7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kulki fasolowe

Do podania z sosem czosnkowym albo curry, idealne na obiad.

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

1 puszka czerwonej fasolki
ok. 0,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka ostrej papryki
mąka
olej
sól

Przygotowanie:

Miksujemy fasolkę w blenderze na gładką masę, przyprawiamy papryką słodką i ostrą i solimy.

Do masy dodajemy płatki owsiane i trochę mąki (opcjonalnie) aż uzyskamy odpowiednią konsystencję, aby uformować nierozwalające się kulki (mniej więcej jest to konsystencja dobrze rozgniecionej plasteliny :)

Formujemy małe kulki, obtaczamy w mące i smażymy w dużej ilości oleju aż się ładnie zarumienią.

Wskazówki i uwagi:

Ilość płatków owsianych jest podana "na oko", lepiej dosypywać je po trochu.

Oleju może być mniej, ale wtedy trzeba nieco poturlać kulki po patelni, żeby przysmażyły się równomiernie.
Nadesłał(a) Szczurunia, dnia: Sep 8, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Dodałam pokruszonych orzechów włoskich i pieprzu.
Serwowane z sosem czosnkowym. Curry też mnie kusił, ale nie miałam składników).
Jak dla mnie kompozycja smakowa - wypas.
hesiape Apr 30, 2015

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Orzechowe kulki (wegańska)
Sałatka fasolowa (bez ograniczeń)
Kulki orzechowo-daktylowe (wegańska)
Kulki ryżowo-groszkowe (wegańska)
Gulasz fasolowo-grochowy (wegańska)
Zimowa pasta fasolowa (wegańska)
Pasztet fasolowo-warzywny (ovo-wege)
Sałatka ziemniaczano-fasolowa (ovo-wege)
Kotlety fasolowe po grecku (ovo-wege)
Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas