7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Glo

Data ostatniego logowania: Jun 12, 2014
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [1]


Ciastka owsiane z żurawiną

Najnowsze komentarze użytkownika [7]

Wegańskie bounty (wegańska)
hm, 5 minut nie leżało ;)
zrobiłam nareszcie, a przepis miałam na oku od dawna.
stugramowa tabliczka + szklanka wiórków dały mi 6 bountybabeczek. dodałam syrop z agawy zamiast cukru (na oko - jakieś 2 łyżki) i ryżowe mleko zamiast sojowego. blendowałam wszystkie składniki kokosowej masy razem.
bałam się, że nie będą się wyjmować z foremki, ale wyszły bez problemu.
pyszne, delikatne i nie tak chemiczne w smaku jak sklepowe bounty. szybko się robi, a jeszcze szybciej zjada.
Glo Feb 22, 2014

Lekkie jak chmurka ciasto na musie jabłkowym "5 składników na krzyż" (wegańska)
Zrobiłam wczoraj w nocy. Rzeczywiście najwięcej czasu zajęło mi odmierzanie i ważenie składników. Mus jabłkowy zmieszałam z jagodowym, więc wyszło naprawdę ciemne (mąż powiedział: po co kazałaś kupić chleb, jak upiekłaś? ;)). Ale jest totalnie pyszne, lekkie, a jednocześnie zwarte. Tego mi było trzeba na sobotnie południe przy kawie. Aha, oleju dałam trochę mniej i robiłam z mąki orkiszowej zmieszanej z owsianą. Sprawdziły się.
Glo Jan 18, 2014

Ciastka owsiane z żurawiną (wegańska)
właśnie wcinam. prosty i fajny przepis, zrobiłam te ciacha "na boku", gotując obiad. nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zafristajlowaa i wmieszałam do masy owsianej przejrzałego banana. część żurawiny pokroiłam, część nie. wyszło mi 10 konkretnych ciastek.
Glo Sep 21, 2013

Ciasto kruche (na tartę, ciasta, do wypełnienia farszem) (wegańska)
no i fiasko. ciasto zbiło mi się w piękną kulkę, ale po upieczeniu uzyskałam piasek, coś w rodzaju sypkiej kruszonki. więc zamiast tarty zrobiłam sobie coś typu odwrócone crumble. ale zjadłam oczywiście ;) i nie poddaję się - będę próbować, w końcu się uda.
Glo Sep 9, 2013

Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą (wegańska)
zrobiłam. z razowym makaronem. wcześniej używałam tylko świeżej, surowej rukoli, ale taka podsmażona jest całkiem fajną odmianą. nie jem soi, więc zamiast tofu dodałam podprażony słonecznik. wyszło szybkie i proste danie, bardzo takie lubię (mało składników, dużo smaków ;).
Glo Sep 6, 2013






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas