7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

hesiape

Data ostatniego logowania: 2018-10-01 00:00:00.0
Napisz do użytkownika

Najnowsze komentarze użytkownika [4]

Pulpeciki jaglane w sosie pomidorowym (wegańska)
Po przygotowaniu jak na mój gust konsystencja trochę za miękka. Poza tym za mało je przyprawiłam.
Mimo to ciekawa alternatywa obiadowa.
hesiape 2015-05-02 12:42:58.081

Kulki fasolowe (wegańska)
Dodałam pokruszonych orzechów włoskich i pieprzu.
Serwowane z sosem czosnkowym. Curry też mnie kusił, ale nie miałam składników).
Jak dla mnie kompozycja smakowa - wypas.
hesiape 2015-04-30 14:29:17.996

Przysmak porowy do smarowania chleba (wegańska)
Zrobiłam w zeszłym roku, w kwietniu bodajże.
Potem przepis mi wcięło.
Co ja się go naszukałam!
Jak dla mnie totalna rewelacja.
W smaku przypomina serek Almette, gdy jeszcze je jadłam ;)
hesiape 2015-04-20 13:41:58.277

Burger z ciecierzycy na wypasie (wegańska)
Maggi zdecydowanie nie jest produktem wegańskim.
Skład z etykiety: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), ocet, glukoza, ekstrakt drożdży, aromat.
Pomijając kwestię glutaminianu monosodowego czyli inaczej glutaminianu sodu, który jest rakotwórczy rybonukleotydy disodowe to połączenie wzmacniaczy E631 i E627.
Na podstawie danych znalezionych w internecie E 631- inozynian disodowy jest otrzymywany z suszonych ryb, zaś E 627- guanylan disodowy otrzymywany z suszonego mięsa.
Więcej wyjaśnień raczej nie trzeba...
hesiape 2015-01-12 17:14:08.928






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas