7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Hummus z pieczoną dynią

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

jaki cenny tłuszcz, ciecierzyca ma zaledwie 6 g tłuszczu na 100 g nasion, a to naprawdę niewiele, dla porównania soja - 20 g. nie popadajmy w paranoje.
majczi Jul 16, 2015

użycie sody może spowodować ,że zostanie wypłukany cenny tłuszcz z nasion ciecierzycy
~Danhipe Oct 14, 2014

Bardzo dobry hummus, Olexy - Hummmus musi być rzadki, taki jego urok. Cały czas mam wątpliwości co do tej sody. Rzeczywiście gotuje się 5x szybciej, ale legendy miejskie ;-) mówią o jej działaniu tucząco/nadymającym.
~Simon Nov 14, 2013


Sama nie wpadłabym na hummus z dynią. :)
Mój wyszedł trochę za rzadki (a nie dodawałam w ogóle wody!) ale w smaku jest pyszny.
Myślę, że właśnie w wersji rzadszej i z dorzuconymi kawałkami dyni, świetnie smakowałby jako sos do makaronu. :)
Olexy Sep 21, 2013


zatkało mnie z wrażenia kiedy spróbowałem pierwszą łyżeczkę. serio. przepyszny hummus!
sleep lover Sep 19, 2013

cieszę się, ze smakowało, to też moja ulubiona wersja hummusu. Pozdrawiam :)
zielenina_blog Oct 30, 2012

To jest jakiś szok. Rewelacyjny!
kordonia Oct 21, 2012

Zdecydowanie NAJLEPSZY hummus, jaki kiedykolwiek jadłam! Słodycz dyni świetnie pasuje i lekko łagodzi smak pasty. Bardzo polecam!
Cleevlen Oct 2, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas