażone dwukrotnie z obu stron na teflonowej patelni i wyszły wzorcowe racuszki dla każdożercy :D
pokonewka
Apr 20, 2011
Ciasteczka bananowo-jaglane (wegańska)
Ciasteczka bardzo dobre, mam tylko problem z płatkami jaglanymi, ponieważ mają wyraźną goryczkę. Do gotowania przelewam je (najpierw zimną wodą, potem wrzątkiem), ale w tym przypadku to niemożliwe. Ktoś ma na to jakiś sposób?
pokonewka
Mar 26, 2011
Placki z jabłkami i cynamonem (wegańska)
Użyłam pół na pół mąki białej i "razowej" (własnoręcznie zmielonej) oraz wody zamiast mleka, wyszły przepyszne! Najlepiej robić na średnio dużym ogniu (4 w skali do 6) i koniecznie teflonowa patelnia, jak przy wszystkich plackach wegańskich.
pokonewka
Feb 19, 2011
Racuchy pszenno-razowe z jabłkami i rodzynkami (wegańska)
Zrobiłam wersję wegańską, z mlekiem owsianym wymieszanym z ciepłą wodą i mąką kukurydzianą zamiast jajka. Rosły jak szalone, ładnie się smażyły, ale bardzo, bardzo nasiąkały tłuszczem. Help, co z tym fantem zrobić? Wymyśliłam, że pewnie jajko ścinając się blokuje dostęp oleju. Więc jak sobie poradzić bez niego?
pokonewka
Dec 8, 2010
Muffiny bananowe (wegańska)
Muffinki pyszne, ale faktycznie bardzo słodkie, więc następnym razem dam tego cukru co najmniej o połowę mniej
pokonewka
Oct 8, 2010
|