7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

hesiape

Data ostatniego logowania: Oct 1, 2018
Napisz do użytkownika

Najnowsze komentarze użytkownika [4]

Pulpeciki jaglane w sosie pomidorowym (wegańska)
Po przygotowaniu jak na mój gust konsystencja trochę za miękka. Poza tym za mało je przyprawiłam.
Mimo to ciekawa alternatywa obiadowa.
hesiape May 2, 2015

Kulki fasolowe (wegańska)
Dodałam pokruszonych orzechów włoskich i pieprzu.
Serwowane z sosem czosnkowym. Curry też mnie kusił, ale nie miałam składników).
Jak dla mnie kompozycja smakowa - wypas.
hesiape Apr 30, 2015

Przysmak porowy do smarowania chleba (wegańska)
Zrobiłam w zeszłym roku, w kwietniu bodajże.
Potem przepis mi wcięło.
Co ja się go naszukałam!
Jak dla mnie totalna rewelacja.
W smaku przypomina serek Almette, gdy jeszcze je jadłam ;)
hesiape Apr 20, 2015

Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
Maggi zdecydowanie nie jest produktem wegańskim.
Skład z etykiety: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), ocet, glukoza, ekstrakt drożdży, aromat.
Pomijając kwestię glutaminianu monosodowego czyli inaczej glutaminianu sodu, który jest rakotwórczy rybonukleotydy disodowe to połączenie wzmacniaczy E631 i E627.
Na podstawie danych znalezionych w internecie E 631- inozynian disodowy jest otrzymywany z suszonych ryb, zaś E 627- guanylan disodowy otrzymywany z suszonego mięsa.
Więcej wyjaśnień raczej nie trzeba...
hesiape Jan 12, 2015






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas